שאלה לאמיר, רן, ניר.

שאלה לאמיר, רן, ניר.

קודם כל, חבל שלא הייתם בסדנא עם סנסאי ברטולטי וסנסאי רוברטו. לתלמידי קראטה דו, נפלה בחלקנו הזכות להתאמן איתם יותר. מדהים לראות אדם בין 63 (!!) שמתרוצץ כמו סנסאי ברטולטי - פשוט פצצת אנרגיה. מעביר את האימונים בחן מאוד מיוחד, ובהומור נדיר. בחלק של הג´ו ג´יטסו, עסקנו בעיקר בעבודת קרקע, ובבריחים (שהם הרבה יותר מסובכים/מורכבים מאשר באייקידו, לדעתי לפחות). שאר האימונים, עסקו באאיידו - פשוט אומנות מדהימה! עכשיו אני מבין, למה מתכוונים שבאאיידו המטרה היא להגיע לשלמות. סנסאי רוברטו שולט בחרב בצורה שמעוררת התפעלות. היתה סדנא, שנתנה לנו הרבה ידע והבנה. וחבל שנגמרה היום... לשאלתי: האם למי שעוסק באייקידו (של אושיבה), תהיה בעיה להתאמן בקורנידו? כלומר - אם אייקידוקא, שלצורך העניין, נותר מחוסר מאמן/דוג´ו, האם יתאפשר לו להתאמן בשירוקאן, או שמא האימונים סגורים בפניו?

amir_aikido

New member
תלוי בשם של האייקידוקא ../images/Emo6.gif

ויותר ברצינות פעם הייתי עונה אין שום בעיה בכלל
כבר היו אצלנו אנשים שהתאמנו בסגנונות אייקידו של אואשיבה מחו"ל שביקרו בארץ והצטרפו אלינו לאימון והם הסתדרו. הטכניקות מעט שונות, צריך להיות מוכן לכך שכשמבציעם עליך מנוף הוא יהיה מעט אחר ובאופן שזה כואב לך יותר ומאיים לשבור את היד... אבל, בשורה התחתונה היו אצלנו אנשים גם מאייקיקאי וגם מסיידוקאן ולא היתה להם בעיה להשתלב עם הקבוצה אצלנו. לכל היותר, הם לומדים עוד מספר טכניקות ו/או ואריציות על הטכניקות ומקבלים עוד כמה רעיונות על תנועה וטקטיקה באייקידו. אז למה היום אני לא עונה ש"אין שום בעיה בכלל" ??? בחלק מהמועדונים של האייקידו של אואשיבה ואני לא יודע להגיד מה גודלו, הפסיקו ללמד נפילות (שאינן גלגול) או שמלמדים נפילות באופן שעלול להיות מסוכן בסיטואציות מסוימות. למתאמנים כאלה יהיה הרבה יותר קשה להשתלב אצלנו. הם יאלצו לעקר את "ההרגלים הרעים" כדי שיוכלו להחליף אותם ב"הרגלים נכונים". והמדובר על נושא שהוא קריטי מבחינת הבטיחות באייקידו - נפילות. אני מבקש להבהיר שכל מי שרוצה ללמוד קורינדו אייקידו תמיד מוזמן לבוא וללמוד, ולא חשוב אם הוא למד אומנות אחרת קודם ו/או איזו אמנות וזה כולל אייקידו של אואשיבה הדרישה היחיד שמציב המורה שלי היא רצינות, המורה וכל התלמידים הותיקים משקיעים הרבה אנרגייה בלימוד תלמיד חדש. ולכן אין ענייו לקבל תלמיד שבא רק לחודש-חודשיים אלא שאנו מצפים מאדם שמתכוון לבוא שיתכנן להשאר לפחות שנה. אני לא מדבר על אנשים שמגלים שהאמנות לא מתאימה להם וכו´ (למרות שגם הסקת מסקנות כאלה אחרי חודש/חודשיים נראית לי מוקדמת מאוד) אלא על המצב בו המתאמן מראש לא מתכנן להשאר לטווח ארוך. למתחיל משך אימון קצר מאוד בשיטה גם לא יועיל, האמנות דורשת שינוי של הרפלקסים וזה תהליך ארוך טווח. אנחנו גם לא מחפשים מתאמנים בסגנונות אייקידו אחרים שיבואו לזמן קצר רק כדי שיוכלו להגיד ש"הם עשו גם קורינדו אייקידו" וילמדו את ה"סודות" של השיטה. כמו כל סגנון מסורתי, אנחנו מעדיפם להשאיר את הידע לתלמידים שנשארים והופכים את האמנות לחלק מדרך החיים שלהם. ולא מחפשים להעביר את הידע לאנשים שאינם "רציניים". לכלל שלעיל יש חריג, מבקר מחו"ל, תלמיד בכל גנון אייקידו שהוא, אם יבוא למועדון ויבקש להתאמן למספר שבועות, בדרך כלל יוזמן להצטרף לאימונים כאורח המועדון (ולתקופה קצרה גם בחינם). פשוט, מבקר מחו"ל שרוצה להתאמן גם במהלך הביקור, זה מעיד על רצינות ואנחנו תמיד שמחים לעודד את התיירות בארץ. אני חושב שבזאת עניתי על השאלה. אמיר נ.ב. בכוונה כתבתי על שיטות הנפילה "נכון","הרגלים רעים","הרגלים נכונים" כשהכל בגרשיים. פשוט, אני מוכן לקבל שמשהו אחר יחשוב שצורות הנפילה האלו כן טובות למטרתן וכו´ ... אף על פי שאנחנו ניסינו לבדוק זאת והגענו למסקנה שהן מאוד מסוכנות למצבים שבהם הנפילה היא מיידית במקום / מישהו לוקח לך את הרגליים ושאר מצבים שבדקנו (יחד עם תלמידים שלמדו ליפול כך מסגנונות ומורים אחרים). ואני מבקש לחזור ולכתוב שלא בכל המקומות שלומדים אייקידו של אואשיבה לומדים לפול בצורה שלדעתנו איננה נכונה

למעלה