שאלה טכנית

שאלה טכנית

הגלגל הקדמי של האופניים שלי בעל שחרור מהיר,
אני רוצה לפרק את הגלגל, להכניס את האופניים למושב האחורי ולחבר את הגלגל שאגיע להרצליה.
מישהי יכולה להסביר לי איך הפירוק מתבצע? ואיך מחזירים חזרה
תודה מראש

יש ידית שמשחררת את הגלגל מצד שמאל שלו

מצד ימין של הברקס יש את הידית שמשחררת אותו. סובבי אותה כלפי מעלה ותראי שהברקס שממוקם סביב הגלגל, נפתח לצדדים.
פתיחת הברקס עוזרת לשחרר את הגלגל בקלות רבה יותר.

אחרי שפתחת את הברקס, שחררי את הידית שמצד שמאל של הגלגל. אם צריך, סובבי את הבורג שמימין לגלגל.

באופניים שלי צריך להזיז קלות את הצד השמאלי של הבורג. אם עושים את זה כמו שצרים ומרימים את הגלגל, הוא אמור להשתחרר מהאופניים.

כדי לחבר, עושים את הפעולה ההפוכה, מן הסתם. אחרי שמחברים את הגלגל בחזרה, חשוב לבדוק שהוא מחובר כמו שצריך. אחרי שהדקת בחזרה את הבברקס, הרימי את הגלגל הקדמי, סובבי אותו והקשיבי שהוא לא משפשף את הברקס. בדקי שהברקס עובד על ידי לחיצה עליו ובדיקה שהגלגל מפסיק להסתובב בבת אחת.

בוודאי

1. הפכי את האופניים על הגב.
2. שחררי את הברקס - בהנחה שאלה אופניים שבהם צריך לשחרר את הברקס. עושים זאת ע"י כיווץ של החלק העליון שלו (החלק שמעל הגלגל). לאחר מכן צריך "לשחרר" את המנוף כלפי מעלה. התוצאה היא ששני הצדדים של הברקס מתרחקים מהגלגל.
3. פתחי את ה"שחרור מהיר" - צריך שהידית תהיה ב-90 מעלות לגלגל, ולא מקבילה אליו. זה יכול להיות מאד קשה, אם סגרו לך חזק את הידית.
4. סובבי קצת את הידית כדי לשחרר את הבורג. בשלב הזה הגלגל אמור להיות מסוגל לצאת.
5. הכניסי לאוטו - בהצלחה... ולא לשכוח את הגלגל...
6. הגיעי להרצליה, הוציאי את האופניים, השכיבי אותם על הגב.
7. הכניסי את הגלגל למקום וודאי שהוא לא עקום.
8. סובבי את ידית השחרור המהיר - לא יותר מידי, רק למקום שבו את יכולה לסגור אותה בקלות (כשהיא סגורה היא צריכה להיות מקבילה לגלגל).
9. חברי את הברקס מחדש, כמו שפתחת אותו, רק הפוך
10. הפכי את האופניים, תני סיבוב עם הגלגל לוודא שהוא ישר, ולחצי על הברקס לוודא שהוא מחובר נכון.
11. פרגני לעצמך מדליה!

באופני כביש אין צורך להפוך את האופניים....

לפי תיאור הבלמים שתראת, זה גם קצת שונה....

עשיתי ניסוי כלים....

הגלגל אכן משתחרר, לאחר מכן, חיברתי חזרה, הידית של השחרור המהיר מקבילה לגלגל ולחיצה על הברקס עוצרת את הגלגל..

מפרגנת לעצמי מדליה רק על כך שהצלחתי...עם הידיים השמאליות שלי זו בהחלט סיבה למסיבה :)

השלב הבא הוא לתקן פנצ'ר....
אם אני יכולה, גם את....

למעלה