שאלה כללית

גון בי

New member
שאלה כללית

האם קנייה מהאינטרנט זאת קנייה בטוחה כי אני רוה ליקנות מוואלה שופ שהם מציעים שם איזה מצלמה ב2299 ואני רוצה ליקנות אבל אני מפחד שלא יהיו לי בעלים או למי לפנות אחרי קנייה או משהו כזה

באופן כללי קנייה באינטרנט זו קנייה בטוחה. באופן פרטי, שמעתי יותר מדי תלונות על וואלה שופ, שומר נפשו יירחק. גם הייתי מציע להתמקד יותר בחנויות אינטרנט, ופחות באתרי המכרזים למיניהם. אגב, באיזו מצלמה מדובר?

גדיש

New member
לא אמורה להיות שום בעיה...

הזמנתי המון מוצרים מהרשת, מכל מיני אתרים וחנויות וירטואליות, ולא אגיד שלא היו בעיות (אך זה קורה גם בחנות רגילה) אך בסופו של הדבר המוצרים מגיעים...
לגבי "וואלה שופס" זהו אתר שמרכז מכירות של יבואנים/חנויות שונות, ולמעשה לא המוכר ה"ישיר". ובכל מכירה מצויין הספק/החנות של המוצר, לאן לפנות ומס' הטלפון/או הקישור לאתר של הספק.
למרות האמור לעיל (וזה לאחר פסיקות של בתי המשפט) אם יש בעיה עם הספק אזי "וואלה שופס" או אתרים דומים לא יכול ל"התנער" מאחריות ולזרוק הכל על הספק, כי החוזה (הקניה) הוא בין הקונה לאתר ולכן על האתר לדאוג להספקת המוצר לשביעות רצון הלקוח.
חוץ מזה יש חוק להגנת הצרכן, שנותן את הכח ללקוח לבטל את העסקה (קניה מרחוק) תוך 14 יום מקבלת המוצר (כלומר בתנאי שמחזירים את המוצר בתנאים שונים), ובטח כשהספק לא עומד בהתחייבות ו"מפר" את החוזה מסיבה כלשהי...
כך שלפי דעתי אין שום סיבה לדאגה בקניה ברשת ובטח לא באתר מרכזי וגדול כמו "וואלה שופס".
ביי

מצטרפת,וממליצה:לראות שהאחריות

היא של ...היבואן, כך זה במצלמות של אולימפוס -אפילו נמכרות דרך משווקים שונים.(בעצם,תלוי מאוד בדגם)

ARGON

New member
אני רוכש בדר"כ ב"וואלה שופ" ולא

נתקלתי בשום בעיה גם כשנזקקתי לשאלה זאת או אחרת.

idohal

New member
שים לב!

1. המצלמה מחודשת והמחיר לדעתי איננו אטרקטיבי. 2. האחריות היא של החנות מאחר והמצלמה מחודשת. אינני חושב שזה גרוע לקנות מצלמה מחודשת אבל המחיר כאן גבוה מאוד למצלמה מסוג זה!

גון בי

New member
~~~~>

מה אתה מתכוון לא הבנתי? מה זה "מצלמה מחודשת"?,אם המחיר באינטרנט לא אטרקטיבי אז איפה כן? (עשיתי כבר השוואת מחירים באינטרנט לגבי מצלמה זו) ומה התכוונת בזה שאמרת שהאחריות היא של החנות?-ככה זה תמיד לא?

idohal

New member
מצלמה מחודשת היא מצלמה שהוחזרה

ליצרן מסיבות שונות ועברה בדיקה וחידוש של חלקיפ גומים אם היו כאלה. היצרן אינו מוציא אותה כמצלמה חדשה אלא כמחודשת. לדעתי, אין שום פגם בקנייה כזאת אם המחיר אטרקטיבי ובארה"ב לדוגמה מצלמות כאלה נמכרות ב60-70% ממחיר מצלמה חדשה. אלא שכאן החנות מוכרת את המצלמה ב - 10% פחות ממחירה בשוק ולכן העסקה אינה כדאית. האחריות של היצרן במצלמות מסוג זה בדרך כלל מוגבלת ולכן החנות היא זו שנותנת את האחריות למצלמה. מצלמה דיגיטלית היא כלי יקר ומסובך לתיקון ואינני איזו מעבדה משרתת את לקוחות ההיבואן האפור הזה ומה היכולות שלה. לכן, אני אישית במקרה זה הייתי נמנע מלקנות את המצלמה.

גון בי

New member
כמה שאלות לגביי קניה זולה

אולימפוס דגם 740 C חדשה! עולה: 2548 ש"ח +48 ש"J דמי משלוח באתר רואים עולם! (ההצעה הכי זולה ברשת למצלמה מסוג זה שהיא לא מחדשת) א.האם המחיר הזה יקר? ב.האם אוכל למצוא מחיר יותר טוב בחנויות שונות(לא ברשת) ג.שמעתי על איזה חנות וירטואלית שדרכה אפשר ליקנות במחירים של חו"ל בלי לצאת מהארץ מה הכתובת?

idohal

New member
זה מחיר לא רק ברואים עולם. אפשר

למצוא מחיר זה בכמה מקומות ברשת.

גדיש

New member
אתה יכול גם

לקנות את המצלמה ב-NNN, באותו המחיר שברואים עולם והמשלוח בחינם, או להזמין ברואים עולם דרך האתר ואח"כ להתקשר ולהגיד שתבוא לקבל את המוצר בחנות (זה מקובל אצלם), ואז גם אתה חוסך דמי משלוח, אך רק בתנאי שאתה גר באזור פתח תקוה (שם החנות). או לקנות ב"נטאקשיין" ב-2649 (כולל המשלוח) ולפרוס ל-7 תשלומים שווים (לפעמים תוספת קטנה למחיר שווה אם מקבלים פורסים לתשלומים שווים). למעשה "ברואים עולם" זה גם 6 תשלומים, אז זה אותו דבר כמו נטאקשיין... אני מסכים עם עידו שלקנות "מחודשת" במחיר שציינת זה בעדינות "לא כדאי"
ההפרש מחיר מחדשה הוא נמוך מדי
ביי

idohal

New member
שתי האתרים הם יבואנים אפורים. אינני

פוסל קנייה מיבואן אפור אבל דעתי גם המחיר כאן יקר מכיוון שהאחריות של החנות ולא של היבואן הרשמי. בארה"ב לפחות נהוג כי מחיר מצלמות מיבוא אפור זולות מעט. אפשר להשיג בארץ באותו מחיר גם מיבוא רשמי.

גדיש

New member
גם MDK הם יבואן אפור לפי דבריך

אך הם גם אחד מהיבואנים הכי גדולים בארץ לדברי צילום.... האם גם אצלהם לא כדאי לקנות? זאת לא שאלה רטורית, אני באמת רוצה את דעתך לגבי MDK, כי אני מתכון להזמין מהם כמה אביזרים למצלמת וידאו שלי.... אני מבין שאתה אומר שאולי כדאי לקנות אך המחיר צריך להיות בהתאם, אך גם אצלהם המחיר הוא אמנם יותר נמוך אל לא משמעותית מחנויות אחרות... ביי

MDK הם משווקים.היבואן הם אלודה.

והתעודות של אלודה-יבואן אולימפוס. אפשר להרים טלפון ולבדוק איתם.יש פרטים באתר.

גדיש

New member
הבנתי../images/Emo51.gif

הבלבול הוא כתוצאה מזה שלפני שקניתי מצלמת וידאו של סוני התברר שהם נותנים אחריות שלהם למשך שנה, ולא כפי שנתן בזמנו היבואן "ישפאר" אחריות מקורית למשך 36 חודש. ומזה הסקתי שהם נותנים אחריות שלהם לכל המוצרים.... ולגבי האתר - האתר שלהם כל כך מבלבל ו"עמוס" שממש קשה למצוא שם משהו... תודה ביי

idohal

New member
לא, אינני פוסל יבואן אפור גם B&H הם

יבואן אפור בחלק מהמוצרים. אגב, MDK הם יבואן אפור ויש להם מעבדה משלהם אינני יודע לגבי מצלמות אולימפוס שהם משווקים, שווה בדיקה. בכל אופן יבוא אפור מחירו נמוך במעט מאשר מחיר היבואן הרשמי שהרי הוא נותן תעודת אחריות של היצרן ואתה הצרכן משלם זאת. אני קניתי בעבר מסרטת וידאו ביבוא אפור.

למעלה