שאלה טכנית

natalyp

New member
שאלה טכנית

מה ממוצע הבגרויות הכי גבוה שיכול להיות????

LittleBigGirl

New member
לפי האתר של...

הטכניון 14. אבל אני שמעתי ממישהו בקורס פסיכומטרי שלי שהייתה גם אחת עם 16. המספרים עולים ככל שיש יותר מקצועות מורחבים, למרות שניתן להוציא ממוצע יפה מאוד גם עם מגמה אחת וציונים גבוהים בכל המקצועות...

מה זאת אומרת 14?!?!?!?!?!

הכי גבוה שראיתי שאפשר להגיע אליו זה משהו בסביבות ה-12 ומשהו! וזה עם כל הבגרויות 100 ופסיכומטרי 800... פייד!

בילבול קטן,אבל עדיין...

הקטע עם הפסיכו´ קשור בכלל לסכם מקסימלי,לא לממוצע בגרויות,אבל באותה הזדמנות בדקתי כבר את ממוצע הבגרויות המקסימלי ע"פ הטכניון ויצא לי 12.375! ובואי נגיד ששכחתי משהו פה או שם,עדיין ממוצע הבגרויות לא יכול להגיע עד ל-14,ובטח לא ל-16...אלא אם ממש בלבלתי פה משהו. פייד!

LittleBigGirl

New member
גם לי זה לא נראה הגיוני...

אבל אל תשכח שיש כאלה שלוקחים גם שלוש מגמות.. וגם מטורפים שעושים 4 או עבודות גמר.

yoavsc

New member
אז ככה

תאורטית, אפשר לעשות בהכל 5 יחידות, כדי לקבל בונוס גם על ההומני( 5יחידות היסטוריה(נגיד שעם אזרחות), 5 תנ"ך,5 ספרות,ו5 עברית (יש מקומות שאפשר לעשות יותר יחידות בלשון), ככה אפשר לנטרל את חוסר הבונוס ביחידות ההומניות, ואז 5 אנגלית ו5 מתמטיקה. כל מקצוע נוסף, בהנחה שכל הציונים הם 100 (אמרנו מקסימלי), רק מורידים, כי המקסימום אחרי הבונוס אצלם הוא 120, וזה יוריד את ה125 מאנגלית ומתמטיקה אחרי הבונוס. אז המקסימום הוא : 121.667 כמובן שאם עושים בגרויות ריאליות הממוצע יורד. כל מה שאמרתי לא תקף לטכניון, כי הבונוסים שם מחושבים אחרת.

תאמין לי...

עשיתי הכל כדי שהממוצע יהיה הגבוה ביותר-כל המקצועות 5 יחידות, בגרויות ב-4 מקצועות מוגברים אשר נותנים את מקסימום הבונוס בטכניון כגון-כימיה,ביולוגיה(1.25 כל אחד),פיסיקה(1.3) ומדעי המחשב בתור המקצוע הטכנולוגי היחידי(מה שמקנה לו בונוס של 1.25 במקום 1.2). קיצר,השקעתי
והמקסימום שיצא לי הוא כפי שכבר נכתב-12.375,או 123.75... פייד!

גן כתום

New member
אם כבר מדברים על בונוסים...

מאיזה ציון מקבלים בונוס ב- 5 יחידות מחשבים (לא בטכניון, בדר"כ)? וכמה?

bodas18

New member
תשובה

בונוסים על מקצועות ברמה מוגברת הם אוטומטיים ללא קשר לציון... הבונוס הוא הכפלה במקדם קבוע מראש. למשל: לפיזיקה הוא 1.3 לביולוגיה, כימיה הוא 1.25 וכך הלאה. הכוונה היא שאת הציון שקיבלת מכפלים במקדם והתוצאה היא הציון שלך במקצוע, והוא זה שנכנס לחישוב הממוצע. כך שתיאורטית אתה יכול לקבל ציון מעל 100 בקמצוע מסויים לאחר הוספת הבונוס. אם אני טועה אנא תקנו אותי.

אז ככה...

דבר ראשון,הבחור ביקש מידע על מה שהולך באוניברסיטאות מלבד הטכניון,שם שיטת הבונוסים היא בכלל שונה ולא תואמת את המידע שהבאת. ובקשר לשאלה,כמו בכל מקצוע,צריל לקבל ציון של 65 ומעלה על מנת לקבל עליו בונוס. פייד!

גן כתום

New member
65?! חשבתי 75...

אז... אם קיבלתי ב-5 יחידות מחשבים ציון סופי 73? ואגב- אני בת...

גן כתום

New member
לא עונים לי... ../images/Emo7.gif

בדקתי באינטרנט מאיזה ציון מקבלים בונוס על 5 יחידות, באתר אחד אומרים 75+ בשני 85+ בשלישי 70+ ברביעי אמרו לי שעל כל ציון ב-5 מוסיפים 10 נק´ וכאן אמרו לי 65+

bodas18

New member
../images/Emo6.gif אופס...

זה מה שקורה כשאתה לא קורא את כל השירשור.. חחח.. סליחה מראש.

ronen1981

New member
איZה שטויות

אני אישית מכיר מישהו עם 115 ממוצע בגרויות. ולי היה אמנם 110 אבל אם למשל היתי לומד למטימטיקה (ולא זורק זיין) היה יכול להיות לי איזה 114.

אם היית כותב את זה יתר מאוחר...

הייתי אומר שניסלח לך בגלל השעה,אבל עכשיו... בכל אופן בלי להתעצבן על זה שלא קראו את ההודעה שלי ועדיין הצליחו להגיד עליה "שטויות",כשאומרים 14 או 15 ידידי הנכבד,הכוונה היא ל-145 או ל-155 לדוגמא...בקשר ל-114 ו-115,על זה לא הייתי אומר כלום כי בפורום הזה,לכל בן אדם שני יש כזה ממוצע...אני אישית מכיר מישהו עם ממוצע של 117 וקצת ולי היה --- (תן לדימיון להיתפרע
). אז עכשיו אני מקווה שהבנת את הרעיון ואני בטוח שאתה מסכים איתי שממוצע כמו זה שאמרתי (14,15) לא קיים,לא רק במחוזותינו כאם בשום מקום אחר עלי אדמות.אגב,הממוצע המקסימלי שהגעתי אליו (12.375) הוא בתרגום חופשי למונחים שלך- 123.75... פייד!

Gal-Mo0D

New member
נצל"ש : שכר עתודאים

(שוב מזכיר לכם שהחיפוש אצלי לא עובד [נטסקייפ] ולכן אין באפשרותי לחפש את הנושאים שאני שואל עליהם) אני יודע שישנם גורמים רבים שמשפיעים על נושא שכר העתודאי (בקבע! בקבע!). אבל האם יש הפרש כזה גדול בשכר ממוצע של עתודאי של מדמ"ח ועתודאי של פסיכולוגיה או אדריכלות ? או אולי אני אנסח זאת בצורה טובה יותר - א) מהם הגורמים המשפיעים על שכר העתודאי בקבע ? ב) מהו השכר הבסיסי ביותר שמקבל עתודאי בקבע (הנמוך ביותר) ? אני אודה למי שיוכל להפנות אותי לשרשורים ספציפיים בנושא ... שוב תודה!

שמש27

New member
סיפוק מיידי

גל. היי. אני אחפש לך את ההודעות המרכזיות בפורום על נושא שכר, והיו הרבה כאלה, ואשים לך אותם כאן. אבל זה יהיה בהודעה אחרת, מאוחר יותר, כאן בשירשור, בסדר ? בינתיים, לסיפוק מיידי, קבל: א) הגורמים המשפיעים ביותר על כל משכורת צבאית, הם: דרגת כתף, דרגת תקן, וותק, רמת פעילות, דירוג השכלה, דירוג מחקר, גמול השתלמות - ועוד. ב) השכר הנמוך ביותר האפשרי הוא 4.5 - שככה מרוויח כל סגן בקבע. בעל תואר ראשון - הופ, עוד 700 ש"ח. לכן, אני מאמין השכר הנמוך ביותר לעתודאי בקבע (שאמור להיות סרן, כזכור לך) הוא 5.2-5.3. ג) לא צפוי להיות, לפחות לא בשלב הקבע הראשוני, פער בין המשכורות של מדמ"ח לפסיכולוג לאדריכל. אח"כ יש קידומים, ו"ישיבה" על תקן רס"ן וכל מיני חיות - ואז מתחילים לטפס ו"להתרחק" אחד מהשני - אם כי, רק שתדע, צה"ל מאד אחיד בדברים האלה. ביי בינתיים. שמחתי לעזור. כמו תמיד.

Gal-Mo0D

New member
גדול ה../images/Emo42.gif הזה! ועוד שאלונת בכלכלה

כמה מס וביטוח לאומי משלמים על משכורת של 5.5 ?

למעלה