שאלה לאז"מניקים

שאולי46

New member
שאלה לאז"מניקים

בעקבות דיון שעניינו רעיון להעביר ידית בלם המותקנת בצד שמאל של הקוקפיט, אל הסטיק - אשמח לשמוע יתרונות/ חסרונות לגבי כל אפשרות. (כמובן מניסיון...)
תודה.

שאולי46

New member
תודה רמי. לדעתך, אין השפעה...

על בטיחות טיסה ?
למשל בנחיתה - תפעול סטיק ברוח צד ובו זמנית תפעול בלמים בריצת נחיתה - האם הרפיית אצבעות מאחיזת הסטיק כדי ללחוץ על ידית הבלמים אינה פוגעת/ גורעת בניהוג המטוס ?

ZeevRozenek

New member
באירופה היו כמה אז"מים עם ידית מעצורים

על הסטיק (כמו בכידון של האופניים , רק במאונך) אבל זה לא כל כך תפס .
בכלל, ברוב המנחתים כאן המעצורים יכולים בקלות להחשב כ OPTIONALS ׂ

רמי בר1

New member
טסתי על מטוס עם ברקס על הסטיק רק בסוף ההתליה שהייתה לי,

בטיסות הדרכה שעברתי לפי מה שכתוב בתקנות.התרגלתי לברקס כבר בהסעה,נחתתי הרבה פעמים בעין ורד ברוח אף,ופעמים בתנובות ברוח צד די חזקה,והסתדרתי עם זה מצוין.כמעט בכל הדריפטרים הידית על הסטיק,ויש עוד כמה דגמים שזה כך.
לא נראה לי שיש בעיה עם זה.
יש לזה גם יתרון.הברז שמשמש כ"מעצור יד" נמצא ממש בתחתית המשאבה הזו,ונוח מאד לנעול את המעצורים על הקרקע,ונוח לשחרר.

בלוץ

New member
כל הגיטפוקסים עם ידית מעצורים על הסטיק.

טסתי איזה 800 שעות על גיטפוקס וזה מאד נח.ברוח צד ממילה אתה(אני בכל אופן)לא נוגע במעצורים לפני שכל הגלגלים נגעו במסלול.

רן בג

New member
מהיכן אתם ממציאים את הקושיות הגורליות האלו ?

שאולי46

New member
היישר ממוחי הקודח !

לא לכולם אותו ידע וניסיון כשלך.
אם ישנה אפשרות להיעזר בידע של ותיקים בעלי ניסיון מגוון בפרט במה שייתכן ועלול להשפיע על בטיחות טיסה - אני לא מתבייש לשאול גם אם יהיו כמה קושיות עוקצניות שיופנו אליי.

רמי בר1

New member
חבל שלא אמרת בתחילה שזה דריפטר.

בדריפטר כשידית הברקס מותקנת בצד שמאל למטה יש שתי בעיות. הראשונה,שאחרי שאתה יושב בכסא,קשה ללחוץ עליה,ולסגור את הברז לנעילת הגלגלים.
השניה,כשאתה נוחת בדרך משובשת,והמטוס מקפץ תוך כדי הריצה,אין נקודת משען ליד,וקשה להשתמש בברקסים ברגש כשהיד קופצת.
אני מניח שיש לך ברקסים הדראוליים,ואז בדריפטר המקום הטוב ביותר הוא על הסטיק.
חוץ מאשר במטוס שלי ששם הברקס בצד שמאל,אבל אין את הבעיות שציינתי.

למעלה