שאלה כללית לכולם

XspiritX

New member
כן מאמי מכיר תאתר הזה מזמן :)

תודה בכול זאת :D .. אבל התמונות קצת ישנות חח היום ההרים כולם בתים ותהתה :p וזה נכון שהנוצרים מתרכזים בשפרעם על ההרים כאילו הוא הר אחד שכונת דאהר אלכניס הריכוז הכי גדול של הנוצרים הוא שם ... והאתר מעולההה ואל תדאגי אני מסתדר עם האנגלית מאוד טוב חח :p אבל את יכולה לשנות תשפ של שפרעם באנגלית מ shefram ל shefa'amer ... אם אפשר יענוו :p

rotemfiji

New member
התמונות לא ישנות. הן מהשנה הזו.

אתה יכול לראות את תאריך הוספת שפרעם לאתרים אצלי באתר, זה היה השנה ב-2007 לגביי שינוי השם- למה אתה כותב בצורה כזו את השם שפרעם? סתם אם אפשר לדעת..כי בכל מקום השם כתוב בצורה שכתבתי. אז בבקשה תסביר לי.

salt of earth

New member
כי זה התעתיק של השם

שפרעם זה לא השם הנכון של שפאעאמיר כנראה שלקחו את השם הערבי ופשוט הפכו את האותיות, אבל באנגלית כך כותבים shefa'amer השם בערבית מורכבת משתי מילים. shefa או shafa 'amero כלומר עמרו נרפא- והכוונה לעמרו בן אל עאס מנהיג מוסלמי אשר עבר במקום והיה חולה ואז שתה ממי המעיין של האזור והוא נרפא וכך נקראה העיר על האירוע שבו עמרו בן אל עאס נרפא השם בעברית פשוט החליפו בין האות ע' ל ר' ולכן זה משבש לגמרי את המשמעות של השם. אגב תמיד באנגלית רושמים את התעתיק הנכון של השם הערבי ולא השם המשובש

rotemfiji

New member
צודקת ! בדקתי שוב באינציקלופדיה של אריאל

ונותנים שם כמה צורות של כתיבה...אני אשנה את זה. אני פשוט כתבתי לפי הכותרת, השם השני כתבו בקטן יותר, כניראה שלא שמתי לב אליו.

XspiritX

New member
כי בעברית זה שפרעם

בערבית זה שפאעמר ... ואת היההודים מכירים שפרעם ולא שפאעמר אבל השם הנכון הוא שפאעמר ולא שפרעם פעם כשהייתי בכיתה א או ב למדתי למה בעברית שפרעם וזה משני קטעים הראשון שפר וההגדרה היא יפים וקטע השני עם וההדרה עם אותו דבר ... אז ההבנה בעברית היא "עם יפה" ובערבית שפא-עמר וגם זה משני קטעים הקעט הראשון שפא זהיא מילה ערבית ספרותית וההגדרה שלה החלמה וקטע השני עמר שהוא שם של דאהר עמר שהיה כאן ..... אז לפני דאהר עמר לא היה קוראים לה שפרעם בכלל ... למה קראו לה שפאעמר :- כי היה פה בשפאעמר עין מים בשכונה שקוראים לה עין עאפי והיה דאהר עמר חולה אמרו לו שילך ולשתות מים משם כי היא תחלים אותו ( ככה אומרים וזה ידוע אני למדתי על זה בהסטורית שפאעמר ) והוא החלים ומאז קראו לעיר שפאעמר ! אז מה נראה לך הנכון :p?!

salt of earth

New member
עזאאא איזה פאדיחה ../images/Emo6.gif

מישהי נצרתית יודעת מאיפה בא מקור השם של העיר שלך יותר טוב ממך. אוי ואבוי
איזה פאדיחה חחח ועוד נצרתית יעני ולאו קונית חיפאוויה קאן אחסן בס אהל אל נאסרי אלי אינתו ביתחיבונאש
כי זה התעתיק של השם מאת: salt of earthו 04/05/07 | 18:20 שפרעם זה לא השם הנכון של שפאעאמיר כנראה שלקחו את השם הערבי ופשוט הפכו את האותיות, אבל באנגלית כך כותבים shefa'amer השם בערבית מורכבת משתי מילים. shefa או shafa 'amero כלומר עמרו נרפא- והכוונה לעמרו בן אל עאס מנהיג מוסלמי אשר עבר במקום והיה חולה ואז שתה ממי המעיין של האזור והוא נרפא וכך נקראה העיר על האירוע שבו עמרו בן אל עאס נרפא השם בעברית פשוט החליפו בין האות ע' ל ר' ולכן זה משבש לגמרי את המשמעות של השם. אגב תמיד באנגלית רושמים את התעתיק הנכון של השם הערבי ולא השם המשובש

XspiritX

New member
חחח נו !! .. אני יודע אני למדתי עליו !!

רק התבלבלתי אל תצחקי עליי :D חחח ... אני לא אמרתי שלא אוהב הנצרתים דהה דודות שלי כולן בנצרת :p חח ויש סכוי שאת מכירה אותן כאילו המשפחה שלהן.. :p ובכול זאת רק התבלבלתי בשפ ואל תצחקי עליי חח מאיזה שכונה את בנצרת ?!

salt of earth

New member
טוב סליחה

אגב זה ידוע אנו אהל שפעאמיר ביחיבוש אהל אל נאסרי ואהל אל נאסרי נפס אל שי. פרטים אישיים על איפה למדתי תקבל במסרים
בכל אופן אם תרצה לעבור לבית ספר אחר אז כדאי שתעשה זאת השנה לפני שכל הקטע עם הבגרויות יתחיל.

XspiritX

New member
יו אתמול עשיתי מתכונת :p

חח מי אוהב אהל שפרעמר וחיפה ?! חח כול הזמן צוחקים עליהם ויש הרבה סטיגמות עליהם שהם ממש לא במקום חחח ... אבל יש ויש בשפאעמר מכול שוגי האנשים :p וגם אותו דבר בנצרת אומרים שהם סנובים ומשוגעים חח יש טובים יש משוגעים יש סנובים בכול עיר יש וישש.. נכון שאני צודק:p?!

salt of earth

New member
נכון בהחלט ../images/Emo140.gif

אז כנראה שזה מאוחר מדי ... יאללה לפחות תבחר אוניברסיטה טובה
מה אתה חושב ללמוד?

rotemfiji

New member
אני רותם ../images/Emo9.gif

מאיזור חיפה. בת 20. יהודייה --- חילונית לגמריי.

salt of earth

New member
אפשר שאלה?

שאלה שמזמן רציתי לשאול ולא הספקתי. מאיפה בא העניין לבנות אתר לצליינים על מקומות קדושים? זה קשור למקצוע או משהו?

rotemfiji

New member
שאלה מעולה !

לא קשור בכלל למקצוע..זאת אומרת, אומנם אני עובדת בתחום ההיי-טק, אבל לא היה לי שמץ בבניית אתרים וגם לא ידע רב מידי בישוע,נצרות וכל מה שקשור בכך. מאוד רציתי להקים אתר אינטרנט והשאלה הייתה באמת מה הנושא שיהיה באתר ולמה שאנשים יירצו להגיע דווקא אליי- רציתי ייחוד ואופי מסויים לאתר. ת'אמת שלא לקח לי זמן רב להגיע לנושא הזה...נסעתי עם אבא שלי באוטו ודיברנו על הנושאים המבוקשים ביותר בעולם, מה שכמעט תמיד ימשוך אנשים. אז לבסוף הגענו לכך שדת זה נושא שתמיד יעניין אנשים וימשוך אותם ( וגם סקס, אבל יש מספיק אתרים שכאלו
). אחרי שהבנתי שאני רוצה לעסוק בדת (אחרי הכל אני גם אוהבת מאוד היסטוריה וארכיאולוגיה), עשיתי סקר שוק - מה אנשים מתעניינים בדת, מה אתרים מציעים להם וכו... והגעתי למסקנה שאין אתר אחד שנותן מידע מסודר, מדוייק ורב אודות מקומות קדושים בארץ. החלטתי שזה מה שאני רוצה, זה יהיה הייעוד של האתר- להעניק מידע חינם ורב לאנשים שזקוקים לו. כמובן שזה חייב היה להיות מידע על אתרים בארץ ( או בארצות הקרובות אליי שאוכל לבקר בהם) והארץ לשמחתי, היא ארץ הקודש, כך שחומרים בוודאי לא חסר לי. אחרי זה הייתי צריכה להחליט דת שאתמקד בה מבין 3 הדתות הגדולות. איסלם, למען האמת לא הכי מעניין אותי, אולי בשלב מאוחר יותר, יהדות- גם פחות קרץ לי, אולי מכיוון שאני יהודייה ומכירה דברים שונים ביהדות, כניראה שרציתי התנסות אחרת ולכן החלטתי לבחור בנצרות. מלבד זאת, יצא לי להכיר נוצרים רבים בחיי וכולם היו אנשים מקסימים ונחמדים וידעתי שאוכל להיעזר בהם בעתיד, לעומת מוסלמים שישנה קצת בעייתיות איתם ביחסם ליהודים. היום אני מאוד מרוצה מאיך שהאתר מתפתח, אני מקבלת המון פידבקים מנוצרים רבים סביב העולם וזה מאוד נעים לשמוע שאני עושה למענם משהו טוב ויכולה לעזור. מלבד זאת האתר התפתח גם לכיוון של סיקור אתרים היסטוריים וארכיאולוגיים ובהמשך (אחרי שאסקר כל אתר ואתר נוצרי שקיים בארץ-הבטחה !) אתפנה גם לסקר אתרים שחשובים ליהדות. וניראה לי שחפרתי דיי הרבה
חחח..מקווה שזה ענה לך ...

salt of earth

New member
וואו כל הכבוד

אז מי עובד באתר? רק את? ובטח צריך הרבה מידע וקשרים וגם אנגלית טובה ומישהו שמבין במחשבים. אז מי מעדכן את האתר ומתכנת אותו?

rotemfiji

New member
בעיקר זו אני...

ובין היתר בזמן האחרון יש אנשים שעוזרים לי ולאתר, כמו איש מקסים בשם גל- שמצלם לי תמונות רבות בארץ. שחלק מהם כבר העלתי לאתר ויש לפחות עוד כמה מאות שרק מחכות לי שאתפנה לעלות אותם... ועכשיו יש בן אדם בשם רמי שכותב לי מאמרים וכתבות מעניינות לאתר על נושאים שונים (כמו ממלכת דוד למשל), עדיין לא הספקתי לעלות את זה בכלל... לגביי בניית האתר- לא היה לי מושג בבנייה, אבא שלי שיודע לבנות מלמד ועוזר כמובן, וגם כותב לאתר (אנגלית שפת אם), אז ככה שלגביי האנגלית יש לי תמיד מילון מהלך בבית
כל החומר על כל אתר ואתר נאסף בקפידה, תוך הקפדה על כל פרט קטן (אני לא רוצה לטעות וחלילה גם לפגוע ברגשות אנשים למשל..), בגלל זה לוקח לי מספר ימים לעבוד על כל מקום בארץ שאני מעלה לאתר. יש לי מלא ספרים בבית בנושאים-מאבא שלי והמון כתבי עת, מאמרים וכו...וגם אני ניעזרת פה ושם במורי דרך ואנשים עם סיפורים מעניינים (כמו למשל על משה דיין אם תחפשי באתר, לא זוכרת כרגע איפה זה נימצא). אבא בעיקר עוזר לי הרבה והוא גם מאוד אוהב את הנושאים, ככה שיש לו במה דיי טובה להביע את עצמו. וכמובן שיש את כל השיווק ויחסי הציבור, שזה לא קל בכלל שעושים זאת בלי תקציב...אז כל יום משהו כמו 3-4 שעות אני עוברת במלא פורומים,בלוגים,קומונות,אתרים,מנועי חיפוש וכו ומכניסה לינקים ויוצרת קשרים.. והלווווואי ויום אחד אוכל להעסיק אנשים שיעבדו באתר וייקבלו תמורה כספית לכך. וזהו בערך...

KIM2004

New member
האתר שלך מקסים וגם ...

את כל כך יפה בתמונה ... Kim (מערב ארה"ב)

למעלה