שאלה ירוקה....

Pandora chest

New member
שאלה ירוקה....

שלום:)) באחד החיפושים ביוטיוב אחרי TUTORIALS לציור, נתקלתי בתכנית טלוויזיה של BOB ROSS - THE JOY OF PAINTING נורא מצאו חן בעיניי הטכניקות שלו... ויש לי שאלה: בתחילת כל תכנית הוא מתאר את ההכנה שהוא עשה ל בד הציור שלו, ורוב הפעמים הוא מתאר שהוא שם חומר בשם "Liquid white" או "Liquid black" שלטענתו, גורמים לבד להיות לח, ולאפשר מעברי צבעים בקלות, גם עם מכחול יבש... כשחיפשתי את החומר הזה ב2 חנויות למוצרי אמנות , הם לא כל כך ידעו על מה אני מדברת, והציעו לי חומר בשם white gesso - שלטענתם מכסה את הבד, ומונע מהצבע לחלחל פנימה... אז אני לא בטוחה שזה מה שחיפשתי... מישהו מכם מכיר את החומר הזה? Liquid white ? האמנם זה והחומר WHITE GESSO זה אותו הדבר? סליחה על החפירה, ותודה מראש למי שיכול לענות:)

Philosopher

New member
איפה הייתה כאן 'חפירה'?

אנשים צריכים להפסיק להתנצל רק מעצם זה שהם כותבים יותר מחמש מילים בהודעה. באשר לשאלתך, אין לי שמץ. אני מקווה שמבקרי הפורום האחרים יודעים. המון בהצלחה!

infatuation

New member
אז עשיתי גוגל..

מצאתי אתר נחמד מאוד שמסביר על זה. בעצם את יכולה ליצור לבד את החומר הזה, ע"י ערבוב צבע לבן עם השמן שאת משתמשת בו כמדיום, עד לקבלת צבע שהוא יותר קרמי. אבל הנה הלינק להסבר

Pandora chest

New member
המון המון תודה!!!!

מעניין אם אפשר להשתמש בזה גם עם אקריליק......

infatuation

New member
מדובר בשיטה רטוב על רטוב

אז אני לא יודעת עד כמה זה יעיל לאקריליק מאחר והיבוש של הצבע הוא מאוד מהיר.. שווה לנסות. ספרי לנו איך הלך?

למעלה