שאלה כללית לכולם

michaeld1

New member
שלום למאריה.. נעים מאוד. אני כאן

חרף העובדה שמלח הוציאה אותי מחוץ לחבורה !! פאהמי עליי מלח נכון

salt of earth

New member
נו תשמח, יאללה תתפרע עוד פעם כדי שנזכה

לעוד ביקור ממריה מ היקרה על כולנו

maria m

New member
משקיפה מהצד עזיזתי מלח הארץ

כפי שאמרה שפירד קצת קשה עם כל המטלות לכתוב בכמה פורומים ומי כמוך יודעת כמה מטלות יש לי
(כמעט כתבתי בועית בהתחלה
) אגב החתימה שלי לא חדשה, מאז שפתחתי את הכרטיס ביום הראשון של הפורום

XspiritX

New member
אווקי

אבל עד כמה אפשר לסבול ?! אבל טובת הלב שלנו כבר עשתה הרבה דברים רעים לסביבה שמסביבנו לא תמיד תריכים להיות טובי לב

salt of earth

New member
המשיח אמר

"ها أَنا أُرسِلُكم كغَنَمٍ بينَ ذِئاب؛ فكونوا إِذنْ حُكَماءَ كالحيَّاتِ، ووُدَعاءَ كالحَمام. متى 10:16 אגב לסלוח זה לא אומר בכלל לסבול או לשתוק, אתה לא צריך לסבול שהם אומרים עליך שאתה כופר ובכלל תתווכח איתם ותראה להם שהם טועים והם לא מבינים כלום לגבי האמונה שלך ואתה גם לא צריך לסבול כשמישהו אומר שהנוצרים והיהודים לא היו צריכים להתקיים ולהיפך אתה יכול להתווכח איתו ולהגיד לו שאילו הנוצרים הוא לא היה לומד בבית ספר נוצרי. אבל אסור לך להביע שנאה אליהם כמו שהם מביעים שנאה אליך ואסור לך לפגוע בדברים שהם מאמינים בהם כפי שהם חופשי פוגעים באמונה שלנו. הנוצרי הטוב לא שותק על הצדק الحق אבל אל לנו לשנוא אחרים כי דתנו היא דת האהבה, הסובלנות וכי המצווה הגדולה ביותר היא לאהוב את האחר. אבל בהחלט אתה לא אמור לשתוק לנוכח דברים חמורים כאלו. וזה האתגר שלנו כנוצרים שחיים בסביבה אשר לא מאמינים שצריך לאהוב את האויב ואת הקרוב ולכן הרבה קדושים קיפחו את חייהם בגלל זה כי הם סירבו לוותר על האמונה שלהם לנוכח האיומים.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifמריה יקרה..תבקרי יותר..בבקשה../images/Emo9.gif

תמיד טוב לראות מריה בסביבה

maria m

New member
../images/Emo24.gifשפרד חביבתי

אני נמצאת כאן יותר ממה שאת יודעת, משקיפה מהצד, קוראת ומשכילה.. אשתדל להשתתף יותר
אלרב יחמיקו אינתי וסהר

../images/Emo2.gif מרי מא ע'ירהא?

ברוכה הבאה לפורום
סוף סוף הצטרפת לפורום, מקווה שתבקרי כאן לעתים קרובות

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifהיא דווקא היתה מראשונות המברכות

אבל כנראה ..שכמו חלקנו
..הזמן לא ממש משחק לטובת גלישה מולטי פורומית

maria m

New member
היי מרי בעינהא אלפא יא אבני

לא רק בפורום אבקר אלא גם בביתך תתכונן.

salt of earth

New member
אגב לגבי זה

לא אהבתי מה שאמרת על התלמידים שלומדים ביחד איתך בבית הספר. והנה מה שישוע אומר על העניין
أَمَّا أَنا فأقولُ لكم: أَحِبُّوا أَعداءَكم، وصَلُّوا لأَجلِ الذينَ يضطهِدونَكم؛ 45 لكي تَكونوا أَبناءَ أَبيكم الذي في السَّماوات: فإِنَّهُ يُطْلِعُ شَمسَهُ على الأَشرارِ والصَّالحين،
"أَمَّا أَنتم أَيُّها السَّامعونَ، فإِنِّي أَقولُ لكم: "أَحِبُّوا أَعْداءَكم. أحسِنوا الى مَنْ يُبغِضُكم، 28 بارِكوا لاعِنيكم. صَلُّوا لأجلِ الذَّينَ يَفْتَرونَ عَلَيكم
يو 15: 12 هذه هي وصيتي ان تحبوا بعضكم بعضا كما احببتكم.
مر 12: 31 وثانية مثلها هي تحب قريبك كنفسك.ليس وصية اخرى اعظم من هاتين.
لو 6: 32 وان احببتم الذين يحبونكم فاي فضل لكم.فان الخطاة ايضا يحبون الذين يحبونهم. لو 6: 35 بل احبوا اعداءكم واحسنوا واقرضوا وانتم لا ترجون شيئا فيكون اجركم عظيما وتكونوا بني العلي فانه منعم على غير الشاكرين والاشرار. נכון שלפעמים אנו מתקשים לפעול לפי מילת אלוהים אבל צריך לנסות כי "إِذْ إِنَّهُ مكتوبٌ: "كونوا قِدّيِسينَ، لأَنّي أَنا قُدُّوس". " رسالة بطرس الأولى: الفصل: 1, الآية 16

XspiritX

New member
תודה

הבעיה ממה אני אאהוב אותם :D?! LOL כשהם מקקלים נוצרים .. ואומרים כול יום 100 פעמים הכופאר למוות משהו כזה !! וקרה פעם היינו יושבים בשיעור תנ"ך ואני מאוד אוהב תנ"ך המורה צירה על הלוח מאיפה באו הנוצרים והיהודים אז בא מישהו חרא מכיתה שלי מעין מאהל ואמר ואי הלוואי שלא נולדו ותהתה קלל אותם ואתנו ואמר בסוף המוות לכופאר .. ונראה לך שאני אאהוב אותם ?! דהה על מה ו ואני יודע שאני טועה לגבי הדת שלי

salt of earth

New member
../images/Emo2.gif מה???

כך מישהו מדבר בכיתה בכזאת שנאה לנוצרים ועוד הוא לומד בבית ספר נוצרי
האמת אני לא מאשימה אותו כי זה החינוך שהוא קיבל
כנראה שבאמת המצב אצלכם קשה, אצלי בבית הספר למדו ילדים של התנועה האיסלמית בשיאה של סוגיית שיהאב אל דין והיו חיכוכים ופה ושם הערות שלהם נגד הנוצרים אבל מעולם לא הגענו למצב שבו הם קיללו נוצרים והסיתו בכזאת שנאה נגדנו. מפחידדד ומאוד מרגיז, כפוי טובה אחד. בפעם הבאה תגיד לאותו אחד מעין מאהל אם הנוצרים לא היו נולדים אז לא היית לומד בבית ספר נוצרי איכותי אלא היית נתקע באיזה בית ספר ממלכתי בעין מאהל

XspiritX

New member
שנאת הנוצרים במדינה הזאת כבר על הפנים

חחח תעזבי אותי מהם חח כולם דפוקים לאללה אני מתביש בכיתה שלי חחחח

salt of earth

New member
אוקיי מובן אני יודעת על שנאת הנוצרים

ותאמין לי את מה שאתה שמעת אני שמעתי מילדים בפר"ח בבית ספר ממלאכתי בכיתות ד', ה'
אבל לא ציפיתי שיהיה דבר כזה בבית ספר נוצרי ...

XspiritX

New member
כן יש גם היום

כי כבר אין יותר תלמידים נוצרים .. בעיקר בנצרת שיש בה 8 ביתי ספר נוצרים והגידול של הנוצרים בנצרת מאוד נמוך... וגם בשפרעם... אבל יש רק בצפר 1 תיכון נוצרי אז אצלנו בבצפר בכול השכבה שלי יש 8 תלמידים נוצרים בכול הזבצפר מכיתה ז עד יב יש פחות מ 50 .. ובבצפר שהייתי לומד בשפרעם בכול השכבה שלי היינו 140 תלמיד נוצרים ו 7 מוסלימים דווקא הם היו מאוד נורמלים וכול הזמן איתנו ואם פעם לא ידעתי הגזענות והכול בין הערבים

lion 7

New member
מדהים ששותים ויורקים באותה באר.......

אני כבר שומע מהבן שלי . שאלות כמו האם אם זה נוצרי או מוסלמי ? כהורים אנו תמיד מסבירים לו . שאין הבדל.... הבעיה בחינוך הפרמיטיבי בבית של הורים אחרים וכמובן שכל בתי הספר האלה . אף פעם התיחסו בבוז לגזע או מוצא אדם כלשהו. כנל לגבי בתי חולים שרורבם מועסקים בו כפתרון לאבטלה . הרי יחס כמו אצל הנוצרים . אף פעם לא יחלמו עליו . החוצפה שהם. הם מתפרעים בו. ומאיימים על הרופאים ובבית החולים בעפולה מתנהגים יאה. צביעות אין כמוה מה לעשות ? להחזיק יותר באמונה להתחזק יותר עם שונאינו אום קשה . אבל למה?...שלא מובנת למהה ??????? * הם מבקרים אצלנו. שותים ביחד. אוכלים ביחד. אף פעם אהרנו משהו בגנות דתם. או מוצאם. למה הם שונאים אותנו. או שזה נורמה? . ונראה להם שהם מצווים לכבד את הנוצרים ואחרים המאמינים באל האחד אלואחד אלרחמאן ( הקרובים ללבם על פי הספר שלהם אם בכלל עיינו בו) כמה כואב דבר כזה.... אנחנו לא טובים מאף אחד.... אף פעם אימצנו רעיון מפלגה נוצרית. הם קפצו על התנועה האיסלמית כמוצא שלל רב. בלי לדעת עברום המפוקפק של מנהיגיה. ועל ראשם נימר דרוויש שקרא לגיהד נגד אירופה ? ואחרי כמה חודשים . יצאו למסע התרמה מהכופרים בארה"ב..... אולם :. אם ההורים והסביבה מלמדת אותם שאחרים כופרים. אז למה ללמוד אצל הכופרים מה קשה? אין להם מסגרת חינוכית בכדי ללמוד בה. או איזה רעיון מבריק . מלבד שנאת אחרים... ושתיית בירה בסתר... או משום מה שטח הבית ספר. יסופח לשטח נביא סעין (שהיה שייך לבית ספר סאליזיאן הלטיני). והשתלטו עליו בכח האם יש צדק בעולם? אני תוהה שיש להם כסף. בכדי לבנות בתים ועסקים בלי אישורים מהעיריה ( הרי אם מישהו יגיד להם לא. הם משתמשים בכח ואלימות) אז שיבנו בית ספר אחד אומלל. או איזה בית חולים . ויעופו מהאוירה של הכופרים. כמונו..... ולמה אצלנו ?? מאום אלפחם ומוקיבלה לומדים בנצרת. מה קרה לתנועתם הפוליטית דתית? מתי כבר יבנו במקום להשתלט על מבנם של אחרים או רק להשתלט על שטחי אחרים מותר. אף מצווה? איפה הצדק? ואיפה ההגיון? שאלה לאלוהים שבמרומים .ולמשיח יסטוע אל תשכח אותנו ואותם...........

rotemfiji

New member
אהלן !! לא הכי קשור...אבל אם בא לך לראות

ולבדוק (את הערבית, כי אני לא דוברת ערבית) משהו שהוספתי לאתר שלי על שפרעם, כבר דיי מזמן ועכשיו הוסיפו את זה לאתר של שפרעם בערבית. בטוח אתה מכיר..הייתי שמחה לשמוע את דעתך (מקווה שתסתדר עם האנגלית באתר שלי) באתר שלי ובאתר של שפרעם (בדף הבית, יש באנר של האתר שלי מצד ימין).

למעלה