שאלה טכנית

יעקב 471

New member
שאלה טכנית

יש לי גלגל של מאויק קסיריום עם קסטה 9 הילוכים . פירקתי היום את הגלגל מהאופניים ושמתי לב שיש איזה חופש קטן בזמן שאני מנענע את הקסטה מצד לצד וזה למרות שהיא מחוזקת לנאבה כמו שצריך. זה לא חופש רציני אבל בכל אופן זה נורמלי לנאבות מאויק ? כי למשל בגלגל אחר שיש לי אין את החופש הזה.

israel1962

New member
מחלה ידועה של גלגלי קסיריום

אפשר להחליף את החלק נדמה לי כ- 250 שקל חדש אצל היבואן daa אם לא מפריע בהעברת הילוכים תחכה אם יתחילו קפיצות בהילוכים תחליף

יעקב 471

New member
תודה על התשובה. ורק להבהרה

כשאתה אומר להחליף את החלק אתה מתכוון לשרוול שעליו יושבת הקסטה?.

levinerez

New member
קסיריום

הפיתרון היותר פשוט הוא לפרק את בית הקסטה ולגרז יש לבצע את הפעילות הנ"ל כל 1000 ק"מ ראה אתר CYCLINGNEWS שדן בנושא

ORGANICfood

New member
קסיריום

מחיר מוגזם ביותר !! גלגל דיי כבד ביחס לרעש שהוא עושה ! ועכשיו גם מסבירים לי פה על מחלה טיפוסית של קסטה רועדת אפשר לחטוף עצבים ! לא ?

יעקב 471

New member
קסיריום גלגל מצוין

כמה דברים. כשאתה רוצה לחוות דעה על משהו , גלגל במקרה הזה, אתה צריך קודם להתנסות ואח"כ לחוות דעה. מה שקובע בגלגל אם מתייחסים כרגע רק למשקל זה קודם כל משקל החישוק. למשקל הציר חשיבות יותר קטנה וכמעט אם לא בכלל אין לו מומנט של תנופה כמו שיש לחישוק ועוד יותר לצמיג. אני רואה חברה רוכבים עם גלגלי נוצה ועם צמיג כבד ששוקל בסביבות 400 -350 גר" , וזה מקביל מבחינת ההתנגדות כמו לרכוב עם גלגלים 1.800-1.900 גר" אבל עם צמיג של 200 גר' +- . הקסיריום מה לעשות בנוי נהדר, הוא יחסית קל משקל, ואני רכבתי על זוג כאלו כ-30000 קמ' עד שהגלגל האחורי נהרס בתאונה. אבל עד לתאונה ובמשך כל אותה תקופה (בערך שנתיים +) הגלגל לא פיתח שמיניות ופשוט נהנתי ממוצר טוב. אני משוכנע שגם נאבות אחרות היו מגלות סימני עייפות כאלה ואחרים אחרי קילומטראז' כזה וזה טבעי לציר שעובר הרבה קמ'. לגבי המחיר אתה צודק וגם לדעתי הוא יקר, אבל יש תמיד הזדמנויות לקנות יותר בזול.

למעלה