שאלה לאמיר...

awakawak

New member
שאלה לאמיר...

אני חייבת לציין שאני לא מרבה להשתתף בפורומים משום סוג שהוא. אבל כנראה שלא הגעתי לפורום הזה במקרה...ההסטוריה שלך והתהפוכות שעברת בתחום המקצועי גרמו לי להאמין שיש תקוה...סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות לפני שנתיים ומאז אין לי מושג איך להמשיך.(אני לא רוצה לעשות תואר שני בפסיכולוגיה). עבדתי (ועודני עובדת) עם ילדים בשמונה השנים האחרונות, ובשנה האחרונה אין לי מושג איך החזקתי מעמד כל כך הרבה זמן בעבודה כל כל תובענית ומרוקנת. מצד שני ברור לי שהדבר היחידי שיגרום לי להרגיש סיפוק הוא עבודה עם אנשים. מה גם שיש לי יכולת לחוש אמפתיה לאנשים ברמה של הזדהות כמעט... וגם יכולת הכלה די מרשימה. יש לך רעיון???

SHAR11

New member
לילה טוב!

אם יותר לי לשאול: במה את עוסקת עם ילדים? מה גורם אצלך את תחושת הריקנות ? האם כל הזמן חשת את זה, או שרק בתקופה האחרונה (כי אז התחום יכול להיות מאוד רלוונטי ומתאים לך, אבל יתכן שהגעת למיצוי ושחיקה) ולגבי העבודה שאת חושבת עליה, איזה תמונה יש לך בראש כשאת חושבת על עבודה עם אנשים? האם עבודה בארגון? עם איזה סוג של אנשים? איזה סוג של קשר היית רוצה ליצור איתם? מתנצלת על כל השאלות
אבל ההתלבטות שלך נשמעת לי מאוד מוכרת מעצמי, ואולי אצליח לסייע במשהו. שרון

פרק חדש במסע

קשה לנוע למקומות טובים, להזנה פנימית רק מתוך "צריך", אפשר להחזיק כך מעמד, אפשר ללכת לעבוד כי צריך, אבל לאנשים מסויימים זה לא מספיק. אם הגעת למקום שהצריך כבר מכביד אז הרבה לפני השאלות לגבי מה הלאה, חשוב ללמוד איך להתיר את הדפוסים הישנים, לעבור תהליך חדש של קבלה עצמית. "לעבוד אם אנשים" זאת הגדרה שמזמינה תהליך בירור עדין יותר שדורש זמן ולגיטימציה פנימית להתחיל לשאול, להישאר במקומות כואבים, להכיר עוצמות בדרך חדשה. את מזכירה יכולות רגשיות כמו אמפטיה, הזדהות, הכלה שלפעמים זה יכול להיות לא קל למצוא את התפר ביניהן לזהות את ההבדל בין מה שלי, מה של הנועץ / המטופל. אני מתכוון לכך שעלולים להיות מצבים שהנועץ מעורר ביועץ / מטפל רגשות שלו עם עצמו - ואז עלול להתחיל בלבול. ללמוד לעבוד עם רגשות זה לא תהליך קצר והוא דורש מסגרת לימודית. העבודה של "התבוננות רגשית" איננה הכשרה לעבודה רגשית עם מטופלים אלא בעיקר כלים ליישום עצמי כדי להגיע להתבהרות יותר עדינה באשר לחוויות הפנימיות, להבחין בקולות שבוקעים מבפנים. הרעיון בתמצית - מצאי את הדרך הנכונה לך לעשות היכרות עצמית חדשה, תני לעצמך פסק זמן מהשאלה הגדולה, תמצאי ותעשי דברים מזינים. בהצלחה אמיר

למעלה