שאלה כללית....

אלעד 4

New member
שאלה כללית....

שלום ! רציתי לדעת ממכם , אלו שמתכנתים כבר הרבה זמן , מה גורם לכם לבחור את השפה שאתם עובדים איתה ? למה למשל Vb , ולא C++ או אולי Delphi ? אני יודע שמבחינת סביבת עבודה Delphi ו - Vb אותו דבר אז מה יגרום לי לבחור את אחת מהן ? הרבה אנשים שמבינים בתכנות , אמרו לי ש Delphi היא שפה הרבה יותר טובה מ Vb , אז למה Delphi כבר לא ב"אופנה" והיום אנשים עובדים ב Vb ? רציתי גם לדעת מה זה Dot.net , אני יודע שזאת סביבת עבודה אבל מה מיוחד בה ? תודה רבה על העזרה !

The MarBar

New member
אוקיי

הםם, לגבי דלפי, לא ידעתי בכלל שאפשר ליצור תוכניות של חלונות איתה. C++ יותר טובה מ-VB כי אפשר לעשות בה יותר דברים וקצת יותר טוב. אבל לעומת זאת עם VB אפשר לעשות במהירות תוכניות ששוות לתוכניות שעושים בC++. וגם VB יותר טובה לניהול מבני נתונים וכאלה (נראה לי) לגבי .net יש על זה מאמרים באתר ד"ר ויבי

אלעד 4

New member
כשאמרת .......

"C++ יותר טובה מ-VB כי אפשר לעשות בה יותר דברים וקצת יותר טוב" מה זאת אומרת ? תוכל להביא דוגמא מה זה " יותר דברים " ? ומה זה " קצת יותר טוב " ? תודה רבה !

A1S2D3F4G5H6

New member
תיראה

אני יגיד לך ככה אם אתה רוצה את זה בשביל מקצוע אל תחשוב בכיוון של V.B תלך על C/C++ יש לזה הרבה יותר דרישה אם אתה רוצה את זה סתם לתחביב תלך על V.B הרבה יותר כיף לעבוד איתה מאשר C יש לה שפת ממשק יותר נוחה והקוד שרושמים בה הוא יותר קצר אם אתה רושם תוכניות רק ל-WINDOWS לא אומרים להיות לך אף בעיה עם V.B אתה תצליח לעשות כמעט כל מה שתירצה ובקוד הרבה יותר קצר וברור מאשר C נגיד ככה אני אישית לא ניתקלתי עדיין בשום דבר שלא יכולתי לעשות ב-V.B בגלל מגבלות השפה ואני מתכנת די הרבה שנים

ארזירון

New member
C

אי אפשר ב-VB לייצר service ל-windows extended stored procedures ל-sql אובייקטי com שהם multi threaded באמת אפליקציות שתומכות בריבוי מעבדים אובייקטים גלובאליים למערכת מצד שני, הרבה יותר פשוט לייצר ב-vb אפילקציות בסיסיות ל-gui אפילקציות מבוססות נתונים (db) לכל שפה יש את היתרונות שלה, ואת החסרונות שלה. delphi פעם הייתה בעלת מנוע מאוד חזק שנתן לעשות הרבה דברים ובצורה מהירה ויעילה. בערך בגרסה 5 (אולי 4-32bit) של VB היא עברה את delphi ביכולות. כשחברה בוחרת טכנולוגיה לפיתוח זו בד"כ החלטה לטווח ארוך ולא משהו שישתנה עם כל גרסה חדשה של סביבת פיתוח שיוצאת. ולכן מי שבחר ב-delphi ככלי פיתוח, רוב הסיכויים שהאנשים יעברו הכשרה על delphi, וכשתצא גרסה חדשה הם ישתמשו בה ולא יעברו לכלים חדשים לגמרי כמו VB אנשים כאלו גם מכירים delphi הרבה יותר טוב ובטוחים שהיא יותר טובה מ-vb בלי קשר, ל-delphi עדיין יש מנוע מעולה, ויותר יכולות מאשר ל-vb, אבל לא כולם יותר קל לממש מאשר VB net. זה אותו רעיון של מוצר שונה. אין הרבה קשר בין vb6 ל-vb.net יכולות אחרות, רעיונות שונים, כיוונים שונים, ובגלל גישה שונה לחיים

MaD-d0g

New member
אגב, בקשר ל Service ב VB

פעם ראיתי דוגמא של איך ליצור Service ב VB, ואולי אפילו יש לי את זה על המחשב, למרות שלא בדקתי את הקוד הנ"ל..

ארזירון

New member
אין דרך

מה שעושים זה משתמשים בכלי מה-resource kit שנקרא srvany או serviceit שלוקח את ה-exe או dll ובונה לו מעטפת שמיישמת את הקריאות של ה-service וקוראות לקוד של vb לא נתמך, לא אמור לעבוד, וידוע בתור גורם צרות באופן כללי. הקוד של VB ירוץ בתוך ה-process שהפעיל אותו שזה ה-service control manager ואם VB יעוף הוא לוקח את כל ה-services שקיימים במערכת איתם כי אין מי שינהל אותם. service אמור להיות process עצמאי לחלוטין...ו-vb היא לא

MotiAd

New member
תקרא את התגובה...

שפרסמתי להודעה אחת מתחתיך. של INONI ואו INVINCIBLE.

למרות שאני

אני מתכנת בVB כבר 3 שנים ואני ממש אוהב את השפה אני רק רוצה שתדע שאם אתה רוצה תכנות רציני אל תבחר בVB כי אם אתה רוצ להכין תוכנה פשוטה כמו WORD אתה בחיים לא תצליח אתה אפילו לא תצליח לעשות טבלה בשביל זה אתה צריך משהוא מוכן (משהוא שכבר הכינו בשבילך קודם בC) איזשהוא COMPONENT שנותן לך לעשות את זה אם אתה יודע VB וC++ אז זה מאוד טוב אבל VB לבד תוכנה חסרת תועלת אחרי כמה זמן

ארזירון

New member
פשוט כמו word???

word זה תוכנה מסובכת מאוד...אין בה שום דבר פשוט הצוות שעובד עליה כולל עשרות אנשים... תוכנית פשוטה שכותבים ב-vb תהיה פחות מ-1mb...ב-c++ זה עוד פחות word זה מאות mb... ואף אחד לא אמר ש-VB טובה לדברים כמו word...אבל יש לה הרבה מאוד יתרונות

התוכנה היחידה שפותחה

בVB היא FRONT PAGE EXPRESS כל השאר נוצרו על ידי קומפוננטים שיצרו בC++ או בתוכנה אחרת עד עכשיו אני לא מבין איך הם עשו את הטבלה בFRONT PAGE

ארזירון

New member
מי אמר שזה ב-vb??

זה שיש גישה לאובייקטים קיימים מ-vb לא אומר שזה פותח ב-vb גם fp express לא פותח ב-vb למיטב ידיעתי אין למיקורוסופט מוצרי מדף שפותחו ב-vb, רק כלים שונים שנלווים למוצרים קיימים. יש להם דוגמאות לשימוש, אבל לא מוצרים. והרבה מאוד קוד ב-office הוא משותף, כלומר אם צוות אקסל פיתח רכיב מסוים, יכול להיות שצוות word גם השתמש בו. לדוגמא המילון, אין הגיון שצוות power point וצוות word יפתחו מילון שונה. (מה שקרה באופיס 97, ותוקן מאופיס 2000 בגלל יותר מידי בעיות תחזוקה)

Insmindor

New member
תבדקו באתר שלהם ותראו שאופיס 2000

זה VB... (ואני לא רוצה לקשור בין שני הדברים כי אני בכל זאת תוכניתן VB שמעריך את השפה אבל עובדתית, אופיס 2000 הוא מוצר המדף - של מייקרוסופט ובכלל - עם הכי הרבה באגים ובעיות ששווק אי פעם - ע"פ מחקר של מטה גרופ). אז..שלא יעבדו עליכם...

A1S2D3F4G5H6

New member
אריזון תיראה...

מה שאתה תיארת כאן זה לא משהו שמתכנת שמתכנת בשביל התחביב צריך מי שמתכנת בשביל התחביב מספיקה לו הסביבה של MICROSOFT והוא לא הולך לבנות דברים אקסטרה מסובכים והוא לא ינסה לבנות service ל-windows ולכן צריכה להיות ההבחנה בין מי שרוצה לקחת את התכנות בתור מקצוע או בתור תחביב

ארזירון

New member
מי אמר?

תוכנה שרצה ב-startup של windows זה כמו service....כתבתי כאלה...ואני בטוח שיש עוד הרבה שכתבו כאלה אני מסכים ש-vb זה כלי מעולה להרבה מאוד דברים, ואני ממש לא אומר שאי אפשר להיות מתכנת מקצועי ב-vb כי זה לא נכון. אני מכיר לא מעט חברות שיש להן מוצרים מעולים שנכתבו ב-vb. מוצרי ניהול רשתות, מוצרי עזר לאתרי אינטרנט, ועוד הרבה, וזה בלי לכלול את כל החברות שיש שבונות על מוצרי אופיס כדי ליצר סביבות עבודה משלימות - למשל תוספות ל-outlook...כמו com addin אבל בין זה לבין להגיד ש-vb זה מוצר חובבני או שאופיס נכתב ב-vb יש הרבה הבדל. איפה כתוב שאופיס נכתב ב-vb? אפשר לראות לינק? איפה כתוב של-vb יש הכי הרבה באגים? איפה באתר של מטה גרופ? יש לינק???

למעלה