שאלה לאחר ביקור עם חברה אצל רופא

1חיובי

New member
שאלה לאחר ביקור עם חברה אצל רופא../images/Emo35.gif

אתמול הייתי נוכחת עם חברה אצל הרופא שלה שסיפר לנו על המצב הבא: הרופא אומר שיש לו מטופלות (חלקן פוליצסטיות) שהוכנו להזרעה כרגיל (היתה אפילו אחת שקיבלה אמפולה 1) אבל בבדיקה התגלו 43-35 זקיקים ואז הוא הכניס אותן לשאיבה ל- IVF. מישהי פעם שמעה על כזה דבר שמהכנה להזרעה נוצרו 40 זקיקים? זה נשמע לכן הגיוני? תודה

אצל פוליציסטיות זה בהחלט יכול לקרות

ואין מה לדבר - 40 זקיקים זה גירוי יתר מאוד לא נעים, ולכן גם כשמדובר בהזרעה צריך תמיד להיות במעקב מאוד צמוד ואולי להפחית לחצי אמפולה במקרה קיצוני כזה.

1חיובי

New member
איך אפשר עם מינון להזרעה להגיע

ליבול של 40 זקיקים זה נראה לי מטורף. הרי בהזרעה המינונים הרבה יותר קטנים מIVF אז איך בהזרעה כאלה כמויות מדהים לא?

הפוליציסטיות משמעותה ריבוי זקיקים

מלכתחילה, בשילוב עם תוספת הורמונים, יש כאלה שזה יוצר אצלן יבול מדהים. עם כמויות כאלה של זקיקים, אף רופא אחראי לא יבצע הזרעה.

1חיובי

New member
../images/Emo53.gifרוצה לעדכן ולשאול לעצתכן

מיום ו' (12/12) אחרי שבועיים של 0.1 דקא. הוספתי 1 מנוגון + 2 גונל, היום בבדיקות 5 זקיקים המוביל 13, + 6 קטנים מ- 10. E2 =1007 והכי שמדאיג אותי זאת הרירית 13.2 (נראה לי מאוד עבה). נאמר לי להמשיך באותו המינון עד יום ה' וביום ה' לבוא לבדיקות. השאלות שלי האם זה בסדר הרי הרירית עבה ואם היא לא תרד או שזה לא טוב שזה כזה עבה? ואם ביום ה' יחליטו שזה מספיק איך יעשו שאיבה בשבת? אין שאיבות אני בבני ציון. לתשובתכם אודה חייבת להתוודות שעד כה עברתי את הטיפול מעולה ומהיום קצת נלחצתי מהתוצאות.
חיובית

הרירית לא אמורה לרדת כל זמן שמופרש

אסטרוגן (E2), והאסטרוגן ממשיך להיות מופרש כל זמן שהזקיקים גדלים. ואם היא תרד מ-13.2 ל-12 או 11 זה גם לא אמור לפגוע בסיכויים להשתרשות - יש לך אחלה רירית! (אם במקרה היא תרד קחי בחשבון גם אפשרות של טעות מדידה, זה לא בהכרח שהרירית הצטמקה).

נועם@בת

New member
לשרשר יקירתי, לשרשר ../images/Emo3.gif

כדי שלא יגמרו לנו הדפים מהר מידי, אנחנו מעדיפות לשרשר הודעות. איך יכול להיות שמגיעים ל40 ביציות? עובדה
. יש נשים שמגיבות בצורה מטורפת למינון הורמונים נמוך ואין הרבה מה לעשות נגד זה. במקרה כזה הולכים על IVF רסקיו (חרום). יש עבודה מעניינית שמראה כי לטיפולי IVF רסקיו יש אחוזי הצלחה גבוהים יותר מאשר ל"סתם" טיפולי IVF (בקישורים בקטגורית IVF אמור להיות לינק למאמר). תוצאות הבדיקות שלך הן בסדר גמור. הרירית לא עבה מידי ולא תפריע לשום דבר. בבני ציון אין שאיבות בשבת אבל אפשר בהחלט לשאוב ביום ראשון. את תחת דיכוי לכן לא תבייצי, ואם יהיה צורך יקטינו את המינון ביום האחרון ובכך יבלמו את עלית ההורמונים ועלית הפרוגסטרון. שיהיה בהצלחה
נועם

למעלה