שאלה יוצאת דופן

gabrielr

New member
שאלה יוצאת דופן

אני יודע שזה קצת מוזר, אבל תוכלו לומר לי אילו שירים מנגנים בדר"כ ביום הזיכרון לרבין? יש כמה שירים קבועים (כמו "רב חובל", רק שאני לא זוכר את השאר)

goldi san

New member
זהו!

זה ממש מעצבן אותי, למה אנשים חייבים לזייף תמיד את אותם שלשה שירים, המחורבנים ברובם, בכל טקס זכרון אפשרי? הנה היה לנו היום בבצפר "זה הקיץ האחרון שלי אתכם", "להלהלה אל תבכי אחות קטנה", ועוד משו בטח, וזה גם תמיד השיר עם המלאכים והעולם האחר, והפרחי הבר וכל זה. למה הם לא יכולים לחפש קצת, להתאמץ? לחפש שירים שאף אחד לא חשב עליהם קודם, ואפשר גם לא בעברית, יו זה הורג אותי. אני הייתי מחפשת ומוצאת גם! כשמיכל ניב התאבדה אז רדיו ת"א עשו כמה ימים של מוסיקה עצובה, אבל זאת הייתה מוסיקה ממש מצויינת, ולא כל מיני חרא כמו הקיץ האחרון שלי איתכם עם הגשם הראשון אני אעלם.

Chot

New member
מיפ מיפחל

מהמה דווקא אצלנו ניגנו את דרייב דה אינקובס. אבל זה היה בחזרות.. בכל מקרה, יש גם מנגינה אחת בודדת ויחידה שהיא בלי שירה ומזמור, רק כינורות וצ´לואים ובאסה כאלו, שתמיד יש גם ברבין וגם ביום השואה, שתמיד החליפו את הצלצולים המתנגנים והעליזים הרגילים שלנו בה, עד שכולם פיזמו אותה בתור למכונות.

~*~gaL

New member
סליחה?

הקיץ האחרון זה שיר מחורבן? זה אחד השירים העבריים הכי טובים שיצאו לארץ הזאתי. ועד כמה שזה עצוב - שירי הזיכרון בארץ הם ברמה הכי טובה לדעתי, כי עם כל הכבוד, חוץ מכמה להקות שהתפרקו ועוד איזה זמר טוב פה ושם אין לנו כלום. ומשינה זה מחורבן? לא. "וזה גם תמיד השיר עם המלאכים והעולם האחר, והפרחי הבר וכל זה." גם דמעות של מלאכים ומקום לדאגה שירים טובים. לא לזלזל! ולמה לזייף את אותם שירים? את חושבת שזה קל? באמת? את חושבת שזה קל לעמוד מול קהל של כל בית ספר ולשיר שירים? ועוד שירי זיכרון? אני בתור אחת ששרה מצאתי את מה שאמרת לא במקום.

goldi san

New member
טופסדר, אולי הטקס שבו השתתפת היה

יפה מקורי ויצירתי אבל לא ככה בבצפר שלי. אצלי היה טקס סטנדרטי שאחריו עשו תודות (?!).מה הקשר לקל לא קל לשיר מול הבצפר- זייפו זה זייפו. אצלי בבצפר רוב הילדים שהשתתפו בטקס שרים בערך כמו שאני שרה, וזה לא איזה ביג דיל, זה סביר, עם קצת זיופים. הייתה רק ילדה אחת ששרה כמו בנאדם. אוקיי, אני בכלל לא אמרתי שכל זה לא שירים טובים, אבל הם בכל זאת אותם שירים כל יום זכרון באשר הוא. אפשר וכדאי להשתדל לגוון קצת. ואני באמת סבורה שהשיר עם הקיץ אחרון מחורבן. מה זה בכלל שירי זכרון? שירים שאנשים החליטו שצריך לשיר כל יום זכרון, מה שלא אומר שהיוצרים התכוונו לכך, וזה שאת קוראת להם שירי זכרון זה רק מראה כמה שטקסי זכרון בבתי ספר הם בנאליים.

*-*SUNSHINE*-*

New member
דעה ותשובה......./images/Emo8.gif

דבר ראשון, באמת מעצבנת הסירקולציה הזאתי שכל טקס יש את אותם השירים,ואותם הטקסטים...אוף! דבר שני...הנה כמה שירים: "שלום חבר" של אביב גפן ואת השניים האחרונים אני לא זוכרת את השם אז אני אצטט: 1."לאורך הים יש גלים אין עולם.." של עופרה חזה המטורף. 2."איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא..."של שלמה ארצי.... -שני-

אצלנו שמו:

עד שיהיה טוב, אבל הזמרות אצלנו שביצעטו (כיתה י´א שנה מעליי, שנה הבאה אני שרה) הם שרו את זה פשוט מהממם, הפעם לקחו כאלו שבאמת שרות מהממם. ושרו את לאורך הים ושיר לשלום ועוד כמה שירים שאני לא ממש זוכרת כרגע.

ענת פ.

New member
הבאסה, הבאסה

זה פשוט מעצבן שלא קיבלו אותי ללהקה של הביצפר מוזיקלית אני מספיק מוכשרת, אני רק קטנה מידי(זו להקה של תיכוניסטים, ואני רביעיסטית) ולא מסוגלת לנענע את ישבני כהלכה אצלנו, בכל אופן שרו את הרעות הרבה אנשים ביחד, ושתי בנות מהלהקה שרו את רב חובל ששנה שעברה אני נבחנתי איתו וזה היה בדיוק כמו הביצוע שלי גררררר אבל הן שרו מדהים, זה כן. וכנרית מ-ט´ נגנה את הרעות והיא פשוט נגנה מהמם דרייב דה אינקובאס?!?!?

איזו אפלייה!

אבל אולי תבחרי שתיהיי תיכוניסטית! (אני נמצאת עכשיו בבית יש לי חום שוב!) אצלנו אין להקה, מי שרוצה לשיר ויודע לשיר בטקסים אומר ולוקחים אותו ועוד כמה אנשים לאולפן ההקלטות ואסף(המקילטן) מחליט את מי להעיף ואת מי להשאיר ולהקליט. וכל שנה כיתות י´א מבצעים טקסי זיכרון, אז המורה שלי אמרה לי בסוף הטקס ששנה הבאה היא רוצה אותי שם!

~*~gaL

New member
שירי זיכרון

אני אכתוב לך את מה שיש באוסף של "שלום, חבר": דיסק 1 - 1. AGNUS DEI - LAMBARENA 2. לבכות לך - אריק איינשטיין 3. עצוב למות באמצע התמוז - נורית גלרון 4. באב אל וואד - שלמה גרוניך 5. האיש ההוא - שלמה ארצי 6. מישהו - יהודית רביץ 7. חופים - צוות הווי נח"ל 8. פרח - יהודה פוליקר 9. ניגע אל החלום - אחנועם ניני 10. הליכה לקסריה - נתנאלה 11. שמור על העולם - דוד ד´אור 12. לאורך הים - עפרה חזה 13. שער הרחמים - מאיר בנאי 14. הגברים בוכים בלילה - אבנר גדסי 15. הקיץ האחרון - שפיות זמנית 16. אין לי ארץ אחרת - גלי עטרי 17. עוף גוזל - שלמה ארצי וגידי גוב דיסק 2 - 1. זה פתאום נפל עליה -אריק איינשטיין 2. כי האדם עץ השדה - שלום חנוך 3. הנסיך הקטן - גידי גוב 4. הרעות - שושנה דמארי 5. הן אפשר - יפה ירקוני 6. אתה לי ארץ - ירדנה ארזי 7. כמו צמח בר - חוה אלברשטיין 8. איש בלי נצח - ארקדי דוכין 9. דמעות של מלאכים - ארבע עשרה אוקטבות 10. מיליארד טועים - אביב גפן 11. זמר אהבה לים - רמי קלינשטיין 12. לתת - בעז שרעבי 13. תחזור תחזור - משינה 14. ימי התום - ריטה 15. יהיה טוב - דיוויד ברוזה 16. אם - שמוליק קראוס 17. שיר לשלום - להקת הנח"ל אני רק חייבת לציין - שהנסיך הקטן זה השיר הכי יפה שיש.

Shibby!

New member
אני ממש אוהבת שירים כאלה...

לפי דעתי חופים הוא השיר הכי מרגש שיש שם
זה שיר שגורם לי לבכות.. וכמובן שגם באב אל וואד, הרעות, הנסיך הקטן, והקיץ האחרון... זה חלק מהשירים הישראליים הכי טובים לפי דעתי.

Chot

New member
חופים זה שיר גאוני

השיר השני שלמדתי לנגן עליי הגיטרה

למעלה