נדמה לי או שאתה באמת רומני שמדבר רומנית,אם כן,נולדת בארץ או ברומניה? פשוט אצלי במשפחה כולם רומנים,וזה נחמד לדעת שיש עוד אנשים כמוני, אז צ´י פאצ´?בונה??
שלום, אמא שלי נולדה בבקאו,ואבא שלי נולד ביאסי ושניהם עלו כשהיו ילדים אבל מדברים רומנית שוטף. פשוט לחצתי על האיי-סי-קיו,וראיתי שאתה מדבר רומנית,וחוץ מזה אנדרי הוא שם רומני. יש לך מה לספר על החיים ברומניה באותה תקופה שגרת שם
תורים כמעט לכל דבר, שינון שירים על המפלגה ועל הנשיא כחלק משיעורי הבית (דומה מאוד לשינון פסוקים מהתנ"ך דרך אגב...), נושאים שעליהם עדיף לא לדבר... בקיצור, אני מניח שדי דומה למאה שערים.
היתה לו אחוזה והון רב,אבל הוא הפסיד הכל בהשקעות לא נכונות-חבל!! אגב,אתה מדבר רומנית שוטף,הא?! ועוד...איך היה יחס האוכלוסייה המקומית ברומניה אליך,לאמא שלי פעם צעקו יהודיה מלוכלכת כשהייתה בביה"ס בגיל 8.
אני כמעט שלא נתקלתי בדברים כאלה בזמנו. אולי בין השאר כי עד גיל די מתקדם גם אני וגם החברים שלי לא ידענו שאני יהודי. וגם כשאמרו לי בהתחלה לא ממש הבנתי מה זה. בהמשך הבנתי שזה כרטיס יציאה אל החופש. (גם כן חופש...) ההורים שלי כן נתקלו בזה, לא יודע עד כמה בשנאה או בגידופים כמו ביחס מפלה בכל מיני מקומות.
בשני צידי המשפחה יש סיפורים על רומנים שהסתירו אותם בזמן הפוגרום הגדול שהיה ביאסי. נדמה לי שלפחות באחד המקרים אותו אדם קיבל אח"כ אות חסיד אומות העולם. במקרה של אחד הסבים שלי, הוא גם סיפר שציוו על כל היהודים להתייצב במטה המשטרה המקומי באיזה תירוץ, והוא הבין מה הולך שם והחליט להסתתר. מי שכן התייצב זכה בדרך כלל למסדר כבוד של מכונות ירייה. חלק מהצעירים הועמדו בצד ו"נודבו" לפינוי הגופות. ומצד שני בשלב מסויים הגיע איזה קצין ושחרר את המבוגרים שעוד נותרו בחיים. וזה רק קצה הקרחון.
היה סיפור אחד ששמעתי על חלק מהמבוגרים ששוחררו. אבל הרוב באמת נדחסו לרכבות בקר מפוצצות שנסעו כמה ימים באמצע הקיץ (וקיץ יכול להיות לוהט גם שם) לשום מקום. אחרי כמה ימים הרכבות פשוט ננטשו, ומי ששרד שרד. מספרים על הפוגרום הזה שהנאצים עצמם נחרדו מהאכזריות של הרומנים, שיזמו וביצעו את כל העסק, למרות שעד היום הם מנסים להכחיש את זה.
הנאצים נחרדו מהאכזריות של הרומנים,מאיפה באה כל השנאה הזאת שלהם כלפי היהודים שהיא עברה אפילו את זאת של הגרמנים,קשה להבין?! אז יש לך ניצולים במשפחה שעברו את הזוועה הזאת??