שאלה לאבי

GAUDI

New member
שאלה לאבי

מזה זמן מה שאני עוקב אחרי המודעות בפורום , במרבית המיקרים כאשר נשאלות שאלות ספציפיות על הערכת מחיר לגבי נכס , אתה מפנה את הכותב אל שרותי שמאות למינהם , ברור שהדבר הנכון ביותר הוא לפנות לאדם מוסמך ולשלם לו כדי לדעת בדיוק היכן אנו עומדים אבל כמו שלא לוקחים כל רכב שרואים למכון בדיקה כך לא לוקחים שמאי על כל הצעת מחיר (וצריך לזכור שבדיקת רכב היא הרבה יותר זולה) לכן אנשים אשר רוצים רק למשש את הדופק לגבי אפשרויות שונות לא יכולים לפנות לשמאי . אני למשל גם אחד מאותם אנשים שמנסים לדעת כמה ואיפה לקנות ולכן הפניה לשמאי היא לא רלוונטית לגבי ואני מעריך שגם לגבי רבים אחרים.

למה אני מפנה לשרותי שמאות ...

בשום פנים איני מציע להזמין שומה לכל דירה שרואים, רק לדירה שנראית מתאימה ורוצים באמת לקנות. לצורך מישוש הדופק מספיק לברר עם המוכרים כמה הם מבקשים. אם תדפדף אחורה בפורום תיראה שכאשר מדובר על סדרי גודל של מחירים - אם אני יודע אני עונה. רק כששואלים לגבי נכס ספציפי אני מציע לפנות לשמאי. קיים הבדל רב בין דירות שונות אפילו כשהן באותו איזור. כדי לאמוד שווי של דירה צריך לדעת עשרות פרטים עליה (מיקום, שטח, מצב, מעלית, כיווני אוויר, קומה וכו´...). כשמאי, יהיה זה לא אחראי מצידי לתת אומדן מבלי לבקר בדירה ולבדוק את כל הפרטים הנחוצים. לדוגמא, ניתן להגיד שדירת 4 חדרים בחולון עולה בין 160 ל-240 אלף $. אם מידע זה מספיק טוב למישהו, אין כל בעיה. כשמדובר בקניה של דירה ספציפית אני לא חושב שזה עוזר הרבה ולכן אני מפנה לשמאי מקרקעין. שמאי אינו בהכרח מחירון מדבר, הוא גם אינו מכיר את המחירים בכל מקום, המומחיות שלו (בין השאר) הינה לאסוף מידע רלוונטי, לנתח אותו ולהשוות אותו לדירה הנישומה. וחוץ מזה, איני מונע מאף אחד להגיב בפורום. מי שחושב שהוא יכול לתת הערכה ספציפית על מחיר של נכס מוזמן לעשות זאת, רק צריך לזכור שאנו נמצאים בפורום ו"המידע הניתן בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי אישי. תפוז ומנהל הפורום לא יהיו אחראים לכל נזק שייגרם כתוצאה מהשימוש בו". למרות זאת כשמאי, כמובן שאיני מתכוון לתת בפורום הערכות לא אחראיות לנכסים ספציפיים.

GAUDI

New member
לאבי

מקבל במלואן את דבריך ואני גם חושב שאסור להסתמך על הודעות בפורום וגם אני לא חושב שמישהו עושה זאת (לפחות בקנית דירה) אבל בסך הכל רציתי לציין שאפשר לציין מחירים גם בטווח הפרשים קטן מ80 אלף דולר כאשר מגובר על איזור ספציפי עם נתונים סטנדרטים אבל כמו שרשמת זהו פורום שפתוח לכולם . אני פניתי אליך מישום שאתה המנהל .

למעלה