שאלה, לאחר קבלת ב1.

perezofir1

New member
שאלה, לאחר קבלת ב1.

שלום לכם קבוצה יקרה,
אז אחרי שקיבלנו את הויזה ואפילו מצאנו עבודה! רציתי לברר קצת על הבירוקרטיה:
1. האם יש טופס מיוחד שבת זוגתי צריכה למלא כשהיא מתחילה לעבוד? (כרטיס עובד לעובד זר?)
2. ענייני ביטוח לאומי, איך זה עובד?
3. ענייני מס הכנסה, מישהו יודע מהם אחוזי גביית המס ואיך זה עובד?
4. אשמח לדעת כל דבר נוסף שקשור לנושא, אפילו אם זה משהו חשוב מהכיוון של המעסיק.
מחכה לתגובות :)
תודה רבה!!

stkachov

New member
תשובות

1. צריכה למלא טופס 101 כמו כל עובד. לצרף צילום דרכון וצילום אשרת עבודה.
2. יהיה תשלום מינימלי של ביטוח לאומי וכך גם הכיסוי - רק למקרה של תאונת עבודה, פשיטת רגל המעסיק וכדומה.
3. מס הכנסה לפי מדרגות מס הכנסה רגילות, כאשר זכאית לנקודת זיכוי אחת(במקרה ולא עובדת בסיעוד).
4. מבחינת המעסיק היא נחשבת לעובד זר ולכן על המעסיק לשלם היטל בגין העסקתה, מה שמוריד לפעמים מכדאיות ההעסקה.
&nbsp
באופן כללי, כדאי לקרוב על זכויות עובדים זרים, שכן מקרה זה חל עליה.

perezofir1

New member
אוקיי

תודה רבה על התשובה המהירה!
היא מתחילה לעבוד בגן ילדים, מקווה שהעניין של ההיטל לא יהיה בעייתי.
1. האם ידוע לך מהו גובה ההיטל?
2. כל מידע שמצאתי לגבי עובדים זרים היה קשור ברובו לעובדים בענף הסיעוד או בענף הבניה, אין התייחסות ממשית למצב שלנו... :/

stkachov

New member
תשובה

גובה ההיטל הוא 20% מהשכר.
&nbsp
מעסיקים רבים לא מעוניינים להעסיק עובדים זרים, לכן כדאי לתאם ולברר זאת מראש ולא שהדבר יתגלה עם קבלת המסמכים אצל מי שמכין משכורת בגן הילדים.
&nbsp
יש דרך לעקוף זאת, על ידי כך שהאישה תפתח תיק עצמאי ותעבוד מול גן הילדים כנגד קבלות.
&nbsp

perezofir1

New member
היא רשאית לפתוח תיק עצמאי?

בתור תיירת היא רשאית לפתוח תיק עצמאי? מס הכנסה, מעמ וכו?
ובכללי, האם אתה בטוח שההיטל של 20% תופס על סוג זה של עובדים זרים?

stkachov

New member
תשובה

תייר עם אשרת עבודה רשאי לפתוח תיק עצמאי.
&nbsp
החוק לא מגדיר יחס מיוחד ל"סוג כזה" של עובד זר.
&nbsp
&nbsp

perezofir1

New member
חבל מאוד

תודה רבה על התשובה המהירה והעניינית.
חבל בשביל כולנו שהחוק לא מגדיר סוגים שונים של עובדים זרים, בני הזוג / בנות הזוג שלנו אינם אנשים שבאים לארץ על מנת להרוויח כמה לירות ולהמשיך הלאה.
לגבי ההקלות בהיטל המס, ידוע לך איזה בעל עסק זכאי לזה? (אני מנסה להבין למה בעצם יקחו את בת הזוג שלי לעבודה אם הם צריכים לשלם 20% יותר)
שוב, תודה!

randyloo

New member
ההיטל

נושא היטל עובדים זרים נידון פה רבות. הוא אינו חד משמעי. בני זוג, כעקרון, מרכז חייהם בישראל ולכן ההיטל אינו אמור לחול עליהם. הם לא הובאו לכאן כעובדים זרים. הבעיה היא שאין דרך להבדיל בינם ובין עובדים זרים אמיתיים. זו תקלה של הרשויות שיש להמשיך ולהלחם כדי לתקנה.

perezofir1

New member
אז מדוע המלחמה הזאת לא יוצאת לדרך?

אני חושב שיש פה מקום לשינוי בחוקה או לפחות הקמה של איגוד כלשהו שמרכז את כל האנשים מהסוג שלנו.
גם ככה אנחנו מרגישים אזרחים סוג ב שצריכים כל הזמן להוכיח לפקיד כזה או אחר שטוב לנו עם בת הזוג שלנו ולהראות לה תמונות, זה לא הגיוני.
&nbsp
אחזור לנושא, במידה ומקום העבודה של חברתי יגיד לי שהם לא מעוניינים לשלם את ההיטל יש דרך לפתור את זה? ללכת למס הכנסה ולנסות לשנות את זה משם?
&nbsp
שאלה נוספת, תושב ארעי (א5) הוא בהגדרה גם עובד זר? גם עליו מעסיק יצטרך לשלם את ההיטל הזה?
תודה!!

randyloo

New member
שאלה טובה

ראשית,
היו נסיונות. היה אמור להתווסף אפילו נספח לנוהל שמציין שעל בני זוג לא חל ההיטל. היתה איפלו טיוטה אולם משרד הפנים התקפל ברגע האחרון מפרסום התוספת הזו.
מעבר לכך, היו זוגות שפנו באופן אישי למס הכנסה וקבלו אישור למעסיק שאין לגבות היטל עובדים זרים.
לתושב עם א/5 כבר אין את הבעיה הזו משום שלעובדים זרים אין אשרת א5.
נכון, צריך להמשיך את המלחמה הזו. זה עיוות מיותר.

perezofir1

New member
שמח לשמוע

שמח לשמוע שהיו ניסיונות, פחות שמח לשמוע שמשרד הפנים מתקפל.
&nbsp
פתרונות זמניים שאני מבין מדבריך:
1. ללכת למס הכנסה ולבקש מהם אישור לפטור על תשלום ההיטל כיוון שבני/ות הזוג שלנו בעלי מרכז חיים בישראל ואינם צריכים לסבול מזה.
2. להתחתן ולהגיע מהר יותר לא5.
&nbsp
הבנתי נכון?
תודה!

perezofir1

New member
אתה מכיר יועץ מוסמך בנושא?

מישהו פה מכיר יועץ כלשהו שניתן לברר איתו את הנושא לעומק?

1151986

New member
יש סעיף המגדיר תושב לפי מס הכנסה

אנחנו בזמנו עמדנו על כך עם מקומות העבודה שלו וביקשנו לשנות את ההגדרה בתלוש כתושב על פי פקודת תושבות של מס הכנסה ולא על פי פקודת עובד זר.
בכל המקומות לא הייתה בעיה וכך נעשה.

ישנה אפשרות לפנות ישירות למס הכנסה ולבקש מספר ת.ז פיקיטיבי על מנת להסדיר את העניין עד לקבלת א5. יש פה כמה שעשו בזמנו וזה עבד להם.

perezofir1

New member
עדיין מחפש פתרון

היי,
מישהו הצליח למצוא פתרון כלשהו לנושא?
אני ממש שובר את הראש כדי להבין איך אפשר להתמודד עם זה בצורה הטובה ביותר..
אם מישהו מכיר עורך דין / רואח שמתמחה בנושא, אשמח לקבל פרטים שלו..

stkachov

New member
תשובה

הסיבה שאף אחד לא נלחם את המלחמה הזאת זה כי מדובר במצב זמני שלא מצדיק מלחמה על כך, לפחות לא עבור זוגות נשואים שאחרי חצי שנה עם ב1 מקבלים א5.
&nbsp
לנסות לשכנע את מס הכנסה תמיד אפשר, אך הסיכוי לכך נמוך ביותר עד קלוש.
&nbsp
יש כמובן את הדרך הלא חוקית והלא מומלצת של לעבוד בשחור - שזה הפתרון אליו נקלעים לצערי חלק לא מבוטל מהעובדים, בגלל שהמערכת דוחקת אותם לפינה זו.
&nbsp
מעמד א5 זה תעודת זהות ישראלית וזה פותר את בעיית ההיטל(ובעיות נוספות).
&nbsp
&nbsp

randyloo

New member
עדיין אני חושב שצריך להלחם על תיקון העיוות

דרך חברי כנסת / מבקר המדינה / נציג תלונות / רשות המיסים וכד'.
עובדה שכבר חצי מהעבודה נעשתה. אין לי ספק שלחץ במקומות הנכונים יתקן את שטות הזו.

למעלה