שאלה "כבדה"...

שאלה "כבדה"...

סתם משחק מילים... האם אתם נותנים לילדודס כבד? עשיתי כבד לארוחת צהריים, ובא לי לתת לאלה לנסות (היא כבר אכלה גפילטע ואהבה, כך שנמוך יותר מזה אי-אפשר להגיע
)

../images/Emo51.gif אבל אנחנו בעבודה ובגן.

מתי אתן באות אלינו? גמרנו לצבוע את כל הסלון, המסדרון וחלק מחדר הצעצועים. אתמול קניתי מכחולים וצבעים לציור על הקיר בחדר שלו ובחדר המשחקים, ואני כבר מחכה לראשון שני...

אני מביע הסתייגות לגבי כבד

לא מבחינת מרקם ולא משום בחינה בזה אין לי נסיון אבל אני לא יודע כמה אעודד אכילת כבד (וכן, אני יודע שמדובר בכמויות קטנטנות) כי כבד זה פח הזבל של בעל החיים ומצטברים שם המון רעלים שבעל החיים מנסה להפטר מהם אני אישית לא אוכל כבד ושוב מאותה ראייה אולי אני טועה ? אולי התועלות והערכים התזונתיים עולים על ההשפעוטת הלא טובות ליאור

נירית1

New member
איזה קטע בדיוק היה לי ווכוח על זה

עם מישהו לפני כמה דקות, הוא טען שצריך לאכול כבד לפחות פעם בחודש בגלל תרומתו למאגר הברזל בגוף, אני אמרתי שאני לא נותנת בגלל שזה משמש"פח זבל". והשאלה מי באמת צודק? מבחינת המרקם אין בעיה למעוך ולתת את הכבד.

גם אני התלבטתי

אם לתת לו בערב החג כבד. אמא שלי הכינה כבד קצוץ פשוט מעדן וכולנו טרפנו אותו..... אבל - שאלתי והתייעצתי והחלטתי שלא. איברים פנימיים לא מומלצים, לפחות לא לפני גיל שנה ולדעתי האישית גם אחר כך לא... אפשר לתת עוף, בקציצות אבל כי קצת קשה ללעוס את העוף. אני מכינה פתיתים, אורז, קורנפלקס במים.... יש שירשורי מתכונים נהדרים ב"להיות הורים"..

השקפת העולם שלי היא כזו -

ילד אוכל כל מה שאוכלים בבית. לא מבשלים במיוחד בשבילו (אלא אם כן חלילה מצבו הבריאותי דורש זאת). לא אתן לילדה שלי נבטים וריבת חרובים אם זה לא אורח החיים שלי. גם פירות ים ידועים "זבל" (לא דגים) והשד יודע מה מכניסים בבשר שלנו ובאילו מים משקים את הפירות והירקות (מישהו ראה את הפרק של "דרו קארי" על הבירה הזרחנית?)... ובכלל - כל העולם שלנו זה פח זבל אחד גדול ואנחנו עדיין לא מסתובבים עם מסכת חמצן על הפנים...

את צודקת אבל -

אני חושבת, וזו דעתי בלבד, שכל עוד יש לנו מעט שליטה על כך, אז אני רוצה להחליט מה לתת לו ומה לא. נכון שאם אני מכינה לנו אורז, פתיתים, תפוחי אדמה וכו´, אני כבר עושה מזה משהו טעים שכולם יוכלו לאכול מזה. כבד נראה לי פשוט קצת "כבד" מידי, על כל התכונות הטובות שיש בו...

דוקא לנו הרופא המליץ לתת כבד לרותם

שמבדיקת דם התברר שהיא קצת אנמית. בכלל אומרים שהגוף לא סופג כל כך טוב את הברזל שניתן בצורה מלאכותית כמו כדורים וטיפות. יותר טוב לאכול מאכלים שמכילים ברזל.

טוב, אז לכבד לא נרשמה הצלחה

מסחררת. אם אפשר לתרגם את הפרצופים למילים וקולות זה היה נשמע בערך כך : "בעעעעעעעעע, איכסה, פיכסה, בא לי להקיא, מה זה הגועל נפש הזה???, תגידי, עשיתי לך משהו רע??? תקראו מהר לאל"י וכדאי גם להרים טלפון לער"ן". בכלל, בזמן האחרון, בגלל השיניים שצומחות, היא לא כ"כ רוצה מוצקים. בדר"כ בבוקר היא אוכלת יפה את היוגורט והרמדיה (מסרבת לפירות טריים), אבל ירקות ובשר - ממממממממ.... (עם פה קפוץ). לא מתעקשת. נותנת לה לנשנש פה ושם פרוסה עם חומוס, חצי נקטרינה, ביסקוויט....

לגבי פירות טריים

ניסית לאדות לה אותם? בן עד היום מעדיף את הפירות המאודים ואכן בגן מאדים להם אותם... קצת ניג´וס אמנם אבל עובד..

ניסיתי ה-כ-ל... בסוף התייעצתי עם

אחות ט"ח, והיא אמרה שלא יקרה כלום אם היא תאכל את הרמדיה (פירות מעורבים), ומפעם לפעם היא טועמת ביסים של פירות טריים (היא מאוד אוהבת אבטיח ונקטרינה).

אנחנו הלוא צמחונים ../images/Emo76.gif

ולכן לא ממש מתלבטים על כבד. אבל התחלנו להתלבט האם לתת להדר לאכול בשר בבתים של אחרים ובגן, גם מסיבות בריאותיות (אנחנו נברר עם רופא עד כמה זה משמעותי לאכול בשר ואם יש תחליפים נאותים לפעוטות) וגם מסיבות חברתיות שלא ירגיש מנודה בגלל שהוא מצחוני ובסוף ישנא כל כך את הצמחונות בגלל זה ואז מה עשינו. אבל אנחנו עוד מתלבטים.....

אפשר גם לפני, ותאמיני לי, חברה שלי

"משוגעת" אמיתית בענייני תזונה, מאלה שאוכלים גרגירים של ציפורים וכלמיני דברים מוזרים שכאלה... אם את רוצה אני אשאל אותה איזה דג היא נותנת. חוצמיזה, כבר סיפרתי, אלה אכלה גפילטע באישורה ובעידודה של אחות ט"ח. רק שצריך מאוד מאוד להזהר מעצמות.

למעלה