שאלה טכנית

barsella40

New member
שאלה טכנית

המצלמה שלי D90 יוצאת לטיול לארץ קפואה (לפלנד).
מה הדרך הטובה ביותר להשתמש בה ולשמור עליה בצילומי חוץ.
אודה על הדרכה והכוונה.

רק טיפ אחד

במידה ויש לך סוללות נוספות, שמור אותם בכיס צמוד לגוף. סוללות קרות נגמרות בשניות ואני לא מגזים.

steiff

New member
הן לא ״נגמרות״. הן מספקות מתח נמוך יותר

אחרי חימום הן חוזרות לתפקד.
יש אופציה של חיבור מתח חיצוני מסוללה שאתה שומר בכיס פנימי. פותר את הבעיה.
אולי פרט נוסף שכדאי לתת עליו את הדעת הוא התעבות של לחות על המצלמה הקפואה כאשר אתה נכנס איתה לחדר חמים. גם אם אתה לא מרגיש זאת - החדר לח במקצת והלחות שבאוויר מתעבה על הגוף הקר. עליו וגם בתוכו ועל העדשה ולפעמים גם בתוכה.
הפתרון לבעיית ההתעבות הוא הכנסת הרבה חומר סופח לחות לתיק המצלמה. סיליקה ג׳ל. אפשר לקנות בחנויות לחומרי בניין וזה גם מגיע באריזות של מוצרי חשמל בשקיות בד או ניר. משאירים את המצלמה בתיק לרבע שעה עד שהטמפרטורה מתאזנת והעיבוד נפסק.
ועוד נקודה - אמנם נדיר אבל אפשרי - שהלחות שנכנסה בין החלקים הנעים (תריס וצמצם) תקפא בפעם הבאה שתצא החוצה, ותגרום לתקיעה מכאנית. במקרה כזה - לא להילחם במצלמה. לתת לה להפשיר ולייבש היטב.

elotan

Member
חזרתי משם בשבוע שעבר

יכול להיות שאופי הטיול שלנו שונה, אבל במקרה שלי אחת ההחלטות הראשונות שהיתה שה 80D נשארת בבית.

elotan

Member
בגדול - לפעילויות אקסטרים היא לא מתאימה (היתה לי גו פרו)

וכשיצאנו לנסות לצוד את זוהר הקוטב הודעתי מראש שאם אני מצליח לראות משהוא הדבר האחרון שאני מתכוון לעשות זה להצמיד מחסום צפייה לעיניים ולראות את זה דרך חור בגודל ס"מ רבוע (העינית). דבר שכזה רואים בעיניים ונהנים מהחוויה. תמונות של זוהר הקוטב יש לרוב בגוגכל - חלקן טובות ומוצלחות יותר ממה שהייתי מוציא בעצמי.

enigo

New member
תמונות זוהר צפוני בכל מקרה לא מצלמים דרך עינית.

מכוונים את המצלמה, ואז מבצעים חשיפות ארוכות עם שלט/טיימר. עדיף בכלל לאטום את העינית.
ואגב, בתמונות זה נראה הרבה יותר טוב מאשר במציאות, בגלל היכולת לבצע חשיפה ארוכה - דבר שהעיניים שלנו לא יודעות לעשות.

למעלה