שאלה כללית לי

magy

New member
אני לא מנהלת.....אני גולשת כמוכם

יש לי פריווילגיה אחת...למחוק תגובות שאנשים כתבו...... והם מבקשים שאמחק....מסיבותיהם שלהם.... זה הכל..... אם מבקשים למחוק משהו שנכתב על ידם....בהיסח דעת, או בפזיזות דעת.. חבל שאין לכל אחד את האפשרות למחוק את עצמו כשההודעה נראית לו לא תקינה... אז צדקתי שללכת לקנוסה ...זה להשלים.....? אגב, אני פותחת את כל ההודעות.....לא מחסירה רבע הודעה..... סתם, לומדת את האנשים...מתוך המילים........ או לא.... מה שלומךךךךךךךךךךך?<?????

לא-ללכת לקנוסה זה לא להשלים.

זה ללכת כדי לקבל מחילה, או סליחה אבל תוך תהליך של השפלה מוחלטת. ולדעתי שרוצים להשלים עם הצד השני,לא רצוי להשפילו,כי "שלום" גדול לא יהיה מכך,אלא אולי הפסקת אש זמנית בלבד. והעימות בין הכנסיה למלוכה באירופה, לא נגמר בקנוסה,אלא המשיך מאות של שנים. כך שבעצם אפילו ההמתנה של שלשת ימי השלג עד שהאפיפיור הרחום והחנון ירחם על הקיסר, הייתה אולי מיותרת בדיעבד. אבל בדיעבד, כולנו חכמים.

שקדי

New member
ובדיוק על זה............

אמרו הגשש החיוור:תהיה גבר תשפיל את עצמך...... ובאמת חבירים....... הרי לא באנו הנה בשביל לריב בשביל זה יש מאלאן פורומים של אקטואליה וכאלה אז חאלאס.............

חאלאס-מילה עברית טהורה

וברורה. הצירוף המדהים ,שקדי,"חלאס בבקשה" צירוף ששווה לרשום אותו לדורות הבאים. אבל בנימה קצת פחות מבודחת- מחזקת את ידיך. ביטוי נהדר-לחזק את הידיים, זקוקות לחיזוקים? (תרגום מחורבן של התנ"ך גרם למיכאלאנג´לו לפסל את משה עם קרניים על הראש, כי "קרן עור פניו" ותורגם רע ללטינית נמצא בכנסיית סן פייטרו אין וינקולי ברומא-הפסל,לא משה ).

טרה10

New member
מי גרם מה גרם..מי ידע נפש מיכאל..

ואיך היה מפסל את "קרן עור פניו"..בדיוק--! בקשו לא לרדת לשם..אז אני לא ארד..אבל מזל שלא פיסל ת´קרן..שם.! כשהייתי בכנסיה..והשם בעברית הוא סנט פייטרו בשלשלאות..כמעט נדרסנו בעברנו את הכביש.! ורומא זה לא ירושלים..רומא מיוחדת במינה..ולפני שאני עובר את הואדי..לפרלמנט..שספרו עליו אצל נתיבה ביום א´ לפני שתיים בלילה. וכמעט הרגה אותו נתיבה, מזל זכבר לא יורה..צרורות. אז לפני הטעימה הקלה של יינות,גבינות ובייגלך. מה שמזכיר..ש: השמעתם על החדר הסגלגל..שם קלינטון עדיין לא מבין מאיפה זה בא לו.! ובוש כמעט נחנק שם מ...בייגלה..! [נבדק]

פיאצה וונציה והקמפידליו-כמו עוגת

חתונה לבנה ובוהקת. כנודע לי פעם ראשונה שזו בכלל אנדרטה-הייתי ה מ ו מ ה. כמה שיש הם מבזבזים על מוניומנט לאומי. וממול על המרפסת היה מוסוליני נואם להמונים. ואת השלשלאות אפשר לראות אם טורחים לרדת מתחת להצטלבות של הצלב בכנסיה, וכמו כל הדברים הטובים בקופסה עבה של זכוכית השלשלאות המקוריות בהן כבלו את פטרוס הקדוש,לפני שהוציאו אותו להורג. ולהיזהר בכבישים ברומא -חובה! גם ממהירות האופנועים והמכוניות וגם מצועניות מכייסות במהירות הבזק עוברי אורח ותיירים המומים.(ראיתי במו עיני).

טרה10

New member
על ´ההליכה לקנוסה" כאן..מהמקור.

בחמש ורבע בבוקר בשלג, [בטוסקנה מסתבר..,שבירתה פירנצה..ה´אמא´ של אמנות הרנסנס], בוסס לו במגפיו ועימו כמובן פמליה שלמה..היינריך ה-4,[IV] לפני ארמונו של האפיפיור גרורגוריוס..עד שההוא הואיל..לקבלו..! הערה: אחד מעורכי הא.ע. הוא אביו של ביבי..פרופ´ בן ציון נתניהו..וחבל ש"ההליכה לקנוסה", לא נמצאה ראויה לערך נפרד.. מצורף- הטקסט מתוך הערך גרמניה.באנציקלופדיה העברית. [נבדק]

טרה10

New member
הערה אישית..ותודה למגי..על השאלה

לולא חרשת בעגלת ´ההליכה לקנוסה´..לא הייתי מאמין..שזכרוני לא בוגד בי. כי איך אשכח את היינריך ה-4..קיסר גרמניה..נשבע שזכרתי את שמו..רק שבערך היינריך הרביעי..לא מצא עורך- על קיסרי גרמניה לנחוץ לכלול את ´ההליכה לקנוסה´ ממש הבורות במיטבה. ולי זה מזכיר משום מה משהו מהאקטואליה-[האעבור פורום..?] זה מזכיר לי את ידידנו היו"ר.. הספון בארמונו ברמאללה. והשאלה היא מי הולך למי..? והרשימה ארוכה..כי אצלנו לא חסרים מלחכי פינכה.. [נבדק]

טרה10

New member
אלומיניום הולך לקנוסה...

.קנוסה..הקיסר הגרמני- הלך לקנוסה..שם ישב לו האפיפיור בחורף..בשלג..התבוסס לו והשפיל את עצמו..אמר לו האפיפיור: "ככה אתה משפיל את עצמך..?" ככה..אני אראה לך מזה ..ככה אתה משפיל את עצמך..! ההליכה לקנוסה מתמצתת ומסמלת את עליונותה של הכנסיה על המלוכה. ושל הדת על החילוניות. מכיון שאיני בביתי כרגע..אין תחת ידי את החמרים..! בשיעור הבא..תהיה השלמה. עם שמות ועם הרכילות. ובהקשר לרבין אז זה ממש נוסטלגיה..ומה שעכשיו קורה..זה רק עצוב. אבל בעבר לא שאלו את הגויים מה לעשות. אם היו שואלים..לא היתה עליה, לא ההעפלה. לא היו ישובים, ולא היתה...כנראה מדינה.. נבדק]

ez2

New member
אולי מספיק כבר עם ההתקפה

המרוכזת הזו על רבין ? די. הוא מת. נרצח. לא רוצים לזכור ע´י מי ולא רוצים לזכור למה. מת זה מת. חלל האתוס המשיחי. מה שאתה, אלומיניום, כבן נאמן למחנה ה- (טוב, לא חשוב) רוצה לתקוף זה לא את האיש אלא את הדרך שלו - תהליך השלום, אוסלו (מילה גסה). כי למה? כי אלוהים (עם ק´ ) נתן לעמישראל קושן על כל הארץ, עד לנהר הגדול (וזה לא הירדן). אז צריך לחסל את הרשות (ה- פ´) ולהמשיך במלחמות ולהרוג ישראלים וערבושים עד ש- ש- ש- . אתם בצמכם לא יודים עד מה. תכנית מעשית הרי אין לכם. ואלו שבורחים לחו´ל, רבים מהם בורחים מעבותות האהבה שבהן אתם מנסים (ובהצלחה הולכת וגדלה, לדאבוני) לחשק את עמישראל.ו-טררח, מכה בראש - תשב שם בשקט, דני. בשבת לא נוסעים ולא קונים ולא מעשנים ולא ולא ולא. למה? - ילד טיפש - כי ככה אמר אלוהים (עם ק´). כן כן. רעב שך ורב טררח ורב אלתר וגוועלטר שמעו אותו. אז תחזור לך אל התלמוד והפוסקים ותמשיך לינוק מדעתם של גדולים ולהתנענע בכוונה גמורה ולמלמל ותפסיק ללמד אותנו מי זה רבין ז´ל. ומה זה ´מחסום האליטות´? במילים של טרה – חברה שמחסלת את האליטות שלה רוצחת את עצמה. וראינו חברות כאלו – פשיסטיות וקומוניסטיות – באירופה במחצית המאה הקודמת, ובדרום אמריקה - וכמה הן הצליחו ולאן הן הגיעו. ו´מחסום האליטות´ הזה, זה לא חריג פסיכופת - אלו מיליך שלך, חביבי. ... [סמיילי של דני, ילד טיפש שלא מבין למה] ...

טרה10

New member
מדינה שרוצחת את מנהיגה...זה לא שלי.

זה ציטוט..מאיש ימין מובהק..דוקא. וכאן איזה מנוע חיפוש מעניין שכמובן השם קנוסה לא אומר לא כלום..זה רק בא.ע. בבית שלי..בית בסגול..

magy

New member
זה לא שלך?

מה תעשה? תרד מהארץ? תעלה על עץ? הנה לך עוד בדיחה עם זקן.........
עבור מה לשמור את האנרגיות???? אתה נשמע כאילו אתה כועס עלייייי..........

טרה10

New member
לא שלי..הציטוט..אני שמעתי..לא אמרתי

והוא גם לא היה לבד..כפי שניסו כאן להגיד.. ולמה כתבת שממרום מושבך וכו´..בטח שאני כועס..! ועכשיו למצב הבטטה.. מה עם הצעתי לתת לנכים 7000 ש"ח לכל אחד..! כל חודש.? ונ.ב. גם הנכים עם כל הכבוד..הם קבוצת לחץ ואינטרס כמו גם המורים, החשמלאים, הרופאים והאחיות. רק שלהם באמת אין מה להפסיד..! בייגה אמר שכבר קיבלו..הרבה מעבר..אולי הוא לא [א]מר אמת.. אבל בזה יש לו שותפים רבים.!

למעלה