שאלה..כנסוו..

julie181

New member
שאלה..כנסוו..

נגיד ועכשיו אתם בטסט.. הגעתם לכיכר..נכנסתם לתוכה...מצד ימין נכנסת מכונית(שצריכה לתת לכם זכות קדימה)..מה עושים במצב כזה? הכשילו מישהי על זה שהיא עצרה למכונית הזאת...

angel enamorado

New member
אממ..

סביר להניח , שאם המכונית נכנסה היא לא תכנס באיטיות אלא תאיץ, כדי לחתוך אותך ובכיכר גם כך נוסעים יחסית לאט (עליה/ירידה/מישור וכל הקטע גם מאוד תלוי אבל כללי-לאט) אז לדעתי , תלוי כמובן בסיטואציה, גודל כיכר והכל, נשארים באותה מהירות,אולי מאטים עוד קצת אבל לא עוצרים ..

angel enamorado

New member
ועוד משהו

אם הכשילו אותה זה בטח בגלל שהיא נתנה זכות קדימה (אשכרה זכות קדימה) בלי שיהיה תמרור או משהו שמורה לה על כך.. היא בכיכר.. הזכות היא לנוסע בתוך המעגל תנועה!!

מומין1

New member
זכות קדימה לא לוקחים בכוח

מישהו התפרץ למעגל למרות זכות הקדימה שאינה שלו - כדי למנוע תאונה חובה לעצור. הרי לא תתנגש במכונית ותגיד: "אבל זכות הקדימה היתה שלי". צריך גם לנהוג בחוכמה ולא ללכת ראש בראש.

ShMo0LiKiPoDa

New member
אני בספק שמישהו שהתפרץ

למעגל התנועה גרם למצב שהכרחי לעצירה מוחלטת (אפילו לא עצירה מוחלטת אלא האטה ברמה של מהירות זחילה). אם הכשילו אותה או שהיא בלמה בפתאומיות (במקום להאט ואז לראות אם המצב דורש בלימה) או שהיא הורידה את המהירות יותר מדי.

ShMo0LiKiPoDa

New member
או שהטסטר טעה,

אבל לא נראה לי משום מה. הם לוקחים בחשבון כםרט ראשון את העניין של הימנעות מתאונות, גם אם מדובר על ויתור ז"ק.

angel enamorado

New member
בוודאי שלא לוקחים בכוח

אבל הסברתי את הכוונה בהודעה לפני כן. שלפני שהיא בלמה היא הייתה צריכה להאט. ולא ישר לבלום.

dor119

New member
מכונית מתפרצת לכיכר !

קשה כאן לענות על שאלה כזאת ולמה ? תלוי מאד איך הייתה הבלימה ! את התשובה לשאלה הזאת רק הבוחן שנסע שם יודע . אם הבלימה הייתה לתת זכות לרכב נכנס הרי שהתלמיד צריך להכשל מפני שהוא לא מבין סידרי תנועה ! אם רכב באמת התפרץ והתלמיד בלם הרי שזאת לא סיבה להכשל אולי אפילו מגיע לו נקודות זכות . אם התלמיד נכשל הרי שהבוחן ראה שהבלימה הייתה לא להתפרצות אלה למתן זכות שהיא שגיאה חמורה . כתבתי כאן בכתבה על מבחן נהיגה מעשי . כל ביצוע פעולה שנוגד את כללי הנהיגה התלמיד צריך להגיד לבוחן ,כלומר התלמיד היה חייב להגיד לבוחן שבלם כתוצאה מההתפרצות , אם תלמיד אומר משפט כזה הרי שהבוחן צריך לשקול טוב ,טוב ולנתח את האירוע בצורה אוביקטיבית. יש תלמידים שעונים תשובה מידית " הוא התפרץ " במקרה כזה זה שיקול דעת של הבוחן . היו לי לא מעט מיקרים בצמתים שבלמתי את התלמיד והוא אמר: "אבל הוא רחוק " לעצמי אמרתי "אם זה רחוק אז מה זה קרוב ?" בד"כ כלל תלמיד לא מדבר ואז אתה מבין שלא הסתכל או שהסתכל בתיזמון לא נכון !!.

100vardit

New member
את המאמר הזה כבר קראתי...

נראה לי שבזכותך(אגב). חשבתי שמדובר מבמאמר אחר,אז עכשיו אני מבינה שזה פשוט אותו אחד..

100vardit

New member
וואוי,זה קרה לי בטסט....

הייתה מכונית בכיכר שלא נתנה לי זכות,אז חיכיתי.. האמת שלא הבנתי אותה-את רואה שאני באמצע טסט,קצת התחשבות!!! אנשים שוכחים שגם הם היו פעם "למד"...

adidas88

New member
לא בתוך כיכר

מי שנמצא בתוך הכיכר לו יש את זכות הקדימה

למעלה