שאלה יחסית דחופה!

שאלה יחסית דחופה!

שלום לכולם,
לפני כחודשיים בערך חברה שלי (ניקי) הגיעה עם המסמכים הדרושים למחלקת איחוד משפחות במשה"פ (ירושלים) להגיש בקשה לאשרת שהייה.
שאלתי מספר פעמים אם זה בסדר שהיא תגיש את הבקשה כשהיא נוכחת ותטוס בחזרה לארצה עד לראיון הזוגי שייקבע. אחרי הרבה שינויים וסתירות בתשובה שלהם, ראש המחלקה אמרה לי שלא תהיה בעיה וקבעה לנו תור לראיון שצפוי להיות ב30.11 (ממש עוד שבוע כמעט). לבינתיים ניקי חזרה לארצה כאמור. לאחרונה תהינו אם היא מחוייבת לקנות כרטיס חזור אם היא עומדת לעבור תהליך כזה . התקשרתי לשאול במשה"פ ואחרי שעות ענתה לי ראש המחלקה- "מה זאת אומרת? היא לא בארץ?! אז שלא תקנה כרטיס כי יעשו לה בעיות להיכנס..." אחרי דין ודברים איתה הבנתי שיש סיכוי גבוה שיעכבו או ימנעו את כניסתה לארץ בגלל רישומים במערכת, ושכדאי שאבוא לבד לראיון ב30.11. ושרק אחריו היא צריכה לקנות כרטיס טיסה לישראל ותבוא (במידה ויאשרו כמובן את הבקשה) .

איך אדע מה לעשות ?
איך לעזאזל אני יכול לסמוך עליהם עם מידיניות כזאת לא ברורה ומשתנה ?! איך אדע שלא תהיה תמיהה ובעיה אם היא עצמה לא תופיע לראיון??
אשמח לעזרה ומידע בעניין למי שיודע ומעודכן! זה קורה די בקרוב..
נסיתי להיות ברור ומסודר בכתיבה שלי אבל אם יש משהו לא ברור אשמח להסביר...

תודה מראש ושבת שלום !
אלי

randyloo

New member
לא לגמרי ברור מה הגשתם

התהליך שאתם עוברים מול משרד הפנים הוא תהליך זוגי (ביחד). אתם מגישים בקשה ביחד, כזוג, ומתחילים תהליך משותף. במהלך התהליך היא מקבלת אשרת שהיה של בת זוג ואתם נדרשי להוכיח שאתם זוג. היא לא יכולה לבקש אשרה כזו לבד. איזה סוג של אשרה בקשתם? פתחתם תיק כבר? כלומר הגשתם את כל המסמכים?
לגבי כרטיס טיסה, תמיד אפשר לקנות כרטיס חזור המאפשר ביטול ולבטל אותו אם צריך יותר מאוחר. זה לא מה שאמור להטריד אתכם.

כן פתחנו תיק

הגשנו את כל המסמכים הדרושים לבקשה להכרה בחיים משותפים, ובעצם גם בקשה להארכת שהייה ומתן אשרת עבודה.
זה נקרא ב/1 לא?

הרעיון של כרטיס חזור שאפשר לבטלו הוא טוב , אבל מה לגבי בואה לראיון אחרי מה שאמרו לי שם?

randyloo

New member
מה שהיה עד כה מקובל

הוא ששני בני הזוג מגיעים לראיון ביחד. לאחרונה ישנם שינויים שלא נעשים בצורה הכי מסודרת. וחלק מהנהלים שונו. אני עצמי כבר לא לגמרי בטוח.

למעלה