שאלה לאנדרי...

Secular

New member
שאלה לאנדרי...

נדמה לי או שאתה באמת רומני שמדבר רומנית,אם כן,נולדת בארץ או ברומניה? פשוט אצלי במשפחה כולם רומנים,וזה נחמד לדעת שיש עוד אנשים כמוני, אז צ´י פאצ´?בונה??

אנדרי ז

New member
בינגו../images/Emo24.gif

נולדתי ביאסי ועליתי לארץ בגיל 10. דווקא לפי השם כולם חושבים שאני רוסי. פיזרתי פה רמזים שעזרו לך לנחש?

Secular

New member
נורוק,צ´י מאי פאצ´?

שלום, אמא שלי נולדה בבקאו,ואבא שלי נולד ביאסי ושניהם עלו כשהיו ילדים אבל מדברים רומנית שוטף. פשוט לחצתי על האיי-סי-קיו,וראיתי שאתה מדבר רומנית,וחוץ מזה אנדרי הוא שם רומני. יש לך מה לספר על החיים ברומניה באותה תקופה שגרת שם
??

אנדרי ז

New member
מדינה קומוניסטית, לא משהו

תורים כמעט לכל דבר, שינון שירים על המפלגה ועל הנשיא כחלק משיעורי הבית (דומה מאוד לשינון פסוקים מהתנ"ך דרך אגב...), נושאים שעליהם עדיף לא לדבר... בקיצור, אני מניח שדי דומה למאה שערים.

Secular

New member
אגב,יש לי שאלה...

אגב,האם אתה קרוב משפחה של המנהיג הציוני הידוע זיסו???

אנדרי ז

New member
לא שידוע לי

וחבל, כי הוא גם היה עשיר לא קטן. למיטב ידיעתי שם המשפחה הזה נפוץ למדי בקרב יהדות רומניה.

Secular

New member
הסבא שלי היה מאד עשיר ברומניה...

היתה לו אחוזה והון רב,אבל הוא הפסיד הכל בהשקעות לא נכונות-חבל!! אגב,אתה מדבר רומנית שוטף,הא?! ועוד...איך היה יחס האוכלוסייה המקומית ברומניה אליך,לאמא שלי פעם צעקו יהודיה מלוכלכת כשהייתה בביה"ס בגיל 8.

אנדרי ז

New member
אני מדבר רומנית בדיוק כמו עברית

אני כמעט שלא נתקלתי בדברים כאלה בזמנו. אולי בין השאר כי עד גיל די מתקדם גם אני וגם החברים שלי לא ידענו שאני יהודי. וגם כשאמרו לי בהתחלה לא ממש הבנתי מה זה. בהמשך הבנתי שזה כרטיס יציאה אל החופש. (גם כן חופש...) ההורים שלי כן נתקלו בזה, לא יודע עד כמה בשנאה או בגידופים כמו ביחס מפלה בכל מיני מקומות.

Secular

New member
אתה יודע,

על קרוב משפחה שלי בזמן מלחמת העולם השנייה,היו צריכים להגן חיילים נאצים מפני המון רומני שרצה לעשות בו ועמיתיו שפטים, גם לך יש סיפורים דומים במשפחה??

אנדרי ז

New member
בהחלט!

בשני צידי המשפחה יש סיפורים על רומנים שהסתירו אותם בזמן הפוגרום הגדול שהיה ביאסי. נדמה לי שלפחות באחד המקרים אותו אדם קיבל אח"כ אות חסיד אומות העולם. במקרה של אחד הסבים שלי, הוא גם סיפר שציוו על כל היהודים להתייצב במטה המשטרה המקומי באיזה תירוץ, והוא הבין מה הולך שם והחליט להסתתר. מי שכן התייצב זכה בדרך כלל למסדר כבוד של מכונות ירייה. חלק מהצעירים הועמדו בצד ו"נודבו" לפינוי הגופות. ומצד שני בשלב מסויים הגיע איזה קצין ושחרר את המבוגרים שעוד נותרו בחיים. וזה רק קצה הקרחון.

Secular

New member
אני הבנתי שאת...

אלה שנשארו בחיים שלחו לרכבות המוות,אתה בטוח ששיחררו אותם,מוזר...

אנדרי ז

New member
לא לא

היה סיפור אחד ששמעתי על חלק מהמבוגרים ששוחררו. אבל הרוב באמת נדחסו לרכבות בקר מפוצצות שנסעו כמה ימים באמצע הקיץ (וקיץ יכול להיות לוהט גם שם) לשום מקום. אחרי כמה ימים הרכבות פשוט ננטשו, ומי ששרד שרד. מספרים על הפוגרום הזה שהנאצים עצמם נחרדו מהאכזריות של הרומנים, שיזמו וביצעו את כל העסק, למרות שעד היום הם מנסים להכחיש את זה.

Secular

New member
זה מדהים!

הנאצים נחרדו מהאכזריות של הרומנים,מאיפה באה כל השנאה הזאת שלהם כלפי היהודים שהיא עברה אפילו את זאת של הגרמנים,קשה להבין?! אז יש לך ניצולים במשפחה שעברו את הזוועה הזאת??

אנדרי ז

New member
היו

כל הסבים שלי כבר נפטרו. קשה לי להיזכר כרגע במישהו שעדיין בחיים.

Secular

New member
הקפצה במיוחד בשבילך...

הההההההההההההההההההההההקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקפפפפפפפפפפפפפפפפ....

למעלה