שאלה כואבת

רוני003

New member
שאלה כואבת

באיזה מצב עדיף להרדים כלב זקן מאוד,הוא אינו רואה ואינו שומע,וכבר עושה את הצרכים בבית. אשמח לתגובות

רוני003

New member
מצטערת על הניסוח,

פשוט נמצאת בהיסטריה, קשה לי להיות ברורה ברגעים אלה. סליחה.

רוני003

New member
אני יודעת,

ההחלטה הסופית היא שלי. נאבקת קצת בין צורך שלי אולי אגואיסטי שיהיה עוד זמן איתי, לבין איכות חייו שירודה מאוד אם בכלל קיימת. הוטרינר המליץ להרדים אבל כמובן אמר שההחלטה בידינו,כששאלנו למה הוא ממליץ אז אמר שבעוד שבוע שבועיים כבר הוא יסבול מאוד. לא רוצה שהוא יסבול. לא רוצה. אבל גם לא עומדת באובדן. אוף.

be_roo

New member
הייתי בסיטואציה הזו בעבר

איש לא יוכל להגיד לך כיצד לפעול, רק את מכירה את הכלב שלך ויודעת מה היתה איכות החיים שלו בעבר והאם היא השתנתה. הפרמטרים שציינת הם רק אינדיקציה, הרי כלב יכול להיות עיוור וחרש ועדיין מלא שמחת חיים. הוטרינר יכול לתת לך מידע רפואי, אבל הוא לא מכיר אותו. זו החלטה שלך שיכולה להיות מבוססת רק על הכרותך איתו לאורך השנים. אם את חושבת שעוד יש לו בשביל מה לחיות תני לו, אם נראה שהוא רק סובל תני לו ללכת. זו אחת ההחלטות הכי קשות שנאלצתי לקבל, גם ההחלטה לתת לה להמשיך עוד קצת כי היא עדיין נהנית למרות אי הנוחות, וגם החלטה להרדים אותה כשכבר לא היה טעם. את הרי לא תתאבלי פחות אם הוא ימות לבד בעוד שבועיים. אם הוא באמת סובל, תעזרי לו במותו כמו שעשית במהלך חייו.

Oogi

New member
אני חושבת שבמצב כזה חייבים

לחשוב קודם כל על טובת הכלב, עם כל הכאב שבדבר. אני מאמינה שגם את לא היית רוצה שיאריכו את חייך בכח בכזה מצב. בזה שאת מרדימה אותו את בעצם מצילה אותו, חישבי על כך...

feisa

New member
רוני אני לא יכול להגיד לך מה לעשות

אבל מאחר ועברתי על בשרי את ההתלבטות שלך יותר מפעם אחת. אני יכול להגיד לך שטעיתי. תמיד. בכל המקרים שהייתי צריך להחליט על המתת חסד גררתי את ההחלטה. אולי בסתר ליבי קיוויתי שהכלבים יעשו את זה בעצמם ויחסכו לי את ההחלטה ואת יסורי המצפון. אולי פחדתי מ"מה יגידו" כל "אוהבי הבע"ח" למיניהם - שעכשיו כשהכלבים כבר לא "כלכליים" אז מרדימים אותם... אולי לא רציתי לשחק את אלוהים. לא יודע. האמת בטח טמונה איפה שהוא באמצע. אבל היום אני יכול להגיד שזה היה מניע אנכי שלי. זאת לא היתה טובת הכלבים. אני לא יודע אם כאב לכלבים כי הם לא אמרו לי אבל ברור לי שסתם הארכתי להם את החיים ואולי באיזה מידה נתתי להם להתבזות. אני יודע שהכי קל זה לתת עצות לאחרים. אני מקווה שאם היום הייתי נתקל באותה דילמה הייתי יכול לקבל את ההחלטה הנכונה ולחסוך להם עוד כמה ימים של סבל. קבלי
עצוב של תמיכה ועידוד.

רוני003

New member
אתם כל כך עוזרים לי.

הדבר נעשה, זהו אחד הימים היותר שחורים בחיי. ג'ימי'לה שלי ליווה אותי מגיל מאוד צעיר ולקחתי אותו מאס או אס כשהוא סובל מטראומות קשות מאוד,הוא היה מעקה הבטיחות שלי, עברתי בחיי המון משברים ותמיד היה שם כדי ללקק את הדמעות עד שלחיי יבשו,היה שומר הסף שלי, עד היום ישן איתי במיטה. וריק ועצוב והבכי כבר בלתי ניתן להפסקה. הוא היה בן 16. ולא נתפס לי שהוא איננו, לא נתפס. כתבתי לכם את ההודעה אחרי ששמתי אותו באוטו, הוא כבר לא רואה כלום ומבולבל ואני היחידה שהוא מרשה לי להרים אותו. לא יכולתי לבוא, וגם לא הייתי בטוחה שהוא יורדם, ודברתי עם הווטרינר אחרי שליחת ההודעה והבנתי שבזה שאתן לו עוד לחיות אעשה לו רק רע,לא היתה לו איכות חיים ובימים האחרונים גם נוספה לו מחלת עור זוועתית, לא רוצה להאריך בתאורים,נאחזת בגימי הבריא שלי, כלב שורד שכמותו. מה שאוכל אותי זה שתמיד הוא היה צמא חיים ,ואולי עשיתי טעות? למרות שבהגיון אני יודעת שעשינו איתו חסד. מידי פעם הוא פתאום גם היה נזעק כולו וצורח, לא רציתי שיסבול, לא רציתי. אבל עכשיו אין מי שימחה את הדמעות. יש עוד כלבה וחתול אבל זה לא אותו דבר , תודה שאתם פה ושנתתם לי לפרוק ועזרתם בהחלטה אפילו שנעשתה כבר. הרבה אנשים לא מבינים שכלב זה אישיות זה נפש, זה ילד. מרגישה כאילו אבדתי ילד. לא ניתן להכלה, לא ניתן. עוד שאלה, שאלתי את הווטרינר אם יכאב לו והוא טען שלא שהוא פשוט ימשיך לישון, קראתי פה פעם שכן כואב להם, רוצה לדעת ולא רוצה לדעת. רוני

feisa

New member
רוני תנוח דעתך

זה לא כואב יותר מזריקה רגילה ובשלב הזה ספק אם הם מרגישים את זה. עשית את הדבר הנכון בשביל ג'ימי. אני יודע שבשעות ובימים הקרובים את לא תחשבי ככה וכל הזמן תחשבי שאולי היית יכולה לתת לו לחיות עוד קצת. לראות עוד זריחה ועוד שקיעה אבל ממרחק הזמן אחרי שהכאב יוקל קצת את תביני שזאת היתה ההחלטה הנכונה. ושוב קבלי חיבוק של עידוד ותמיכה.

be_roo

New member
אין שום כאב

נכחתי בהרדמה של הכלבה שלי ובעשרות הרדמות אחרות (לצערי), הם עוברים את זה בשקט, ניתן לראות את כל הכאב נוטש אותם והם נרגעים כאילו עכשיו הם יכולים לנוח מהסבל.

ניל´´י

New member
עשית את המעשה הנכון בשביל

הכלב שהיה ידידך תקופה ארוכה, הצלת אותו מחיים לא חיים!!! עברתי את אותה הסיטואציה ואני מבינה בהחלט לליבך, נכון שזה עוד מוקדם בשבילך אבל לדעתי לכי ואמצי לך חבר חדש, לא במקום הישן, אלא שימלא את חייך שוב!! הוא לא יהווה תחליף לכלבך אלא יתן לך כוחות חדשים!!!

רוני003

New member
עבר לילה קשה

הכנסתי אליי לחדר את שני "הילדים" האחרים,יש לי עוד כלבה וחתול מג'ונג'ן אחד,זה בהחלט עזר עד שבאמצע הלילה התחילו לתפוס לי את הרגליים ולהשתעשע. אובדן של כלב זה דבר נוראי וזה לא האובדן הראשון שלי. הוא בכל מקום בבית,הנוכחות שלו בכל מקום וקשה להאמין שלא אראה אותו שוב. יש אנשים שיגידו שזה שיגעון "בסך הכל כלב" יש לי הרגשה שאתם יודעים שמדובר בהרבה מעבר,חלק ממני. רוצה להגיד לכולכם תודה, מאוד עזר לי שגיביתם את ההחלטה הלא פשוטה הזאת. וכן יש את שני השובבים האחרים,אבל זה כל כך שונה,כל כך. שוב תודה, רוני.

missB

New member
עשית את הדבר הנכון

כמה שזה קשה, עשית את מה שטוב בשבילו. אני טרם נדרשתי להתמודד עם הדילמה הזו אבל כן נאלצתי להתמודד עם מוות של בעל חיים ואני יודעת כמה זה טראומתי. אז תחזיקי מעמד ואני בטוחה שהשניים האחרים יעזרו לך קצת להתנחם.

למעלה