שאלה טפלה

מתי 5:13

Ye are the salt of the earth: but if the salt have lost its savor, wherewith shall it be salted? it is thenceforth good for nothing, but to be cast out and trodden under foot of men. ישו מסביר למאמיניו שהם מלח הארץ, ואם המלח איבד את מליחותו איך יהיה אפשר להמליח אותו עצמו (או אם תרצו - במה שוטפים סבון?)

nutmeg

New member
ויש במשפט הזה

בעיה בלוגיקה הפנימית... "אתם מלח הארץ" (כך אמר ישוע לשומעיו) וכנראה התכוון לומר שאתם נותנים את הטעם לדבר עצמו. "אם תאבדו את הטעם - תהפכו למשהו שהוא good for nothing חסר טעם ולכן ראוי יהיה ´להשליך אתכם´ תחת רגליהם של אנשים שידרכו עליכם טוב טוב" - מה שעושים עם אדמה גם ככה, בלי קשר למלח. יופי, מתי!

stam1dan

New member
תודה.....

אולם להשליך משהו על האדמה על מנת שידרכו עליו ניראה לי הרבה יותר משפיל מאשר סתם דריכה על האדמה. כי לאדמה לפעמים יש קונוטציה חיובית, כגון אמא אדמה...

nutmeg

New member
האמת?

סתם נטפלתי... הרי יש הבדל בין "אדמה" לבין "ארץ". ואומרים בעברית "מלח הארץ" ולאו דווקא מתכוונים לעפר או אדמה אלא למהות (ל-essence) של מה שעושה אותנו בני אותו עם. באנגלית זה הולך לאיבוד כשאומרים Earth, אבל הברית החדשה שצותתה פה היתה באנגלית, מה לעשות. ישוע, אני מניחה, לא דיבר אנגלית

כמה מלים על ישו והעברית

ישו חי בארץ כיהודי רב-משיחי (אחד מכמה עשרות שצצו בארץ באותם השנים, שבטעות - "הצליח לו" - אחרי מותו). זו התקופה שאחרי חזרת רוב הגולים מגלות בבל. בגלות ההיא גלתה בעיקר העלית החברתית. הם חזרו והביאו איתם את שפת בבל - הארמית (שהיתה השפה הבינלאומית של אותם השנים). האוכלוסיה שלא עזבה את הארץ המשיכה כנראה לדבר עברית והעלית שחזרה - דברה בארמית (והשתמשה בעברית כשפת הקודש). ישו, דיבר ביומיום בעיקר ארמית (שהייתה השפה השלטת באותם ימים) אך ידע עברית (ציטט את התנ"ך בשפת המקור - כמו כל רב במהלך דיונים הלכתיים) וסביר שכשפנה לדלת העם - עשה זאת בעברית - שהייתה שפתם). הברית החדשה נכתבה במהלך כמה מאות שנים (שהתחילו אחרי מותו כמובן) ביוונית עתיקה - שהייתה ביחס ללטינית באותם ימים כמו העברית לארמית. מנקודה זו והלאה - הכל תרגומים והשערות... (גנגי, מה עם הקורס?)

גנגי

New member
שמע, בחור-צעיר...../images/Emo8.gif

צדיקות - מלאכתן נעשית (ובצורה יפה מאוד, מסתבר) ע"י אחרים. אני אנוח לי, מה רע!

טוב, זה שאת צדיקה- זה לא חדש מאידך,

אם היית ממש צדיקה, היית אמורה להכיר בהמתך - ולדעת שאעשה את ה"מוווו"

למעלה