שאלה ישנה

באפי2

New member
שאלה ישנה

שלום לכולם,
קראתי כבר את כל הסדרה פעמיים, וכעת אני מקריאה אותי לבני וביתי כל ערב לפני השנה.
והוא הצטרף למועדון המעריצים הקטן שייסדתי בבית.

פתאום הוא שאל אותי שאלה שאני מופתעת איך לא חשבתי עליה לפני ואין לי למעשה כל תשובה לכן הייתי שמחה לשמוע את דעתכם:

אך עולם הקוסמים ידע מה קרה בערב בו ניסה וולדרמוט להרוג את הארי? כלומר כיצד הם ידעו שוולדרמוט ניסה לחסל את הארי והקללה חזרה אליו? הרי אף אחד לא היה נוכח באותו מקום, לכל היותר זו הייתה יכולה להיות מסקנה מסתברת משום שדמבלדור ידע שוולדרמוט רוצה להרוג את הארי בשל הנבואה.

מה דעתכם?

N o R i K o

New member
נראה לי שזו באמת הייתה מסקנה של דמבלדור

שהופצה אחר כך.

pennylane11

New member
What happened down there

between Harry and Voldemort is a complete secret, so, naturally the whole school knows...
אבל ברצינות יותר, אני מסכימה שזאת כנראה הייתה מסקנה של דמבלדור, זה הכי הגיוני בעיניי.

8דושנקה8

New member
אף פעם לא חשבתי על זה

אני לא יודעת אם עולם הקוסמים היה מסתמך רק על הדעה של דמבלדור בעניין כול כך קריטי. אל תשכחו שמדובר בקוסמים, אולי השתמשו בדרך כלשהי לשחזר זיכרונות? או השתמשו בביאור הכרה? או אפילו (וזה לא סביר במיוחד אבל אפשרי) אחת הדמויות בתמונה על הקיר שלהם ראתה מה קרה וסיפרה?

באפי2

New member
גם אני לא ...הילד שלי בן 7 חשב

וגם אחרי הספר הראשון הוא שאל אותי משהו שכאשר קראתי לראשונה הטריד אותי רק הרבה יותר מאוחר...בספר הראשון זה היה מובן לי מאליו.

למה בכלל וולדרמוט ניסה להרוג תינוק?

זה מוסבר ממש טוב דווקא

בגלל הנבואה מהחמישי שטענה שהתינוק יביס אותו.
פראנויה זו תכונה אופיינית לרודנים

Superboi

New member
בגלל ההגנה של לילי

דמבלדור הבין שלילי הגנה על הארי (ומן הסתם ידע מה קורה לתוקף במצב כזה), ראה את התוצאה הסופית של הקרב, עשה 1+1 והבין בדיוק מה קרה שם.

באפי2

New member
בכל מקרה מדובר בפרשנות

ואף אחד לא באמת ידע מה קרה שם עד שהארי לא התחבר לזיכרון של וולדרמוט.

(למרות שלדעתי באחד הסרטים רואים זיכרון של מישהו אחר - אולי דמבלדור ברביעי - ושם רואים חלק המאירוע וזה לא יכול להיות כי הוא לא היה שם....)

anataharon

New member
בסרט האחרון!!!

השמיני- הראו מהזיכרון של סנייפ שאחרי שוולדמורט הרג את לילי סנייפ הגיע לבית וחיבק אותה- מה זה ההמצאה הזאת?!
זה לא היה!!

גם לא שרפו לוויזלים את הבית

הסרטים האלו הם סתם הנפצה אחת גדולה ומידי פעם יש שם דברים מוצלחים.

לפעמים.

כמו שאמר דמבלדור - ואני לא מצטט במדויק -

זה היה סוד כמוס, ולפיכך באופן טבעי כולם יודעים על כך

למעלה