שאלה טכנית

Executioner

New member
שאלה טכנית

באוניברסיטה שאני עובד בה יש תכנית מאסטרס שהמסלול שלה קצת משונה וגורם לבעיות אצל סטודנטים בינלאומיים. התכנית היא 18 חודשים ואז Graduation, מיד לאחר מכן יש התמחות שהיא תנאי כדי לגשת לבחינה שמסמיכה אותך. הבעיה היא שההתמחות מתחילה בינואר ומכיוון שטכנית הסטודנט כבר לא pursue a degree לפי הadviser, כדי להשלים את ההתמחות צריך להשתמש בזמן מהOPT. האם יש איזו פרצה כדי לא להשתמש בOPT?

אני מתנצל שאני לא מנדב פרטים אבל אני לא חושב שהם רלוונטיים כל כך, את התמונה הגדולה לדעתי אפשר לקבל.

Philip Jr

New member
אם זו הפוליסה של האוניברסיטה

אז זו הפוליסה של האוניברסיטה.. התמונה להבנתי היא שאלו הנהלים של המשרד לסטודנטים בינלאומיים לאור התוכנית של התואר הספציפי, אז למה נראה לך שהם יסטו מזה? ובכלל, עבודה/התמחות עושים על OPT, בדיוק בשביל זה נועד OPT..

Executioner

New member
מנסיון

איך שהמשרד לתלמידים בינלאומיים עובד הוא לפי פרשנות של החוק של מחלקת ההגירה.
הבעיה היא שאתה לא באמת יכול לעבוד, סטודנט מסיים את התואר אבל הוא לא באמת מסיים את התואר עד שהוא לא עובר את המבחן, אבל את המבחן אי אפשר לעבור עד שמסיימים את המתמחות. אם OPT לא היה קיים בעצם לא היה אפשר לסיים את המסלול. זה אבסורד.
בנוסף, ההתמחות שמוצעת היא דרך האוניברסיטה, משלמים שכר לימוד ויש Admission בנפרד מהadmission לתואר.

Philip Jr

New member
אני לא מבין את הגישה שלך..

OPT נוצר בין השאר בדיוק למקרים כמו שלך. מדוע זה אבסורד? זה שאתה לא רוצה "לבזבז" את ה - OPT על התמחות לפני סיום התואר זה מובן, אבל וואלה - זו המשמעות של להיות על ויזה זמנית במדינה זרה.. OPT נועד בין השאר להתמחויות, ולא מעט אנשים עושים pre-graduation OPT.

המשרד לסטודנטים בינלאומיים קובע את חוקי המשחק, פרשנות או לא פרשנות, זה לא משנה.. אם הם החליטו שאתה לא זכאי לפטור מ - OPT (כי ההתמחות לא בקמפוס במסגרת הקולג' וכאלה) אז אתה תצטרך להשתמש ב - OPT..

Executioner

New member
זו לא בעיה שלי

אני דוקטורנט למדעי המוח ואין לי את הבעיה הזו. הבעיה היא של סטודנט בינלאומי אחר באוניברסיטה כאן.

ולמען האמת אני לא מבין את התשובה שלך, אתה ישר מניח שאני רוצה לנצל את המערכת (כשלא מדובר בי). אני רציתי לדעת אם למישהו יש פתרון שיהיה אפשר להציע לDSO כאלטרנטיבה. אז למרות שאתה צודק ושOPT נועד בין היתר למקרים כאלו, אני לא מבין למה לשלול ישר אפשרויות אחרות.
במהלך התואר הראשון קרה לי מקרה שהDSO המליץ להשתמש בOPT בשביל התמחות אבל אחרי הסתכלות קצרה בחוקי האוניברסיטה וחוקי ההגירה יכולתי להשתמש בCPT במקום ולא לוותר על זמן מהOPT. אפשר להגיד "המשרד קבע" ואפשר גם לחפש אלטרנטיבות, גם אם לא תמיד מצליחים. לכן שאלתי כאן ואם אין תשובה אז לא נורא.

Philip Jr

New member
תשובה

קודם כל 99% מהשאלות כאן נשאלות עבור השואל עצמו, ולא מישהו אחר, זו הנחה די הגיונית כשלא מספקים יותר מדי מידע, כמוך. לא הנחתי שאתה (או מישהו אחר) מנסה "לנצל" את המערכת, אבל בכל זאת השתמשת במקור בלשון "מציאת פרצה" ולא לשון "מציאת אלטרנטיבה". עכשיו, המציאות היא שאין יותר מדי אלטרנטיבות.. ואגב, אם ה - CPT במשרה מלאה זה על חשבון OPT ואז זה לא עוזר. ה - DSO'S יודעים את הנהלים היטב, והם גם מופיעים כאן בצורה מפורטת למדי:

http://www.ice.gov/sevis/practical-training/

למשל, הנהלים הם שאם אתה סיימת את הקורסים שלך, אתה לא יכול להיות ב - CPT.. ראה כאן למשל:

http://icenter.stanford.edu/docs/students/CPTvsOPT.pdf

אני מנחש שזו הסיבה שה - DSO פוסל CPT, וזו התשובה לצערי.

Executioner

New member
אני לא יודע מה הDSO אמר או לא

לטעמי (וטעמי לא נחשב) יש פה פגם בדרך שהמסלול בנוי. ההתמחות שווה 6 credit hours אבל היא אחרי התואר שבעיני זה סביר, בגלל שהיא גם תנאי למבחן המסכם זה לא יושב אצלי כל כך טוב. ז"א נוצר מצב שלסטודנט יש תואר ביד אבל הוא לא יכול לעשות איתו כלום בתחום שלו כי הוא לא מוסמך לעשות כלום. ורק כדי להסביר את עצמי יותר טוב, אם במסלול של התואר היה מוצע עוד סמסטר אחד וההתמחות הייתה חלק ממנו, סטודנט בינלאומי היה יכול לא לנצל את הOPT כי גם ככה היא מזכה אותו בשעות זכות.
יכול להיות שמכיוון שלא נפגשתי בסיטואציה כזו זה לא מסתדר לי. אבל אני עדיין לא רואה שום פסול בלשאול ולנסות לבדוק אופציות אחרות. לא ביקשתי מאף אחד לכופף את חוקי ההגירה, רק לשתף. ואם לדעתך או דעת משתמש אחר אי אפשר בלי להשתמש בOPT אז באמת שזו יכולה להיות התשובה הפשוטה בלי ביקורת על שאלת השאלה. אם השאלה עברה על חוקי הפורום או על כל חוק אחר, תרגיש חופשי למחוק.
שוב, אני התמחות אחת עשיתי בתור CPT ואחרת בתור Independent study רק כי קראתי מעבר למה שהDSO מציע. לא כי היא לא ידעה את הנהלים, אלא כי הכי נפוץ זה להשתמש בOPT או CPT. במקרה כזה, אם לא הייתי מתחיל מסלול דוקטורנט הOPT היה מאפשר לי עוד זמן לצבור נסיון לפני שאני מגיע חזרה לארץ שמציע המון אפשרויות בתחום הביולוגיה ומדעי המוח בפרט :/

אני לא מעוניין להתנגח עוד. אני מקווה שאת הנק' שלי העברתי ומצטער אם עברתי על חוק כזה או אחר בפורום.

למעלה