שאלה כללית

shuki1122

New member
שאלה כללית

שלום, ברצוני לדעת האם ב- C ניתן לתכנת נניח תחת windows xp בעזרת גרפיקה פשוטה הכוללת חלונות (256 צבעים בדומה לתוכנת חשבשבת) וכן האם מישהוא מכם יודע באיזו שפה כתבו את חשבשבת הישנה -זו שמתאימה יותר לדוס ול98 תודה

gmorphus

New member
בוודאי

בעצם, השאלה למה אתה קורא גרפיקה פשוטה? מן הסתם בכלים שאתה יכול לעשות גרפיקה מסובכת אתה יכול לעשות גרפיקה פשוטה. תנסה למקד את השאלה שלך...

shuki1122

New member
תודה, הכוונה שלי בגרפיקה פשוטה

היא חלונות "דוס" (ראה השאלה השניה),וכן אני רואה ב-C רק קימפול של קוד שמסתיים בהרצת שורת פקודה ופלט שם. לפי התשובה שלך אפשרי להריץ חלונות, האם אני צריך להשתמש בספריות מיוחדות לשם כך ושמח לדעת אילו..אני מניח windows.h אבל עדיין לא בדקתי אני פשוט חייב לצאת כמו כן האם C++ עושה את העבודה שאני מבקש יותר טוב או שיותר בקלות שכולל גם תמיכה בעברית?

selalerer

New member
בכדי לכתוב תוכניות לWINDOWS....

....אשר משתמשות בחלונות ובכלים הגרפיים האחרים של WINDOWS אתה צריך להשתמש באוסף פונקציות שנקרא win32API מה שאכן אומר להכליל את windows.h . תוכל לחפש tutorial לwin32API בgoogle או איזשהו מקום ולהתחיל מזה. כדאי שתדע שגם מבנה התוכנית שונה ממה שאתה מכיר, במקום main תמצא את WinMain וWinProc (השני יכולה להיות בשם אחר לחלוטין, אבל זה בד"כ מה שמשתמשים בהתחלה
) ויהיה בתוכן תוכן מסויים קבוע (פחות או יותר).

shuki1122

New member
אני מבין, אני מניח שצריך לשחק עם זה

קצת לפני שאני מבקש עזרה נוספת, אז תודה בינתיים

למעלה