שאלה לאחר ניתוח

שאלה לאחר ניתוח

אחרי כל מה שאני אוכלת מופיעים לי לאחר מספר דקות כאבי בטן עזים. אני מקפידה לאכול דברים קלים בלבד. ממש לא זוכרת תופעה כזאת לאחר הניתוח הקודם. האם מישהי חוותה תופעה כזו לאחר הניתוח? האם זה אמור להסתדר לבד?

בלה73

New member
לא זוכרת תופעה כזו

אבל כן היו לי גזים. אולי זה הגורם?

לא היו לי תופעות

אבל בהחלט יכול להיות גזים כמו שכתבה בלה... השאלה האם יוצאים גזים?.....והאם יש יציאות נורמליות?

ליאל ד

New member
אם אני זוכרת נכון

הייתה לי תופעה דומה... היו לי כאבים בבטן עליונה ישר אחרי האוכל, וגם הרגשתי איך האוכל "יורד" לו בקיבה - כלומר הכאב התפשט גם לבטן תחתונה. אני שייכתי את הכאב להידבקויות שהיו לי בין לולאות המעי והופרדו בניתוח... תרגישי טוב!!

הגולשת3

New member
מצטרפת לליאל

אני זוכרת בבהירות התגברות של הכאב אחרי אכילה. אני הסקתי שמדובר בתנועת המעי באזורים רגישים שרק עכשיו נצרבו וכו'... זה ידוע שאכילה גורמת לתנועתיות לאורך כל המעי (פריסטלטיקה) אני רק יכולה לעודד אותך שזה עבר. תרגישי טוב

הכאב אחרי האוכל

כבר כמעט ואינו קיים. כל יום יש שיפור כלשהו

galim29

New member
מייקוש מה שלומך../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

איך מתאוששת? עדכני...

maytalita

New member
מייקיונת

לא נכנסתי כבר כמה זמן. איך את, מותק? איזה מדהים הוא השיפור שחל מיום ליום, נכון? אני היום חזרתי לעבודה ותפקדתי כמעט כרגיל (קצת כאבים וסחרחורות). לא יאומן איפה הייתי לפני שבועיים! לא הספקתי להגיב לגבי הכאבים אחרי האוכל. גם אני סבלתי מזה. שמחה לשמוע שהולך ומשתפר! מאחלת לך שתהיי מברות המזל שלאחר כמה ימי כאב ומנוחה, יכולות לפזז בשדות (או אופציה ריאלית יותר- לפזר (כסף)בחנויות
) אני ניצלתי את כל השבועיים למנוחה ורק בימים האחרונים הצלחתי לעשות גיחות קצרות מחוץ לבית, אבל כמו שנוכחנו לדעת, זה ממש, אבל ממש אינדיבידואלי (מי סיפרה לי על ימי החופש העליזים. כמדומני מנדליקה) לגבי הצלקות- אני הורדתי את הפלסטרים אחרי שבוע ויום-יומיים אח"כ התחלתי למרוח (חוץ מעל הפופיק) קלו-קוט. זה מין ג'ל סיליקון רפואי שאמור למנוע צלקות. חוצמזה, אני מפנטזת על לחזור לישון על הבטן.... גרררר איך את מעבירה את הימים?

היי מיטלוש

אני מעבירה את הימים ברביצה על הספה מול הטלויזיה ובגלישה במחשב. ממש לא מרגישה שיכולה לרוץ בשדות
(למרות שמשיח נתן לי אישור לבלות בבתי קפה בשבוע השני
) גם מי בכלל יתן לי, אני אצל ההורים והם עושים הכל בשבילי ובשביל ה
ה שלי
. היום עשיתי קצת כלים ואח"כ התחילו כאבים (אבל זה כבר שייך לשרשר למעלה
) מדהים איך ששבוע שלם חלף לו... קשה לי לראות את עצמי חוזרת לעבודה בשבוע הבא... נראה לי אנסה להוציא עוד כמה ימי מחלה מהרופא. כל הכבוד על החזרה לעבודה אבל תשתדלי לא להגזים ולהעמיס על עצמך יותר מידי. לגבי הסחרחורות, בדקת מה רמת ההמוגלובין שלך? (תסתכלי במכתב השחרור) יכול להיות שזה מה שגורם לסחרחורות.

maytalita

New member
מייק

ה-HGB הוא 11.76 מה זה אומר? ותגידי הנפיחות בבטן, שקודם ייחסתי לציסטה ואח"כ לניתוח לא אמורה להיעלם? להרפות מתקוות הבטן "של לפני גילוי האנדו'"? לרבוץ נשמע לי חיובי ביותר. תני להורים שלך לפנק אותך ותנוחי המון! אני בעקרון חזרתי לעבודה ביום ראשון, למרות שיכולתי להישאר בו בבית, מבח' ימי מחלה. אבל, גם כבר השתגעתי מלשכב ולנוח וגם קצת התגעגעתי לעבודה
אבל אני בהחלט לוקחת את זה באיזי ולא מעמיסה על עצמי יותר מידי לאט לאט בכלופן, תהיי קשובה לגוף שלך ואם את לא מרגישה שזה הזמן, תבקשי עוד כמה ימי מנוחה

ההמוגלובין

דווקא בסדר, הנורמה היא מ- 12, אבל 11.7 זה גם בסדר כי בכל זאת עברת ניתוח ודיממת. אני לעומת זאת יצאתי משם עם המוגלובין 9.7
. נראה לי כדאי להרפות... למרות שבהחלט יכול להיות עדיין שזו נפיחות שלאחר ניתוח, אבל אם הבטן כבר אותו דבר כמו שנכנסת לניתוח אז כנראה שזה לא הולך להשתנות
. לא נורא בכל מקרה עוד מעט היא תתנפח מהסיבה הנכונה
. תגידי היו לך כאבים מהגז? משום מה הפעם לא היה לי שום כאב מהגז, כבר חשבתי ששכחו לשים לי גז, אבל לפי דוח הניתוח שמו
.

maytalita

New member
אמן כן יהי רצון! שתתנפח כבר! ../images/Emo192.gif

היו גם היו כאבים מהגז. בגב ובכתפיים. בעעעאעא. לא כיף. עברו אחרי כמה ימים. מעולה שאין לך "כאבי גז". לפחות סוג אחד נחסך ממך..

למעלה