שאלה טעונה

זואי11

New member
שאלה טעונה ../images/Emo59.gif

האם לדעתכם ישנו גיל שמעבר לו זה לא הוגן כלפי הילד ללדת או לאמץ ?? לאחרונה יצא לי להרהר בשאלה הזו. אני זוכרת שלפני כעשרים וחמש שנים כשדודתי ילדה את ביתה בגיל 37, כל הנשמות הטובות ציקצקו אז בלשונן עד כמה היא חסרת התחשבות ועושה עוול לתינוקת. אז במבט לאחור אני יכולה לספר שמבין ארבעת ילדיה, הקשר הטוב ביותר שיש לדודתי הוא דווקא עם הילדה הזו. מה גם שבאופן לא מפתיע גיל 37 נראה לי היום די צעיר כדי להפוך להורה
. אין לי ספק שהתשובה לשאלה הזו הינה תלויית גיל / תרבות / נורמות חברתיות וכו'... אין ספק גם שיש הורים צעירים כרונולוגית אך מבוגרים נפשית ובוודאי שיש כאלו שלהפך. סקרנית לקרוא את דעתכם.

טילי2

New member
השאלה מאוד טעונה ואין לי מה להגיד כי גם אני

הגמשתי את גיל ההולדה יותר ממה שהייתי אמורה אם היו שואלים אותי תאורטית. אתם יודעם את דעתי על כך. חוסר הגינות היא לא רק לילד, אלא גם ובעיקר להורה, מספר השנים שהוא יוכל לגדל את הילד מצתמצם ככל שהורה יותר מבוגר. אתם יודעים כמה שאני מאוימת מהסיטואציה הזאת.

judith4

New member
שאלה קשה

מנסה לחשוב על תשובה "נכונה" ומן הסתם כזו פשוט אין. אני מרגישה במידה מסויימת שזה בערך כמו הגדרת פורנוגרפיה (תסלחו לי על ההשוואה), אבל שאראה את זה אדע שזה כך. אז היום קראתי הודעה בפורום תרומת ביצית בה בת 52 מתלבטת האם להתחיל את הפרוצדורה של תרומת ביצית - ותשובת הבטן שלי שזה מאוחר מדי. דרך אגב, לפני 31 שנים ילדה אמי את אחותי הצעירה והיא היתה אז בת 41 - ולא זוכרת שאז ציקצקו בלשון (ואולי לא ידעתי מעולם), מה שבטוח שדודתי חיש קל הלכה בעקבותיה והביאה ילד נוסף אי שם לקראת יום הולדתה ה-42.

גיל ההולדה עולה, 37 זה לא "מבוגר"

את בכורי ילדתי אחרי גיל 36 השניה נולדה אחרי גיל 39 - לא מבחירה אבל זה מה שיש אנו מאותגרי פוריות להגיד שאני מרגישה מבוגרת או הרגשתי מבוגרת? לא ממש אחותי הצעירה ממני בשנתיים ילדה את הקטנה שלה חודשיים לפני אחותי הגדולה ילדה את הקטנה שלה גם אחרי גיל 35 שכבר כולם אצלה בבית גדולים אני חושבת שהיום זה לא יוצא דופן לראות הורים מבוגרים בגן של נעה לצד הורים "מאוד צעירים" יש גם הורים מבוגרים - סביב הגיל שלי הדעות הן לכאן ולכאן אין תשובה חד משמעית ואם judith4 קראה על בקשה לתרומת ביצית מבת 52 אני שמעתי על מישהי מטבריה בת 52 שילדה לפני כשבועיים

judith4

New member
אבל בעצם (לא שאת חייבת) לא ענית לשאלה

גם אני ילדתי לראשונה בגיל 40 ובשניה בגיל 42. השאלה היא איפה עובר הגבול בתחושה שלך. זה שיש נשים שילדו/אמצו בגילאי מעל 50 זה ברור, ויש גם בגילאים מופלגים יותר - השאלה איך את מרגישה כלפי זה?

נועם@בת

New member
נורא קשה לחתוך ולהגיד שבגיל מסויים עובר הגבול

זאת שאלה שמצד אחד אני חושבת עליה המון, ומצד שני אני לא מצליחה (מוכנה?) לגבש לי תשובה מסודרת. אז כן, בגיל 75 זה כבר לא פייר, ובגיל חמישים עוד קצת כן. אז מה, גיל 51 שונה מהותית מגיל 50? וגיל 52 שונה מגיל 51? איפה שמים את הגבול? אינטואיטיבת אני אענה שאיפהשהו בגיל חמישים ומשהו זה מתחיל להיות קריטי, אבל אולי זה רק בגלל שאני רק מתקרבת לחמישים? בנתיים הילדים שלי קטנים, ואני מתקשה לחשוב על מה שיקרה בעוד שנים. אבל הרגעים הקשים זה לפעמים, באמצע החיבוק הכי לוהט מכה בי הידיעה שהזמן שלי איתם קצוב, שאם הייתי אמא צעירה יותר היו לי עוד עשר או עשרים שנים לחיות איתם וזה כואב, איי כמה שזה כואב. אבל הסבתא רבא שלי היתה אומרת בפולנית "אם ואילו הם לא מטבע עובר לסוחר"... כשנועם נולד, הוא היה כזה רך וחסר הגנה (בניגוד לניצן שבמבט הראשון היה ברור שהיא כבר יודעת הכל
) שדי הטריד אותי איך הוא יוכל להיות עצמאי בגיל צעיר. אבל אחרי כמה שבועות צצה לי פתאום מול העיניים תמונה שלו, עומד חסון ורחב כתפים במדים או בבגד מגוהץ כזה. ראיתי אותו בוגר, חזק, גבר שמרגיש יציב בחיים עם חיוך כזה של "אתם יכולים לסמוך עלי. אני יכולה לראות את התמונה הזאת מולי גם עכשיו, ולהרגיש את אותה תחושת הקלה שהרגשתי אז. זה לא ששראיתי את העתיד, ואם הוא קיבל את מבנה הגוף של אבא שלו אז כתפים רחבות לא יהיו לו
אבל החשש הזה לעתיד שלו פחת בהרבה. אפילו שזה נשמע כאילו גלשתי לאזור הדמדומים
. בתיה

זואי11

New member
האם יש הבדל בין גבר לאישה בנושא הזה?

מסכימה איתך שבגיל 75 זה כבר לא פייר.. ובגיל 60? מכירה גבר שבת זוגו הרתה כשהיה כבר בשלהי שנות החמישים שלו.

s p r i n g1

New member
אני חושבת שצריך לבחון כל עניין לגופו

השאלה היא מאד אישית ותלוייה לא רק בגיל הכרונולוגי על הנייר אלא במצב הבריאותי, הגנטיקיה המשפחתית, ההסתברות לתוחלת החיים בהתאם לבריאות ולסטטיסטיקה המשפחתית והאם ההורה יוכל לתפקד בגידול הילד למספיק שנים קדימה ויוכל לעזור לו בלי להיות על הילדים לעול. אני בעצם מגדירה גיל בריאותי ותפקודי ולא גיל כרונולוגי. אני חושבת שצריך לחשוב מה הגיל היחסי של האדם ולא גיל כרונולוגי למשל, אם אדם בין 40 אבל לפי תוחלת החיים הוא יגיע לגיל 90, אז אפשר להגיד שהוא עדיין לא היגיע למחצית חייו ומהבחינה הזאת הוא יחסית צעיר, אני לא סתם מספרת מקרה היפוטטי, בעבודה הנכחית שלי עובד קשיש בן 97, אי אפשר להגיד שהוא כמו בן 20, הוא בקושי שומע ובקושי רואה, אבל איש צלול, הולך לאט לאט והאמת שאני חותמת בכייף על כזה מצב אצלי גם בגיל 85
לאיש כמובן יש נינים, ותחשבו האיש בא לעבודה כל יום ויש לו אצלנו מן תפקיד של כבוד , יום יום הוא מתייצב לעבודה, ואבא של סבתא שלי כלומר סבא גדול שלי נפטר כמעט בגיל 100! אז אצל שני האנשים האלה גם לו נולדו להם ילדים בגיל 45, זה היה מחצית החיים שלהם ואז למה לא בעצם? בתנאי שהם בריאים ומתפקדים. ואילו אם אדם בין 40 ולמרבה הצער הבריאות שלו והסטטיסטיקה המשפחתית צופה לו לחיות עד גיל 70 עם חוסר יכולת לתפקד טוב הוא בעצם עבר מחצית חייו ויותר מבוגר מהאדם הראשון ואז לא יודעת אם הוגן שהוא במודע ילד ילדים בגיל מבוגר. כמו כן חשוב האם יש כבר ילדים או לא, נראה לי שאם יש כבר ילדים ויש יכולת כלכלית מספיקה לדאוג להם קדימה אז מבחינה משפחתית ילד נוסף זה עוד שמחה, וככה גם אם חס וחלילה קורה בעתיד משהו להורה יש לילדים אחד את השני ולכן יש להם משפחה....במיוחד אם הילדים הקיימים די צעירים וככה כולם יהיו בערך באותו הגיל,, בטוחה שככה תהיה משפחה מאושרת יותר עם עוד ילד. יש לי דוגמא למקרה הראשון קרובת משפחה , היום בת למעלה מ80 שבזמנו התחתנה מעל גיל ארבעים וילדה טבעי, אז לא היו IVF וכו, שני ילדים לדעתי ילדה את הילדה השניה בודאי קרוב ל45,, בעלה אמנם נפטר מזמן אבל הילדים כמובן גדלו והתבגרו ולפחות לאחד יש משפחה ויש לה נכדים והיא למרות שבת 80 מתפקדת וצלולה ויכולה לשמש כסבתא ומהבחינה הזאת אז בעצם למה לא? לעומת זה אמא שלי ילדה אותי בגיל 35 ומשום מה תמיד הרגשתי שיש לי אמא מאד מבוגרת, זה לא היה בגלל הגיל אלא בגלל הסבלנות והגישה וחוסר הזמן לשחק ולהשקיע, ואני כמובן ילדתי את ילדתי הרבה יותר מאוחר ויש לי הרגשה שהגישה שלי יורת צעירה עכשיו מאשר היתה של אימי אז, אני חושבת שאני לעומת אימי משקיע המון בילדה שלי ונותנת לה מה שרק אפשר לתת עם המון סבלנות ולא יודעת אם בגיל מאד צעיר הייתי באותה גישה והייתי יכולה לתת אותו הדבר. בכל מקרה במבט לאחור אני אמרת, שאם אפשר לתכנן ולחשוב מראש עדיך כמובן לא לדחות הבאת ילדים לגיל מבוגר, עדיף ללדת את הילדים עד גיל 35, זה נראה לי יותר קל וככה רואים את הילדים גדלים ומתחתנים ומקימים משפחות. אני חושבת שללדת ילדים בגיל מבוגר זה מצב שבא מחוסר ברירה כי זה יצא ככה ולא מתכנון, אבל אני גם חושבת שזכותו של כל אדם שיהיו לו ילדים ומשפחה משלו ולפעמים החיים יוצרים מצב שבו באמת מגיעים לגיל יותר מבוגר.

למעלה