שאלה כבדת משקל

שאלה כבדת משקל

בס"ד האם אדם נפגע נפש המשוקם,יכול לשמש כרב? תודה למשיב/ים

לפעמים, מה שהחברה מגדירה,

בשם הפסיכולוגיה ו/או הפסיכיאטריה, את האדם כ"חולה נפש", הוא בעצם רחוק מהמציאות. כי הנפש של האדם זה דבר שאי-אפשר לחקור אותו עד הסוף, ומה שבני-אדם "גילו" עד היום זה לא מספיק טוב. כי זה תמיד ייקבע ע"פ אותם דפוסים שנשתרשו בחברה, לגביי מהו מצב בריאותי מבחינה נפשית. וזה לוקה בחסר. ברשותך, אשתמש בכינוי שלך. לדעתי, גם אם יבוא מלך-המשיח בכבודו ובעצמו, ויטען שהוא המלך-המשיח, אז לדעתי גם לו ירצו לתת לו כדורים... אבל הרי זה בדיוק מה שניבאו חז"ל לגביי הדור שלנו. שהאמת תהא נעדרת וכל הבילבולים וכו'...

תרשה לי לחלוק

אתה מתבלבל נפש האדם ע"פ התורה והקבלה ונפש האדם ע"פ הפסיכולוגיה הם שני עניינים/דברים שונים לחלוטין

ואם לא למדתי קצת

פסיכולוגיה לא הייתי מדבר כשלמדתי הבנתי שמדובר בשני ענינים שלא קשורים אחד לשני אם תביא חולה נפש לרב הכי גדול הוא יפנה אותו לרופא ולפסיכיאטר ולפסיכולוג וזה פשוט אנשים מתבלבלים כי זו אותה מילה הפסיכולוגיה גנבה מהתורה מילה והשתמשה בה

נכון. ובכל זאת...

מי יודע על הנפש של האדם יותר ממי שברא אותה?... הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה של היום פשוט באות מכיוון אחר לגמריי, מהכיוון של ניסוי וטעייה, והסקת מסקנות, שהן הרבה פעמים מכלילות ולא תמיד צודקות.

"מרכז הרב"...

זו ישיבה בירושלים, שהולכת לפי שיטתו ותורתו של הרב קוק זצ"ל. (נמצאת קרוב לישיבת "מכון מאיר")

זו לא סתם yeshive

בס"ד אלא ישיבה אליטיסטית גבוהה של הציבור הנמנה על חובשי הכיפות הסרוגות. יותר אינפורמציה עליה- אני מניח שניתן למצוא במנוע חיפוש כמו גוגל:)

לא עיינתי בכתבי הרב קוק כך שאייני יכול

להביע את דעתי על הישיבה אם אתה רוצה לדעת אם הרב קורא נכון גמרא תשים לב איך הוא קורא את שם חכמי הגמרא רב אסי קוראים = ASE רב אשי קוראים = ASHE יוסי = YOSE כך קיבלתי ממורי ז"ל

צודק

אני נוטה ליחס למדע של היו משקל רציני יותר מבעבר בגלל נבואת הזהר שיפתח שערי החכמה בזמנים הללו עם כל זה פשוט שאני לא קונה את דבריהם במאת האחוזים

תודה לכם../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif

בס"ד מאוד הרשמתם אותי בתשובות שלכם. הייתי בטוח כי לא ינתן צ'אנס לאדם נפגע נפש לכהן במשרה כה רמה כרב,ונתחוור לי כי טעיתי. שיהיה לכם ליל מנוחה
ובשורות טובות! א מ ן !

אופירA

New member
מנהל
רבנות אינה משרה אלא תפקיד

יש רב פוסק, ויש רב מכהן (כרב עיר), ויש רב במובן של הגדרת כבוד לתלמיד חכם. תלוי למה הכוונה "רב". רב פוסק יכול להיות כל מי שלמד פסיקה והוסמך לרבנות. כל מי שעומד בתנאים של רב פוסק יכול להיות מוסמך לרבנות, גם אם יש לו ליקוי נפשי וגם אם לא השתקם מהליקוי הנפשי שלו - כל עוד הליקוי הנפשי הזה אינו פוגע באחריות שלו לפסוק הלכות. כידוע לך, יש אינסוף צורות של נפגעי נפש, כך שאי אפשר לומר בכותרת כללית "האם נפגע נפש יכול לכהן כרב", ובאותה מידה - אי אפשר לומר בכותרת כללית: "אם הוא השתקם לחלוטין - הוא יכול". גם אם לא השתקם כלל, אלא שהפגיעה הנפשית אינה מפריעה לעמוד בקריטריונים של פסיקת הלכה - אין שום בעיה לקבל סמיכה. לגבי כהונה במשרה - זה מאוד תלוי במשלם המשכורת. וידוע שבשוק העבודה, גם של רבנים, אין אוהבים בעלי סטיגמה כלשהי של בריאות הנפש. עם זאת, אנשים המתאימים למשרות מסוימות, יכולים להסתיר את הפגיעה הנפשית שלהם ולא לדווח עליה (באשר היא אינה רלוונטית לתפקיד אליו הם מבקשים להתמנות), ואז אין מניעה להתמנותם למשרות שהם מתאימים להן. היות שהקריטריונים של רבנות הם ידע ויכולת מוכחת (עם אסמכתאות ציבוריות), ממילא אם הפגיעה הנפשית אינה מפריעה כלל לתפקיד, היא אינה רלוונטית כלל למשרה שהרב מתאים לה. וממילא אם הפגיעה מפריעה לתפקיד, חלק ממהות של רב זה בין השאר להיות אחראי שלא לקחת על עצמו תפקידים שהוא לא מתאים להם! רב במובן של תואר כבוד לתלמיד חכם יקבל כל מי שתורתו מעידה עליו (בין אם הוא חולה נפש קשה מאוד, בין אם הוא פגוע נפש משוקם ובין אם הוא ממזר ר"ל).

כיום רבנות היא משרה (משכורת)

נ"ל שהוא שאל אם מבחינה הלכתית האדם וכול לשמש כרב ןעניתי

למעלה