שאלה טכנית

Joe the wolf

New member
שאלה טכנית

אבל לפני כן, חן חן על הרמה הגבוהה של הפורום. שאלה טכנית אולי למישהו יש תשובה: אני מחפש דרך להעלות הקלטות מטייפ קסטות רגיל למחשב שלי ולשומרן שם. יש למישהו מושג כיצד עושים זאת? נעם, האם מזה שלא ענית ךשאלתי - האם יש לך אנידיקציה על שיעורי האזנה לתחנה שלך היא שפשוט אתה לא יודע? תודה, ג'ו

alpha80

New member
בשביל זה אתה צריך

פשוט לחבר את יציאת הטייפ (LINE OUT אם זה טייפ דק, או יציאת האזניות אם זה טייפ פשוט) לכניסת כרטיס הקול של המחשב. לא יזיק להעביר את הטייפ דרך מיקסרון קטן אבל אני לא יודע עד כמה אתה משוכל עם העניין..
מבחינת תכנה אתה יכולל הסתפק בתכנת הקלטה סטנדרטית שבאה עם ה WINDOWS אבל אם תצטרך לעשות עריכות, חיתוכים, שיפור איכויות למיניהן תצטרך משהו קצת יותר מורכב, ממליץ על ה COOL EDIT שהיא די נוחה למשתמש.

תשובות...

בנוגע לאחוזי ההאזנה - במושגים ארציים, מדובר באחוזים נמוכים מאוד. אבל יש לרדיו פופלריות עצומה באזור בו הוא משדר, ורמלאים רבים מאזינים לתחנה יום-יום שעה-שעה. בנוגע להקלטה - מצרכים: טייפ. כבל שמעביר בין יציאת שמע ליציאת LINE IN. מחשב ותוכנת הקלטה / עריכת סאונד. מה עושים? מחברים את הטייפ ליציאת ה- LINE IN של כרטיס הקול במחשב. מכניסים את הקלטת לטייפ. תוכנת הקלטה ועריכת סאונד במחשב תדע לקלוט את הסאונד הבוקע מיציאת ה- LINE IN של המחשב, תפעיל את הטייפ (להלן: PLAY) ובמקביל, לחץ על RECORD בתוכנת המחשב.
בהצלחה!

תוכנות מומלצות

תוכנה מומלצת היא POWER WMA/MP3 RECORDER של COOLSOFT. יש להם כמה גירסאות במחירים סבירים מאד שההבדל ביניהם הוא בעיקר באיזה פורמט אתה רוצה להקליט, שכן הם יודעים להקליט לא רק על WAV אלא גם ישירות על MP3 ו-WMA מה שחוסך את הצורך בהסבה מפורמט רגיל למכווץ. יש שם גם אופציה נחמדה שהתוכנה עוצרת את ההקלטה מעצמה ברגע שיש שקט (ואפילו ממשיכה ברגע שהשקט מסתיים...) כך שאפשר להשאיר את ההקלטה וללכת בלי שיווצר קטע ארוך של שקט בסיום במידה ולא היית שם כדי לעצור את ההקלטה. התוכנה נראית בצורה של קלטת אודיו נושנה וזה פשוט חינני! דבר חשוב שנועם ואורן לא הזכירו זה שברוב המחשבים המיקסר של WINDOWS עומד במצב של הקלטה ממיקרופון. יש לשנות את זה כך שהוא יקליט מה-LINE IN. ואת זה עושים על ידי כניסה למיקסר (Open Volume Control), בחירה ב- Options->Properties, מעבר מ-Playing ל-Recording, וכעת כשנפתח לך המיקסר של ההקלטה אתה מעביר את הסימון מ-Mic ל-Line In. בתוכנה שהמלצתי יש כפתור שמעלה את המיקסר ישירות למצב של Recording, וחוסך כמה לחיצות. תוכנת עריכה מומלצת היא אכן COOL EDIT, כמו שהמליץ אורן. היא לא רק נוחה היא פשוט אגדית. החיסרון העיקרי... היא קצת יקרה. אחרון חביב: יתכן שתזדקק גם לתוכנה שמורידה רעשים. אישית אני לא מת על התוכנות האלה ומעדיף לשחק עד כמה שאפשר עם המיקסר כדי להוריד קצת מה-HISS של הקלטת אבל במקרים קשים במיוחד שווה שתדע שיש גם דברים כאלה. אין לי המלצה ספציפית כי כבר שנים לא השתמשתי בזה ומן הסתם התוכנות כיום שונות מאלו שהכרתי. בהצלחה!

למעלה