שאלה טכנית...

skaldes

New member
שאלה טכנית...

אני רוכב על KLE , שאלה ראשונה ובסיסית:כדאי לשפר KLE??? אם כן יש קיט סופרמוטו מוכן לKLE? מה החשיבות של שינוי יחס העברה בגלג"ש חוץ מהמון תאוצה וכח? מה העלויות של שינוי כזה (כל השינוי)? מי מתעסק בדברים האלה? אם צריך להחליף כלי אז מה מומלץ,גם לנסיעות ארוכות ולא לאט! תשובות ענייניות!

כRובי

New member
לא כדאי להסב KLE

גם עם המידות המקוריות של הג'אנטים, הוא מגרד את הגחון בהטייה מינמלית....העברה לג'אנטים בקוטר קטן יותר (17 אינץ') רק תסבך את המצב...

45degrees

New member
../images/Emo45.gif KLE כבד מדי ומגושם מדי.

אם אתה מחפש אופנוע כביש נורמלי להסב - לך על ה BMW F650 או שבכלל על גרסת ה CS שלא דורשת הסבה.

fungas

New member
אל תאכזב, דעה הפוכה:

אין שום בעיה להסב KLE לסופרמוטו המיועד לשימוש יומיומי. בתור התחלה, צא מנקודת הנחה שבמגרשים הוא לא יהיה מציאה גדולה - אבל אני מניח שלא למרוצים אתה חותר. אם אכן בהתניידות יומיומית עסקינן, אל תבהל מהתיאורים בהודעות הקודמות. זה אומנם לא יהיה R1 מבחינת מרווח ההטיה, אבל, בניגוד לרושם שניסו ליצור אצלך, הוא גם לא ישייף את האגזוזים ויתרסק בהטיה של 10 מעלות. חוצמיזה, רגליות משתייפות מוקדם בכביש הציבורי הן אינדיקציה מעולה למידת הקרבה שלך אל הקצה. אצל היבואן, בזמנו, הייתה אופציה להזדכות על המתלים המקוריים של KLE חדש, ולהתקין סט מתלים של ווייט-פאואר - תמורת 5000 ש"ח בלבד (שזה ממש, אבל ממש זול). בדוק איתם כמה יעלה סט כזה לאופנוע שברשותך. הבולם האחורי והקפיצים מלפנים עושים נפלאות להתנהגות ולמרווח ההטיה של הKLE. עם המתלים המשופרים מהיבואן, וסט גלגלי סופרמוטו, אתה תקבל אופנוע מגניב ומיוחד מאוד (מסתובב אחד כזה שחור בת"א). אני אומר לך על זה. FUNGAS.

כRובי

New member
לא מכיר את אופציית ה-WP שתיארת

לכן אשאל כאן - האם היא מציעה מהלך מתלה שונה? לפני כשנה בערך, קרתה תאונה לחברי פורום 8 בה רוכבת חדשה (פחות מחצי שנת ניסיון רכיבה) על KLE, גירדה את הגחון של האופנוע, כשהוא מצוייד בג'אנטים בקוטר מקורי ומתלים מקוריים, בהטייה לא ממש רצינית. גירוד הגחון הביא מהר מאוד לאיבוד אחיזה ולהתרסקות כואבת אל תוך השוליים. אז נכון, היא הייתה עם מורכב (והמתלים לא הותאמו במיוחד להרכבה הזו כדי לשאת בעומס המוגדל) - אבל עדיין: מרווח ההטייה, היה להם לרועץ. ועוד בנושא מרווחים - הפעם מרווח גחון -תסתכל על ה-KLE השחור המוסב המסתובב בתל אביב - ראית את רוחב הגחון שלו? (מגיע הרבה יותר מהר לכביש מאשר גחון של XT500) ראית את מרחק הגחון מהאספלט כשהרוכב יושב על האופנוע? יש קטנועים עם מרווח גחון טוב יותר..עם ה-KLE המוסב צריך לחשוב פעמיים לפני שמטפסים מדרכות. אני לא אומר שכל סופרמוטו חייב להיות רוצח מגרשים - ממש לא. אבל אין סיבה שרוכב KLE שבסך הכל רוצה אחיזה גבוהה יותר ברכיבה היומיומית שלו, יוציא כל כך הרבה כסף (לפחות 4500 ש"ח על זוג ג'אנטים 17 אינץ' וזה עוד לפני המתלים שהמלצת עליהם) על משהו שפוגע (!) בשימושיות שה-KLE מעניק לו כעת (כמו למשל, טיפוס מדרכות). וכאילו שזה לא מספיק - האופנוע שלו גם יהפוך לבלתי חוקי והוא יצטרך "לשבור את הראש" לפני כל טסט שנתי. מילא היה מדובר על DR650 או XT600/500 שמשמשים את בעליהם בנסיעה קבועה על אספלט...אבל KLE שמגיע מראש עם נתונים בעייתים בתחום הגובה ומרווחי ההטייה והגחון ? מיותר...

fungas

New member
הבעיה עם מרווח הגחון

של הKLE היא לא במהלך המתלים, אלא ברכות שלהם. הם כל-כך רופסים, החארות, שהמשקל העצמי של האופנוע מחסל חצי מהמהלך, והרוכב מחסל את החצי השני. לגבי התאונה, ההרכבה היא עניין מהותי מאוד - בטח לאור בעיית רכות המתלים. אבל מגן גחון שפוגע באספלט, הוא בהכרח תוצאה של באמפ שטילטל את האופנוע וגרם לו לשקוע על הבטן. תוסיף לזה את האספלט במאפן בכביש המדובר בזמנו וקיבלת תוצאה לא נעימה. אבל אין בכך שום עדות לסכנה מרכיבה שפויה על KLE, ואף מעבר (...חודשיים על כלי כזה עם מתלים מקוריים, בשטח ועל מסלול מרוצים מחורטש, באפריקה) לגבי הWP, כן הם משפרים מאוד את מרווח הגחון. המתלים הקשיחים זוקפים את קומתו של האופנוע באופן ניכר ובולט לעין, ולא קורסים תחת משקל עצמי ורוכב. לגבי ההתנהגות, האופנוע הפך עורו!. יציבות משופרת בהטיה, תגובות חדות יותר ומהירות היגוי משופרת. לגבי למה להשקיע? קודם כל זה נראה בן-זונה על הKLE. וזה מספיק. ואם הבנאדם לא מחורע בשכל, זה גם יעבוד טוב. בטח על המתלים המדוברים. FUNGAS

thegreengo

New member
אם אין ציפיות להתנהגות קטלנית אפשר

גם רק להקשיח את הבולמים.זה הרבה יותר זול. ואני מצטרף לקריאה שזה יראה בן זונה יפה וזאת סיבה יותר מטובה בשביל ללכת על זה

כRובי

New member
לגבי ה-WP - סחתיין למטרו על הצעת

האופצייה הזו.. אבל שוב: כמעט 10K על הסבה מינימלית לסופרמוטו בלתי חוקי? (ואפילו לא כוללת מערכת בלימה)? מיותר.

fungas

New member
אכן סחתיייין למטרו

הקיט ניזום בשעתו ליחידות היס"ם המשטרתיות (שם "חוויתי" אותו), אבל הוצע גם לקהל הרחב. רק חבל שמעטים מאוד, אם בכלל, השכילו לנצל אותו. לגבי המיותר? דבר עם שי-דני. זה לא השיקול. אם הוא אופנוען בנפש לפחות ברמה שלך, אז אתה חייב להסכים שיש דברים שלא שוקלים בכסף יא כרוב. FUNGAS

כRובי

New member
מסכים בהחלט

אבל עבור שיקולים שכאלו, לא שואלים ומבקשים עצות בפורום...
עם השיקולים הם כאלו (וזה לא מה שמשתמע עבורי מהודעתו הראשונה), הרי שהולכים עם הלב, לא עם עצות של גולשים אנונימיים... Know what I mean?

fungas

New member
יפ!

אי קנואו וואט יו מין. אבל תן לו את הקרדיט של גולש מתנדנד, שצריך דחיפה לכיוון הנכון. אולי בסוף נקבל סיבוב. FUNGAS אח"כ אתה מתפלא שאומרים שאנחנו קליקה סגורה יא חתיכת חרא.

45degrees

New member
אני עם הכרוב כאן:

1. 10K להסבה בסיסית לפני מערכת בלימה זה הרבה אלא אם רוצים רוצח מגרשים. 2. מי שהולך עם הלב - התקציב לא מעניין אותו. 3. רוב רוכבי ה KLE הם כאלה מחוסר ברירה - הגבלת רשיון. להם עדיף לחכות עם העשיריה (לפחות) עוד איזה שנה ואז להשתמש בכסף יותר בתבונה על כלי יותר מתאים. לגבי ה KLE - פאנגס, אני זוכר טיול אחד שבו האנימל היה על KLE וכפיר על ה XR סופרמוטו (אני על BMF). אני זוכר שהאנימל הסביר לי בפרוש של KLE יש בעיות אחיזה והתנהגות קשות. לכן אני שואל - האם כלי כזה לא מהווה בסיס גרוע מדי להסבה?

fungas

New member
כן, ביחס לXR, לKTM שלך

ולמעשה ביחס לכל סופר ראוי לשמו, ל-KLE יש בעיות אחיזה והתנהגות. לא טענתי שזה אופנוע גרזני מהגיהנום ורוצח Rים בפוטנציה, אלא שהוא יכול להוות בסיס מגניב לסופר יומיומי נעים ויפה. זה הכל. בעניין הממון, האיש יודע עכשיו את הסכומים הודות לפורום, תנו לו להחליט לבד. אני חושב שהדעה שלי ללכת על זה והדעה שלך שלא ללכת על זה, די מקזזות אחת את השניה בעניין ההמלצות. אלא אם כן ירצה השואל המקורי לבצע הצבעה בפורום שתחשוף את דעת הרוב בכדי להחליט אם להסב או לא. הבנאדם עדיין לא ציין אם הוא מוגבל רישיון או לא. ותתפלא לגלות שרוכבים רבים, עם רישיון בלתי מוגבל, בוחרים להמשיך לחיות, ואפילו לרכוש KLE. כל אחד והסטיות שלו. אז בתשובה לשאלתך, דעתי האישית (והיא לא המלצה אלא דעה) אומרת ש-KLE הוא לא בסיס גרוע מדי להסבה. הוא אפילו די מגניב (בפעם השלישית).

45degrees

New member
אפשר להשוות ל DR BIG: יש כאלה

ואפילו יפים, נוחים, ופרקטיים. אבל הם לא "סופרמוטו ראוי לשמו". אתה צודק - נשאיר את ההחלטה לשואל. עכשיו לשאלה המעניינת: מי יותר טוב, KLE סופרמוטו או DR BIG סופרמוטו?

thegreengo

New member
עוד אופציה ואפילו יותר זולה

וגם יותר מתאימה לאופנוע מסוג כזה . הסבה עם זוג גנטים יצוקים.ככה גם משפרים את מערכת הבלימה וגם יש סט נוסף קומפלט והכל ביחד לא יעלה יותר מ-4000 ש"ח (כולל צמיגים משומשים)

big_foot

New member
אם אני לא טועה הגנט האחורי של ה KLE

הוא 17 אינטש כמו של ה DR650 וההסבה תהיה לגנט קידמי בלבד.

למיטב זכרוני...

ניתן למצוא צמיגי כביש גם למידות המקוריות של ה-KLE, אם זה מנחם...

למעלה