שאלה לאינה של יערה

שאלה לאינה של יערה

ראיתי בפורום השכן שאת שואלת על מיטת נוער. שירה ויערה דיי קרובות בגיל, את כבר מתכננת להעביר אותה? ושאלה לכולם- באיזה גיל העברתם למיטת נוער? איך יודעים שהם מוכנים?

binon

New member
מיטת נוער

אנחנו עברנו למיטת נוער בגיל שנתיים ו-4 חודשים בערך, וידענו שאנחנו מוכנים כי אבישי פשוט הרים רגל וקפץ מעל המעקה (כבר לא היה לאן להוריד את המזרון הוא היה הכי נמוך שאפשר). אז קנינו לו מיטת נוער וגם ליעל. המעבר היה חלק והם מאוד מרוצים.

העברנו למיטת נוער

את דניאל בגיל שנתיים וחצי בערך. גם כי הוא ניסה לקפוץ מעל הסורגים, וגם כי כבר הייתי בהריון עם בת-אל ולא רציתי שיהיה קרוב מדי ללידה, שלא ירגיש שהתינוקת "מגרשת" אותו מהמיטה שלו. לאחר שני לילות הוא התרגל. בת-אל עברה למיטת נוער לפני שנה (בגיל 2.9 בערך) וגם איתה לא היו בעיות. אני מציעה שכשעוברים למיטת נוער, להשאיר את מיטת התינוק באותו חדר ללילה אחד או שניים עד שמתרגלים.

שרהודיה

New member
אנחנו העברנו את הודיה כשהיא היתה בת

שלוש בערך.. היא אף פעם לא נסתה לרדת לנו ממיטת התינוק.. וגם ממיטת הנוער לקח לה זמן ללמוד את זה (ואני היתי זאת שהראתה לה דרך טובה לרדת
) מה שכן היה לי חשוב כן להעביר אותה כי היא הרגישה כבר לא טוב במיטת התינוק.. זה הרי נראה כמו כלא
ולכן היה לי חשוב להעביר אותה למרות שהיא עדיין לא ירדה ממיטת התינוק...

עומר עבר לקראת בגיל שנתיים ועשרה

חודשים. בניגוד לכל ההמלצות העברנו את עומר למיטת נוער רק לאחר שאופיר נולד ומכיוון שהעריסה היתה קטנה לאופיר והיינו זקוקים למיטת התינוק. כלומר, אופיר כאילו "לקח " לו את המיטה. העניין עבר ללא כל משבר ועומר היה מאוד מרוצה שהוא בוגר ומקבל את המיטה הגדולה ואחיו התינוק מקבל את מיטת התינוק.

נראה לי שהגברת רוצה קצת חופש...

אבל אני מאוד מתלבטת כי היא עדיין מתעוררת לפעמים בלילה ואני פוחדת שתתחיל לשוטט בבית. שמתי לב שבבוקר היא בוכה עד שאני באה לחלץ אותה וחשבתי שאולי הבעיה היא שהיא רוצה לצאת ולשחק לבד - מי יודע, אולי נרוויח עוד כמה דקות שינה ?
היא גם לא מוכנה יותר לשבת בכיסא האוכל שלה, רק על כיסא רגיל ליד השולחן במטבח או על כיסא קטן בסלון. איך אומרת גיסתי האמריקאית, free spirit! אגב, קנינו את המנשא שהמלצת עליו - זה שהופך לעגלה - להיט!!! הספקנו לעשות איתו כבר טיול ארוך בעיר ויערה, שלא מוכנה לשבת בעגלה יותר מכמה דקות, ישבה שם שעה וחצי!

מדהים נכון? גם שירה לא מוכנה לשבת

בשום עגלה ורק במנשא הזה, אני חושבת שיכול להיות שזה בגלל שהוא נמוך מאוד יחסית לעגלות והיא מרגישה יותר קרובה לקרקע. זה גם מין ישיבה עמידה כזאת. גם אצלנו מסתמנת בעיה לגבי ישיבה בכסא אוכל, אז גם לזה מצאתי פתרון. יש בשילב כסא אוכל מתקפל שבא בצורת מזוודה. אפשר להוריד לו את המגש ואז בעצם מקבלים בוסטר שיושב על הכסא הרגיל ומשמש להגבהה בלבד. מה יהיה עם הבנות שלנו? לגבי המיטה, גם שירה מעדיפה מיטה פתוחה אבל אני מפחדת שהיא תיפול כי היא מסתובבת המון מתוך שינה, רגליים מחוץ לסורגים, פעם עם הראש על הכרית, פעם עם הרגליים על הכרית, כך שאני דיי מפחדת מהמעבר עדיין. אולי מזרון על הריצפה?

יש לנו כזאת מיטה

המעקה מחובר למיטה מהצדדים. כשהוא בצד האחורי של המיטה הוא משמש משענת (המעקה מרופד בכרית לכל אורכו), וניתן בהינף יד להעבידו לקדמת המיטה ואז הוא משמש כמעקה. מומלץ לרפד את המיטה בבד דוחה כתמים - זה עובד.

binon

New member
אצלנו המעקה מעץ

פשוט שולפים אותו מגב המיטה ומעבירים אותו לחלק הקידמי. קל ופשוט לתפעול. (אפילו אישתי מצליחה
). אם תרצי פרטים על דגמים תגידי לי.

למעלה