שאלה לאיל ויס

שאלה לאיל ויס

(הקפדתי על יו"ד אחת בלבד בשני השמות!
) ממה שסיפרת כאן, כשחיית ביפן, התאמנת בקנדו, באיידו, בבאטו-דו, בJODO ובשודו במקביל. ייתכן והתאמנת בעוד שיטות שלא סיפרת עליהן. שאלתי היא, איך הצלחת במקביל לטפח מיומנות והבנה בחמש שיטות בו זמנית? האם התאמנת כל יום בכל אחת מהן? זה מצריך חמישה אימונים שונים בכל יום... דבר מאוד קשה, אם לא בלתי אפשרי... איך אם כן חילקת את כמות האימונים בין השיטות, כך שתוכל להתקדם בכולן? בתודה, לורנס

סחתיין על הקמצנות ביודים...

לורנס, אם להתייחס ישירות לניסוח - "איך הצלחת במקביל לטפח מיומנות והבנה בחמש שיטות" וכו' וגו'. מי אמר שהצלחתי? אם לפרט, האמת היא שעיקר האימונים היה קנדו ואיידו, ואלו אכן היו על בסיס יומי (בד"כ גם יותר מאימון קנדו אחד ליום, כי יש גם קבוצת נוער (שטוחנים אותי) וקבוצת בוגרים (שמוותרים לי...)). יתר השיטות נלמדו לתקופות של מספר חודשים כל אחת, כדי להכיר ולהשלים "תמונה" של דברים אחרים, או כי המורה שלי חשב שאני צריך ללמוד אותם (כמו שודו, שנכתב רק ביד ימין, ואני שמאלי, אז כנראה שהיתה כאן מחשבה יפנית זדונית לנסות ולשבור את אישיותי הזרה ואת רוחי). מיומנות, הבנה והתקדמות הם מדדים סובייקטיביים, ואני האחרון שיחווה דעה על עצמי. עם השנים התרכזתי באיידו, שמדבר אלי יותר ואני מוצא בו ערוץ מרתק ומעניין במיוחד בכל הקשור למיומנות והבנה. לגבי שודו, לפני שעזבתי את יפן רציתי להשאיר מזכרת למורה שלי, שהוא בעיני אחד האנשים המופלאים שפגשתי, והכנתי לו שודו במו ידי השמאליות. אחרי שבזבזתי, בפרטיות חדרי, שלש מגילות יקרות ולא הייתי מרוצה, רימיתי, כתבתי ביד שמאל, ואת זו האחרונה הגשתי לו. העובדה שראיתי אותו מוחה דמעה היתה בשבילי ההישג הכי מופלא שלי ביפן, כי באומנות לחימה לא אגיע לזה לעולם. מאז, אגב, לא אחזתי במכחול ולא כתבתי שוב ביפנית. איל.

סיפור נהדר ../images/Emo13.gif. אם אפשר, עוד שאלה

למה בעצם חזרת לארץ אחרי שנה? הרי תסכים איתי שבקנה מידה של איידו זה זמן זעום ללימוד... ודאי היה לך עוד המון ללמוד מהמורה שלך. האם השיקולים הפרקטיים של פרנסה (או סתם געגועים למולדת) ניצחו? כיצד אתה מצליח להתקדם באיידו ללא המורה שלך? טוב, יצא לי קצת יותר משאלה אחת, אבל אני מקווה שזה בסדר
לורנס

אפרופו שאלות, ועוד אחת, ועוד...

עלה לי בראש כמה קל יותר לשבת לקפה עם כל מי שרוצה לדבר או לקשקש על אומנות זו או אחרת, על רעיונות, אימונים, טולקין, אוף טופיקס והחיים... במקום לשרשר כל עניין, ועוד לפרק אותו לשאלות שונות. מצד שני, יותר מדי קפאין זה לא בריא, נכון? אני סתם במצב רוח מחויך מהרגיל, אז לא להתייחס ברצינות רבה מדי. הסיבה העיקרית שחזרתי היתה בעיות אורטופדיות ברגל שמאל- בעייה נפוצה יחסית אצל מי שהתחילו קנדו בגיל מאוחר ועושים אותו קצת יותר מדי אינטנסיבי. משהו כמו שבר הליכה, בלי ההליכה. יכולתי להישאר ולהמשיך באימונים חלקיים, אבל ידעתי שבעיני המורה שלי זה סוג של עצלנות (גם קטיעת רגל היא לא תרוץ להפסיד אימון). כאב לי לארוז ולעזוב, אבל ככה יצאתי עם קצת הכבוד שבניתי שם... געגועים למולדת???? ניצחו? את מי? לגבי "כיצד אתה מצליח להתקדם" - שוב, מי אמר שאני מצליח? אני רוצה להאמין שרכשתי את הבסיס המוטורי והרעיוני שיאפשרו לי להמשיך ולהתאמן לבד, אולי גם להתפתח. לימוד אחרים רק מחדד אצלי את ההבנה של השיטה והרבה בתוכה, ומי שמלמד יודע בדיוק על מה אני מדבר. אני יכול להעיד שאני עדיין יכול להצביע על בעיות בקאטות שלי, מה שאומר שאני לפחות לא חי באשליה שאני עושה הכל נכון (ואם הייתי, הייתי צריך להחליף מקצוע). יש לי (חוץ מכישרון מולד לחרב...) זכרון פנומנלי (....), אז אני זוכר איך צריכים להיות הדברים, ולא איך אני עושה אותם. עניתי במשהו בעל ערך? אם לא, נעבור לקפה. בעצם גם אם כן. מגיע לאימון? איל.

למעלה