שאלה כללית

earth station

New member
שאלה כללית

האם פדופיל גם יכול לחזור בתשובה? או שזו מחלת נפש בלי תיקון?

asaf2000

New member
תגובה

לדעתי כמו גם במקרה של הומוסקסואלים אי אפשר לשנות את הטבע של האדם אבל בהחלט אפשר להתגבר עליו כמו על כל יצר הרע אחר. חזרה בתשובה היא חרטה על המעשים בעבר וקבלה לעתיד שלא לעשות מעשים רעים.

tkhri

New member
מפאת כבוד הפורום ורגישותכם לנושא

אני לא אכנס לזה והרחיב את הדיבור, רק אומר שהומוסקסואלים לא אונסים או מבצעים דבר בכפיה , לעומת פדופילים שאונסים ומבצעים את זמם בכפיה. ושאלה אישית שמופנת כלפיך, אתה אומר שצריך להתגבר על היצר הזה....האם אתה היית מוכן לוותר על היצר שלך להיות עם אישה(אף לו פעם אחת), האם היית עומד בזה? אבל באמת שבגלל שאני יודע שזה נושא רגיש לדיון אצלכם אני אכבד אתכם ולא אכנס לדיון מפורט בנושא.

אלי ו.

New member
בודאי שהם לא אונסים

הכוונה היא שבשני המקרים הדרישה מהאדם היא להתגבר על יצרו. על מה אתה מתפלא? הרי אתה דורש בדיוק אותו הדבר מהפדופיל והתורה דורשת גם מהטרוסקסואלים שלא להכנע למשיכה שלהם לאישה הנשואה לאחר, לאישה קרובת משפחה או אפילו לאישה לה הם נשואים כדת וכדין בזמן נידה. ההבדל בין המקרים הוא שאתה, בהגיון שלך, מבין את הצידוק לאיסור אחד ולא מבין את הנימוק לאיסור השני. זה בסדר גמור, לא תמיד ברור לנו מה מקורם של איסורים דתיים, למה אסור ללבוש בגד נאה העשוי מפשתן וצמר אבל מותר ללבוש חליפת סינטטית מזעזעת? וכן, הדת דורשת מאיתנו דרישות שלפעמים הן קשות מאוד. יותר מכך, אני יכול להודות שבמקרים מסוימים אדם יכשל באיסורים, שמעתי אפילו פוסקים שמתייחסים למקרים מסויימים כ"אונס" (לא אונס כפיה אלא אדם שהיצר שלו כל כך חזק עד שהוא היה אנוס להכשל באיסור) אבל התורה בכ"ז דורשת מאתנו לעשות ככל שביכולתנו כדי לעמוד מול היצר.

mgb

New member
נטיות חולניות

בס"ד שלום ! עיין כאן נדמה שזה ממצא את המענה. ברכה מגב

asaf2000

New member
ישנן דעות שונות בעולם הפסיכולוגי בנושא הזה

הרב פיינשטין "פוסק" (אם שייך בכלל לפסוק בדבר כזה) לפי דעה פסיכולוגית אחת שהיא לא בהכרח הדעה הרווחת.

mgb

New member
לאסף...

בס"ד הרב פיינשטיין זצוק"ל פוסק ובלי מרכאות !! להזכיר הרב היהודי מאז ומתמיד ניחון ומאופיין ב"דעת תורה" שהיא לא פחות מכל פסק הלכה מהשו"ע.. אם ל"השוות" בין דיעות פסיכולוגים ורב - ודאי גדול כמו הרב פיינשטיין - ברור לי, לפחות, היכן האמת.. בברכה מגב

asaf2000

New member
לרבנים אין סמכות לפסוק בדברים שהם לא מבינים

בהם. רבנים לא מתיימרים לדעת ולהבין את כל תחומי המדע שקיימים וגם הם מתייעצים עם רופאים ואנשי מדע לפני שהם פוסקים ובנושא הנ"ל שהוא עדיין שנוי במחלוקת בעולם המדע אי אפשר לפסוק משהו מוחלט אלא אם כן נאמר שהרב בעצמו היה בעברו הומוסקסואל ואז אכן הוא מבין בזה היטב ובכל מקרה יש רבנים אחרים שחושבים אחרת ממנו.

mgb

New member
ממש אבל ממש הגזמת..../images/Emo4.gif

בס"ד את שאר הערותי אשלח במסר כבר..

ח י י ם 2

New member
למיטב ידעתי

המהות של הומוסקסואליות אסורה בתכלית האיסור בתורה על כך אין ויכוח למיטב ידיעתי.

asaf2000

New member
אני חושש שלכם יש קושי בהבנה

הפסוק בתורה מתייחס לאיסור יחסי מין בין גברים ולא קובע אם הנטיה היא מולדת או נרכשת כפי שרוצה לומר הרב פיינשטין וכפי שנשאל כאן בפורום.

אופירA

New member
מנהל
ואגב -

לא ראיתי שהרב פינשטיין אמר שהנטייה נרכשת. ראיתי שהוא אמר שהיא בחירה ולא גזירה. משמעות הדברים שאפשר לשלוט בה, ולא בהכרח שאינה מולדת. כל נטייה היא נתון שהקב"ה מעניק לאדם, ע"מ שיתמודד איתו - ינצל לעבודת ה' ולקידוש ה' את נתוניו - כך או כך, בהתאם לצורך. הבחירה של האדם אם להתמודד ולהילחם, או להיכנע ולקרוא לזה "גזירה שאין לעמוד נגדה". להתמודד ולהילחם זה לא בהכרח להצליח 24 שעות ביממה. זה להשתדל בעוצמה ובנחישות עפ"י הצורך, עם כל הכוחות שהקב"ה נתן, ולדעת לבקש מהקב"ה את הכוח, ולהכיר שבלי שהקב"ה עוזרהו אינו יכול להתגבר על שום דבר.

asaf2000

New member
ובכן זה בדיוק מה שאמרתי

ואולי אני לא הבנתי היטב את דבריו כפי שהובאו כאן.

למעלה