שאלה טכנית

HassiD

New member
שאלה טכנית

עד כמה שידוע לי אין לה תשובה בספרים, ואני די חושב שגם לא בראיונות, ככה שזה יותר "מה דעתכם", אבל....

מה גדול של קסם? ז"א זה בגודל של קליע? כמה מהיר הוא? פשוט כל הזמן הם "יורים" קסמים, ומתחמקים מהם, השאלה היא עד כמה צריך להיות "צלף", ועד כמה זה מעשי לברוח מקסם, צריך מטווחים? זה נראה כאילו אף אחד לא חושב על "התם להתאמן לכוון עם השרביט" או משהו בסגנון....

פשוט ברוח המלחמה (ליתר דיוק "המבצע") עלה לי בראש ששרביט זה די דומה לאקדח, ואז ניסיתי להקביל בינהם, וגיליתי שאין שום מידע על זה...

ככה

מן הסתם זה משתנה מקסם לקסם
זאת אומרת יש כאלה שמתוארים כקרן כמו אקספליארמוס ואבדה קדברה ושתק שהם קרן אור כמו לייזר או עבה יותר וברגע שהוא מתנתק מהשרביט אפשר לברוח ממנו.
ויש קסמים רחבים יותר לדעתי כמו הקסם שדמבלדור משתמש בו בחמישי בקרב מול וולדמורט שעוצמת הלחש סימרה את השערות של הארי או קסמים שאפילו לא נראים כקרן אור אלא יוצרים פעולה במרחק.
או קסמים כמו לויקורפוס ששם מתואר שהארי סתם הניף את השרביט לתקרה וכנראה רון היה הכי קרוב ולכן הוא נתפס.
לגבי אימון בלכוון אין צורך כי בשונה מרובה לא יורים פה למרחקים (חוץ מכשהארי מכוון בזהירות לתיק של סדריק דיגורי כדי להרחיק אותו מחבריו)
ואכן יש מקומות שכיוונו מרחוק ולא פגעו כמו קראב מכוון על הרמיוני בחדר הנחיצות וכמו וולדי מכוון על הארי בבית הקברות ופוגע במצבה

Aeiona

New member
מה אם הלחש שגם לשיניים של הרמיוני לצמוח

במהירות? צריך חתיכת דיוק פה כדי לא לפגוע במשהו אחר...
אז אמנם לא צריך להתאמן בלכוון למרחק גדול מאוד, אך יש איזשהו צורך בללמוד לכוון את השרביט (שהוא בעצם תוסף ליד אך לא רואים בדיוק לאן הוא מכוון) לדברים מדויקים יותר...

pennylane11

New member
אני חושבת שזה גם תלוי שימוש

כאילו, ההקבלה בין השרביט של בלטריקס לאקדח דיי מתבקשת בהתחשב בשימושים שלה אותו, אבל בכללי, אני חושבת שיש הרבה הבדלים. ולצורך העניין, שרביט הרבה יותר שימושי.
תחשוב כמה דברים אתה יכול לעשות עם שרביט, על כשפי מוות ועינוי וכו'. עם אקדח אתה צריך לכוון ולקוות- א. שכיוונת טוב, ב. שזה ישרת את המטרה שרצית ואפילו ג. שבכלל אפשר לעשות עם אקדח את מה שרצית. זה הרבה יותר מסובך.

HassiD

New member
ברור

לא התכוונתי להקביל בינהם בתור "דברים שגורמים למוות", התכוונתי ששניהם משמשים ככלי ש"זורק" את השימוש בו החוצה, ולכן היה לי נוח לחשוב על הקבלות.
לדוג': באקדח יש מאפיין של קוטר הקליע, אז מה בעצם הקוטר (או הגודל, אם זה לא עגול) של הקסם שנורה? זה משנה לגבי עד כמה אני צריך לכוון את השרביט. גם אם אני מתכוון לפתוח מנעול, והמנעול לא ממש ליידי, אז זה תלוי עד כמה הקסם גדול כדי לדעת כמה אני יכול "להחטיא" אבל עדיין לפגוע...

או כמה מהר מתקדם הקסם? אם אני רואה מישהו מזנק לתהום, והקסם מתקדם לאט יותר מנפילה של גוף, אז לא שווה לי לעשות קסם, כי הוא לא יגיע אליו בכל מקרה, וכדו'

למעלה