שאלה לאמנון האן - דרגה 3

שאלה לאמנון האן - דרגה 3

שלום ! הועלתה שאלה בקרב חניכים הנמצאים בקורס טרמיקות (דרגה 3). לפני שנה מרחף שסיים בתבור יכול היה לרחף בתבור. נכון להיום , מרחפים שסיימו בתבור לא מורשים לרחף בתבור כל עוד לא סיימו בזיכרון. העניין הוא שבין סיום בתבור לזיכרון בגלל תנאי הרוח יתכן ובזמנים יהיו הפרשים של כמה חודשים ואולי שנה ואז מה !? צריך לקחת רענון שוב בתבור. לדעתי צריך לשנות את הנוהל. אשמח לקבל תגובה. עמוס פרל

לעמוס פרל / דרגה 3 - תשובה - |*

לעמוס שלומות. למען החניכים האחרים הנמצאים בקורסי דרגה 3, אני חוזר על מה שהסברתי לך כשטילפנתי אליך היום. השינוי אליו אתה מתיחס לא היה זה לפני שנה, כי אם לפני קרוב לשנתיים. בנובמבר 2000 אושרה גרסת ספר העזר המבצעי מס´ 7 ובה הופיעה לראשונה הדרישה לטוס לפחות מ-2 אתרי דרגה 3 במסגרת קורס דרגה 3. ביולי 2001 פורסמה גירסת 7.1, התקפה גם היום, והדרישה הנ"ל לא השתנתה. את הגירסה הזו של ספר העזר המבצעי ניתן לראות בקישור מאתר הבית של האגודה. לכן, טענתך שלפני שנה מי שסיים בתבור היה יכול לרחף שם, אינה מדוייקת. קורס דרגה 3 מקנה הן את המיומנויות הנדרשות והן את המיגבלות לבצע טיסות מרחק. האתרים המוגבלים לבעלי דרגה 3 ומעלה, הוגבלו כך על מנת לשמור על בטיחות המשתמשים בהם על ידי קביעת רף מינימלי של ידע וניסיון במיומנות הטיסה ובאויראות. מי שמתחיל את הקורס בתחילת הקיץ חזקה עליו שיסיימו תוך חודש ולא ברור לי כלל מדוע צריך הדבר להימשך למעלה משנה. ולא, עד שלא תסיים את הקורס, לא ידרש ממך ריענון וזאת בתנאי שהינך חבר באגודה ובעל רשיון בתוקף. ובאשר להמלצתך לשנות את הנוהל. כל דעה והמלצה לשינוי חייב להיות מופנית בצורה מסודרת אל ועד האגודה שידון בו. מי שמרכז את פניות הציבור מטעם ועד האגודה הנו חבר הועד שאול שפי, שיקבל את פנייתך, יעלה אותה בפני הועד ויעביר אליך את התשובה. לשרותך, אמנון האן

עמוס חצי מתבלבל../images/Emo3.gif

ערב טוב, לפני כשנה ויותר לא היה שדה נחיתה מסודר (באופן זמני) בזיכרון. כתוצאה מכך הוכרז האתר באופן זמני אתר דרגה 4. החניכים אשר עשו קורס דרגה 3 באותה תקופה לא היו צריכים לטוס בזיכרון. חניכי בית הספר "שמיים" (שעשו קורס דרגה 3 באותה תקופה) באו והשלימו את הכשרתם בזיכרון מיד לאחר שהאתר הוכרז שוב כאתר דרגה 3. עמוס דבריך בהחלט מובנים וישנם לא מעט חברים אשר בוחרים לא לטוס בזיכרון כלל. רעיון ההפרדה בין האתרים (הסמכה לזיכרון והסמכה לתבור) הוא יותר מסובך ממה שנשמע אך אולי יש מקום לפנות בכתב ובאופן מסודר לוועדת הבטיחות וההדרכה ולבקש שינוי בספר העזר. לאמנון, חניכים אינם כבשים. הם מודרכים כל אחד לפי הקצב והיכולת שלו (ישנם כאלה שמספיק להם חודש וישנם כאלה שצריכים שנה), בנוסף לכך יש להכניס למשוואה את מזג האויר. לילה קריר ונעים לכל
. איתי לנואל שמיים מצנחי רחיפה.

תגובה לאמנון -דרגה 3

ערב טוב ! שלחתי אימייל לוועד ובו הסברתי גם מבחינה בטיחותית מדוע יש לעשות הפרדה בין האתרים , אני מסכים שיש לקבל הגדר דרגה 3 רק לאחר סיום זיכרון . אין שום סיבה לדעתי האישית לעכב טיסות בתבור. שוב , ראה מכתב שנשלח לוועד. עמוס פרל

בתשובה לתגובתך - דרגה 3 -

לעמוס. אני וכל חברי ועדת הבטיחות נקרא בעיון את מכתבך, נגבש עמדה ונעביר את המלצתנו לוועד בתשובה לפנייתך. להתראות.

למעלה