שאלה כנה ל"שינוי"!

ראליסט

New member
שאלה כנה ל"שינוי"!

אם נניח שבבחירות הקרובות תזכו ב-13 מנדטים,הישג נאה ביותר,האם גם אז אתם מתחיבים לשבת באופוזיציה,אם שרון (שככל הנראה יהיה מרכיב הממשלה הבא),יעדיף את ש"ס עליכם,גם אם יהיו לה 9 מנדטים-בשל הקרבה האידאולוגית הגדולה יותר של מצביעי ש"ס לליכוד??? או שחלילה אתם "עובדים" בגדול על הציבור וכאשר תהיו למפלגה גדולה,היצר של קבלת תיקים רבים,יגבר על ההבטחה החד-משמעית שלכם לא לשבת עם החרדים בממשלה??? האם יש מישהו מוסמך שיכול היום,לפני הבחירות ,להבטיח לי שבשום אופן "שינוי" לא תשב עם אף מפלגה חרדית,גם אם תגיעו ל-17 מנדטים? (שיהיו כנראה רק ע"ח העבודה ומר"ץ). או בצורה אחרת-אתם כבר "תופרים חליפות",או גם לוקחים בחשבון שעם כל כוחכם ,תשבו באופוזיציה?

ronen1981

New member
שינוי מפלגה העומדת מאחוריה מילותיה.

שינוי הבטיחה לקדם עניניה מנהל תקין ואיכות שלטון ואכן יזמה וחוקקה לא מעט חוקים בנידון וח"כ משינוי זכתה לתואר אבירה לאיכות השלטון מטעם התנועה לאיכות השלטון. שינוי התחיבה לא להכנס עם חרדים לממשלה החלטה שהתקבלה ברוב קולות בקרב חברי המועצה ודעה שלה מסכימים ואמונים עליה ח"כ מכבהנים וכן כאילו חדשים שיכנסו לכן אין סיבה להאמין ששינוי תבגוד בעקרונותיה במיוחד כשהם ברי הגשמה (האילוץ של אנחנו במקום החרדים) ותכנס אם החרדים לממשלה כאשר ניתן להרכיב כזאת בלעדיהם. כמו כן ראוי לציין ששינוי לא נכנסה לממשלה אם חרדים הן כאשר ברק היה ראש ממשלה והציעה לה להצתרף והן כאשר שרון הציעה לה. כמנו כן אם אתה רוצה טיעון נוסף הרי ברור לחלוטין שאם שינוי תפר הבטחה בנושא זה לבחוריה היא לכנסת הבאה לא תעבור את אחוז החסימה ולכן אם השיקולים לעייל לא דיי לך בהם אז זה אולי יספיק. ואכן אם בכל זאת שרון יעדיף את החרדים אנחנו נשב בקוהלציה נחכה שיבוא אלינו על ארבע כשיסבול מתרגיל מסריח שלהם ,ומכל מקרה נשמש כאמצעי להקטנת הדרישות של ח"כ החרדים שידעו שיש להם אלטרנטיבה.(מכל מקרה אנחנו מנסים להגיעה לידי כך שנקבל מספיק מנדטים מהעבודה והליכוד כך שלא יתאפשר להקים קואליציה אם חרדים במקומינו) וראוי לצצין שהלך הדעת בציבור רוצה ממשלה עם שינוי ושרון והעבודה יהיה להם קשה להתעלם מכך.

ראליסט

New member
מקווה מאד ...

שהפעם "שינוי" גדולה של מעל לעשרה מנדטים,לא תתפטה לתיקיידה.נכון שכשהייתם 6 מנדטים,שמרתם על הבטחותיכם לציבור.אבל יש לזכור ש-6 מנדטים,זה לא הרבה "כיבודים".האם לא תסתנוורו מכמות השרים שתוכלו להכניס לממשלה,אם תקבלו,נניח,16 מנדטים??? והרי מפוליטיקאים מפירי הבטחות ,שבענו. מסכים איתך שהאידיאלי יהיה הקמת ממשלה אזרחית:שינוי+העבודה,בהנהגת הליכוד.רק קשה לי להניח שזה יקרה.האם נראה לך שהליכוד ינטוש את כל שותפותיו "הטבעיות":הרוסים,החרדים,המפדל,הימין הקיצוני-לטובת העבודה ו"שינוי"???.חלום רטוב מידיי!!

ronen1981

New member
אין בעיה הוא מוזמן.

להוסיף לקואלציה את מפלגת ישראל בעליה (שאיבדה כשני מנדטים לטובת שינוי לפי הסקרים)והמפדל עם הוא מעונין וכן הם (ראית את דבריו של אפי איתם בנוגע לש"ס?). הימין הקיצוני לא ירצה כ"כ לשבת בממשלה עם עבודה ועבודה לא תרצה כ"כ בממשלה עם הימין הקיצוני מה שאומר שהסיכוי ששניהם ישבו יחדיו זניח ביותר. שינוי לא תשב עם החרדים ושוב כפי שאמרתי השאיפה היא להגיע לידי כך שלא יתאפשר להקים ממשלה עם חרדים וכי האופציה האפשרית היא עם שינוי. ומכל מקרה שרון מבין ויודע שקואליציה עם שינוי תיהיה יציבה יותר ובריאה הרבה הרבה יותר למשק הישראלי ממשלה עם החרדים. ושוב הציבור שדורש אחדות דורש גם ממשלה ציונית בלי חרדים. מה יקרה אני לא יודע אבל כל אזרח שמבין מה שהסברתי לך עד כה צריך להצביע שינוי ולחכות ליום שאחרי הבחירות.

Charlie

New member
ראליסט - תגובה חשובה עבורך!

שינוי הוכיחה בכנסת היוצאת כי היא היחידה שלא וויתרה על עקרונותיה. אתה זוכר את "ריד מיי ליפס, מרצ לא תשב עם ש"ס באותה ממשלה" של יוסי שריד בליל הבחירות של 99´? ישב גם ישב. איש א"י בני אלון, שעשה כל שביכולתו כדי לשבת בממשלה שבקווי היסוד שלה מופיעה החלטה 242 בדבר חלוקת הארץ. ממש אידיאולוג אמיתי. שלא לדבר על המפלגות הגדולות שאיבדו כל כיוון או בושה. אגב, אני לא בטוח שזה חלום רטוב. זו הקדנציה האחרונה של שרון (מפאת גילו) ואין הוא חייב שיקולים עתידיים לגבי הקריירה שלו. הוא בא להיות רוה"מ 4 שנים, לעשות את העבודה ולפרוש. הוא לא חייב לאיש דבר. אין שיטת בחירות ישירה ולכן אין הוא חייב דבר לפעילים החרדים והמתנחלים שיעבדו עבור היבחרו, כמו ביבי ב-96´. שרון יעדיף ממשלת אחדות שכן הוא יודע שלאחר התקיפה בעיראק, בוש הבן, בדומה לאביו, יפעל לסדר חדש במזה"ת. קיימת "מפת דרכים". דיבורים על מדינה פלסטינית. שרון אינו רוצה להיות מחושק ע"י ליברמן, איתם ואלון ולכן יפעל להקמת ממשלת אחדות לאומית עם העבודה. ואולם ל-2 המפלגות הללו לא יהיו 60 חכי"ם. כאן באה השאלה הגדולה - שינוי או החרדים. בהנחה שלשינוי ולחרדים יהיה מספר דומה של חכי"ם אני מאמין ששרון ילך עם שינוי שכן זה מה שרוצים מרבית מצביעי העבודה והליכוד שהם חילוניים, כמו גם הוא יוכל להיזכר בהיסטוריה (וזה חשוב לו) כאיש שהביא שלום אבל מעל לכל הוביל את המהפכה האזרחית-חוקתית של ישראל. אגב, בנושאי כלכלה בלי החרדים לפחות יהיה ממי לקחת כדי לשפר את מצב האזרחים. זו גם יכולה להיות דרישה של העבודה: בלי החרדים! שכן עם החרדים והמפ"דל העבודה שוב תהיה שותף משני בממשלת שרון ואת זאת הם לא יסבלו שוב! אני כאיש ליכוד לשעבר - מצביע שינוי, וקורא לך להצטרף כי זו יכולה להיות הפעם האחרונה שתהיה לנו אפשרות לקדם את המהפכה האזרחית בישראל. אל תגיד - "לא ידעתי"....

פלסטיק

New member
קודם כל אין "אתם תזכו"

רוב האנשים כאן אינם חברי כנסת או אפילו חברים בשינוי, הרוב סתם תומכים במטרות המפלגה. כתומך אני מקווה שהמפלגה לא תמכור אותי. בינתיים יש לה רקורד טוב בעניין.

למעלה