שאלה לאנשי מר"צ

שאלה לאנשי מר"צ

איזו ערובה יש לכם שהסכמים וחזרה לגבולות 67´ הם אלו שיסימו את סכסוך 120 השנה? הרי עוד לפני שאמא ואבא שלך נולדו היו 3 ספרים שנקראו "הספרים הלבנים" שקיצצו מהמדינה היהודית ע"מ לגרום למצב שבו הערבים והיהודים יוכלו לחיות ביחד. אח"כ ב-46´ קמו שתי מדינות ערביות האחת ממזרח לירדן (ירדן) והשנייה צפון מזרח לירדן (סוריה) שתי המדינות הללו קמו ע"מ ליישב תושבים ערביים במקום (גם תושבים ערביים מא"י) ובכך ליצור מעיין הפרדה שתעזור ליחסים בין היהודים והערבים. אח"כ היה לנו את המדינה היהודית שע"פ המנדט הבריטי הייתה אמורה להתפרש בשתי גדות הירדן אבל ע"מ ליצור שלום במזרח התיכון היהודים ויתרו וקיבלו מדינה קטנטנה. אח"כ באה מלחמת ששת הימים (היה גם את מבצע קדש שכבשנו את חצי האי סיני אבל הוא הוחזר למצרים חודשים סופרים לאחר-מכן) שחררנו חלק מהאזורים שהיו מיועדים לנו במקור והחזרנו עתרה ליושנה. אח"כ היו הסכמי שלום עם ירדן ומצרים ובלה בלה בלה... לסיכום: לאחר כל הבלאגן הגדול לאחר הפולומוס החוזר ביננו לשכננו (כולל הפלשתינאים) שהגבולות השתנו כמו גרביים וכל פעם נוכחנו לדעת שהטרור והשנאה מתגברים אני שואל אותך איזו ערובה יש לך בקשר לכך שחזרה לגבולות 67´ ומדינה פלשתינאית יפסיקו את מעגל הדמים.

אין לנו ערובה לכך

השאלה היא מה אנחנו מרוויחים מזה שאנחנו שולטים בשטחים הללו? לדעתי שום דבר, ואנו אפילו מפסידים מכך, ולכן כדאי לנו לצאת משם, אפילו אם זה לא יביא לשלום.

דובי123

New member
ראשית תלמד לשאולאת השאלות הנכונות

השאלה היא איזו תועלת תהיה [אם בכלל] ביציאה חד צדדית מאזור אשר הוקמה בו ישות טרוריסטית והנו נמצא בלבלבה של המדינה? פעם ראשונה בהסטוריה שיש חלק מעם אשר תומך בהקמת ישות טרוריסטית נגדו באמצע מדינתו - זה כלכך מטורף עד שפשוט קשה להאמין שיש התומכים בכךך מבלי שאיבדו את השפיות שלהם או היותם סוכני אויב

smile2life

New member
מוזר לי שכולכם חוזרים לנקודה

המיותרת הזו. הרי אתמול הוכח, כשהתארחנו בשכונת הכורדים בירושלים (רחוב הירקון 1 פינת בכר ניסים) ע"י בעלי בסטות משוק מחנה יהודה ומאוכזבי הליכוד - שמרצ היא המפלגה היחידה שמקיימת דווקא לאלו שלא הצביעו לה ובעיקר בתחום החברתי. מרצ פועלת ופעלה למען עשרות אלפי דיירי הדיור הציבורי (שרובם לא תומכים בה), מרצ פועלת ופעלה למען משפחות חד-הוריות (שרובן לא תומכות בה), מרצ פעלה ופועל למען ציבור המוגבלים (שרובם לא תומכים בה), מרצ פעלה ופועלת למען נפגעי המשכנתאות, הבנקים, חברות הבהיטוח ושלטון ההון.
מרצ זועקת את זעקת המובטלים
לכן די מיותרת החזרה העקבית הזו של פרובוקטורים לנושא המדיני - שעליו אנו חלוקים, אך הוא יותר ממשני.

דובי123

New member
יש לי מנהג מוזר - להתיחס לתוכן ההוד

ההודעה אני יודע שאתה בדרכ כלל אוהב להתעלם ולהגיב למשהו אחר
אבל כך לא ניתן לעות דיון ..... נכון באשר להודעתך - אין לי מושג על מה הנך מדבר

smile2life

New member
../images/Emo8.gif

מת עליך אח שלי. עלית עליי אני מנסה להפנט אתכם ולבלבל. זה טריק מיוחד שלימדו אותי לפני שלושםי ומשהו שנה, כששרתתי בשטאזי

דובי123

New member
גם אני עליך

אבל בו נחליט ששנינו מעדיפים לחיות ולא למות דרך אגב בתגובתי לה הגבת חלה טעות סופר ונשמטה אות "לעות" היה צריך להיות "לעשות" נשירת ה"ש" שינתה לא במעט את המשמעות

לא ממש אכפת לי איזו זעקה זועקת מרץ

מכיוון שחלק מהזעקות של מרץ הן - פנו שטחים ! תנו להם מדינה ! תפסיקו להיות אכזריים אליהם.. זעקות שעלולות להשאיר אותי בלי מדינה. אז עדיף לי לרעוב ללחם תקופת מה, אך להשאר עם מדינה.

כמובן.

תישאר עם מדינה גדולה, שכוללת גם את השטחים, ובתוכה עוד 3 מליון ערבים, ובעוד 20 שנה הלך הרוב היהודי לעזאזל, הלכה הציונות ואפשר להתחיל לארוז מזוודות. תבין, צריך לצאת מהשטחים לא רק לטובת הפלשתינאים, אלה לטובתנו, היהודים.

אבל לא ממך כמובן, המבלבל הגדרות.

מי שלא מטורף רואה שיש כאן פשוט קולוניאליזם. ורוב המעצמות הקולוניאליות ויתרו על המושבות שלהן כבר מזמן, והרוב המכריע של אוכלוסיית אותן מעצמות, שמח להשתחרר מהשליטה על מושבות אלה: בריטניה, צרפת וכו´, אם כי, כמובן, היו גם מתנחלים (למשל צרפתים באלג´יר) שהתנגדו לשחרור ההדדי של המושבה והמטרופולין. בפורטוגל אחד הצעדים הראשונים של השלטון הדמוקרטי ב-1974 היה לשחרר את המושבות ולהשתחרר מהן. "לב המדינה" - הלב של המתנחלים? נכון, זה קרוב. גם אנחנו קרובים אליהם. לפי אותו היגיון יש גם להם זכות מלאה לכבוש אותנו? הודעה זו לא מכוונת כמובן לתורן המיכני, אלא למי מחבריו שיש להם ראש פתוח.

koby83

New member
ארה"ב

התחילו בתור קבוצה של התנחלויות ותראה לאן הם הגיעו! אותו דבר באוסטרליה.

דובי123

New member
לא יפה!! לתת לו עובדות שלא מתאימות

לו!! מאד לא יפה!! מילא נתנהחם בכך שכנראה מיד ישכחו ממוחו והוא ישוב לחזור טענות אלו.... למרות שיודע הוא שאינן נכונות [אבל נוח להאמין שהם נכונות וזה הרי העיקר למה להתבלבל עם המציאות]

koby83

New member
אלה עובדות. עובדות נכונות.

ארה"ב ואוסטרליה התחילו בתור מושבות/התנחלויות של בריטניה, הם רצחו שעבדו טבחו וכל מה שאפשר לתאר ככיבוש. זכורים החוקים שהכריחו את הטרנספר של חמשת השבטים הלא רגילים לנדודים שבעצם כמעט הכחידו אותם, זה היה בעצם טרנספר לכל דבר. זכורים הנסיונות של האוסטרלים להלבין את האבוריגינלים. זכור המוות שהביאו איתם הכובשים הללו לכל מקום אליו הגיעו. ליד ארה"ב ואוסטרליה אנחנו צדיקים. למה ארה"ב לא מפנה שטחים כבושים? למה אוסטרליה לא מפנה שטחים כבושים?

מסכים לכל מילה. אפשר להוסיף גם

את הרומאים, צ´ינגיס חאן, וכל הכובשים לדורותיהם. היום אנחנו הולכים בעקבותיהם, כאילו הזמנים לא השתנו, כאילו הקולוניאליזם היום לא יותר מתוחכם, לא כזה בוטה ופרימיטיבי, שהיום קוראים לו גלובליזציה. היום אנחנו חולמים להשמיד את האינדיאנים שלנו, כמו שהמתנחלים הבריטים עשו לפני מאות שנים. מעניין, אם נעבור גם את השלב של מרד המתנחלים במטרופוליטן: עצמאות המתנחלים הבריטיים והספרדים ביבשת אמריקה, מרד המתנחלים הצרפתים באלג´יר, מרד המתנחלים הבריטים ברודזיה, נערי הגבעות, המחתרת היהודית, איומים מוסווים וגלויים, ניקח את החוק(??!!) לידיים, הבת של לוינגר דורסת שוטרים,...

koby83

New member
אין מקום להשוואה

בינינו לרומאים או לארה"ב. אנחנו לידם צדיקים. אנחנו באנו לכאן מתוך שייכות, אידיאולוגיה, אחריי שרדפו אותנו עד סף הכחדה. אין קשר לגלובליזציה או לקולניאליזם. הפלסטינים אינם האינדיאנים שלנו כי היינו כאן לפניהם, כי הם יכולים לעזוב למקום אחר שיתאים להם, אין לנו ארץ אחרת בזמן שלהם יש 22 ארצות אחרות. בקשר לעצמאות מתנחלים- אפשר לראות כמה הם ובכלל כול האזרחים מכבדים את החוק. ה"גלובליזציה" אינה קשורה למאבק ההישרדות הציוני.

את ימי היבוסים אשאיר לך.

המתנחלים מכבדים את החוק? כנראה באמת אתה עדיין בימי הכנענים והיבוסים, ומאז לא ראיתָ עיתון. גם על מסיק הזיתים לא שמעתָ, לא על נערי הגבעות, לא כלום. אבל עם זאת אתה בטוח שלאנשים בפורומים מעניין לשמוע מפיך את החדשות מימי היבוסים. אני גם לא בטוח שעליהם שמעתָ משהו.

koby83

New member
תלמד הבנת הנקרא

ראשית גם הפלסטינים אינם צדיקים תמימים, וגם הפלסטינים נכנסו להתנחלויות ורצחו. התכוונתי בהתייחסותי למתנחלים גם אל שאר האזרחים שאינם מכבדים את החוק. נערי הגבעות אינם מייצגים את כל המתנחלים כמו שאנשים בשמאל שקוראים לחיסול מדינת ישראל אינם מייצגים את השמאל כולו. הזילזול בחוק בישראל אינו מוגבל למגזר כזה אוא אחר. אני מכיר אישית שמאלנים ששילמו כדיי שיגנבו בשבילם עצי זית של פלסטינים. בכפר שמריהו. וויתור על ההתנחלויות הוא כוויתור על זכותינו להתקיים כאן, וויתור על זכותם של היהודים למדינה.

למעלה