שאלה טכנית (גיטרה)

Shinkan

New member
שאלה טכנית (גיטרה)

אממ... טוב, אז אחרי שבועות וחודשים של אימונים הגעתי למצב שאני (בערך) מרוצה מהשליטה שלי בפיקאדו, למרות שיש לי עוד המון המון המון מה להשתפר. אבל דבר שמאוד מעניין אותי הוא זה: למה אף פעם לא ראיתי נגני פלמנקו משתמשים באפויאנדו עם 3 אצבעות? זה תמיד 2 אצבעות, I וM, אף אחד לא משתמש בA.. למרות שאחרי שאני התנסיתי בזה, לי לפחות נראה שעם 3 אצבעות יש הרבה יותר פוטנציאל להגיע למהירויות גבוהות, ואפשר להגיע למהירויות גבוהות בהרבה הרבה מ2 אצבעות. כל הבעיה היא להפריד בין התנועה המשולשת הקבועה של יד ימין לתנועה המשתנה של יד שמאל, וזה אפשרי בהחלט. אז למה בעצם אף אחד מהנגנים לא עושה פיקאדו אפויאנדו עם 3 אצבעות כדי להגיע למהירויות גבוהות? למה צריך לעבוד כ"כ קשה על אפויאנדו של IM בשביל להגיע למהירות גבוהה? יש הבדלים בצליל? או שזה משהו אחר? אם מישהו יוכל להאיר את העניין בשבילי, אני אודה לו מאוד. תודה מראש..!

שרiןבן

New member
תקשיב לזה.

לדעתי לזה אתה מתכוון. בכל פעם שאני שומע את החלק הזה אני נדהם מחדש. אני מקווה שזה יעבוד, מאחר ואי אפשר להעלות קובץ אאודיו, הכנסתי אותו לתוך הוורד, צריך לפתוח את הוורד ואז להפעיל.

Shinkan

New member
בדיוק!

זה נשמע פחות או יותר כמו מה שאני חושב שאפשר לעשות עם 3 האצבעות.. כשאני מנגן ככה, אני פשוט מרגיש שאני לא ממצה אפילו עשירית מהיעילות של הטכניקה ואני כבר עכשיו מגיע למהירות שלי עם 2 אצבעות. טוב, אולי אני מגזים, אבל אני כמעט מגיע למהירות של 2 האצבעות. השאלה היא האם לנטוש את הטכניקה של 2 האצבעות לטובת הטכניקה של ה3, או לדבוק בטכניקה של ה2? מה היתרונות והחסרונות? נכון לעכשיו חוץ מהעובדה שקשה להפריד בין הידיים (למרות שאני כבר שולט בזה לגמרי, ואין לי בעיה עם זה בכלל חוץ מדברים מאוד מסויימים) אין לזה חסרונות.

jazzistco

New member
אמממ.... יותר עדיף לך

לנסות עם הצבעות של הרגליים, ככה אפשר לעשות עם 5.

רתם23

New member
למב לא להשתמש בשתי הטכניקות?

אם מצאת טכניקה חדשה זה אחלה ואני מודה שמסקרן אותי לנסות אותה. אבל למה לזנוח את הטכניקה של שתי אצבעות? זה כמו להחליט שפריטה נשענת נשמעת יותר טוב מפריטה חופשית - אז מעכשיו רק נשענת! :) הרעיון לדעתי הוא ליצור מגוון רחב של צלילים ביד ימין ולדעת לשלב אותו לפי התחושה

Shinkan

New member
העניין הוא

שאין הבדל בצליל בין 3 ל2 אצבעות.. רק במהירות ובטכניקה עצמה. לפחות ממה שאני ראיתי עד עכשיו. אז למה להטפל לטכניקה של 2 האצבעות?

Duderrino

New member
לפי דעתי זה קשור לקונטקסט

של הקטע אותו אתה מנגן. למשל: אם אתה מנגן מעבר מהיר בטריפלטים(טריולות) זה נוח מאוד לנגן אותו ב A M I. יש לו גם מקצב קצת שונה אם אתה מנגן אותו רק בM I. הכל עניין של טעם והעדפה, אפשר לנגן בכל אופן שרוצים.

Shinkan

New member
לא חושב...

אין הבדל בצליל או במקצב בין לפרוט עם 3 אצבעות לבין לפרוט עם 2... זה סה"כ שיטת פריטה, המקצב נקבע לפי מה שאתה מחליט לעשות עם שיטת הפריטה. אני מניח שאם מישהו ירצה לפרוט 2 מיתרים שונים, תו אחד בכל מיתר, ופריטה אחת על כל תו, ז"א שהוא יצטרך לעבור בין המיתרים אחרי כל פריטה, אז אולי יהיה עדיף לו לעשות את זה עם 2 אצבעות (למרות שאם שולטים ב3 בצורה הזאת, אפשר להגיע למהירות יותר גבוהה), פשוט כי יותר נוח ויותר הגיוני לעשות ככה... אבל אם רוצים לנגן כמה שיותר מהר, למה להדבק ל2 אצבעות כשעם 3 אפשר להגיע למהירות פי 2 יותר מהירה? הכי מעניין אותי לדעת למה למשל אף פעם לא ראיתי את פאקו עושה את זה, שהוא אחד הנגנים שיותר משתמש בפיקאדו מהיר מאחרים, כשאת ויסנטה אמיגו למשל ראיתי המון פעמים משתמש בארפג'יו אפויאנדו, ואז הוא בעצם השתמש בA M I... באמת שזאת אחת התעלומות הגדולות בשבילי :X

Urimel

New member
ההופעה

המשולשת של פאקו, אל דימיולה וג'ון? אם כן, מה שאנחנו שומעים זה קטע שמנוגן עם מפרט ע"י אל דימיולה.גם אם תנסה עם 10 אצבעות, לא תגיע לשם.

שרiןבן

New member
יאללה, תו השעה.

זה לא הקטע המדובר של "שלושתם". סתם בשביל העניין, בואו נראה מי מזהה את הקטע. מי מנגן ואיך קוראים לקטע ?

IGORRR

New member
נראה אם ניחשתי נכון...

paco de lucia sextet live -alta mar הדיסק פלמנקו הראשון שלי

Shinkan

New member
ואתה בטוח...

שפאקו עשה את זה שם עם 3 אצבעות? אני לא אתפלא אם פאקו יוכל להגיע למהירות הזאת עם 2... חחחח

שרiןבן

New member
כן, אפשר לשמוע.

הזיהוי קל יותר כאשר מקשיבים ליצירה מהתחלה. אפשר לזהות את הניגון שלו בשני אצבעות והמעבר לשלוש.

Shinkan

New member
כן.. אבל..

נגיד עכשיו כששמעתי הכל, מי אמר שבאמת הוא השתמש ב3 דווקא שם? כאילו, אני כבר התרגלתי לזה שפאקו אף פעם לא מנגן במקסימום שלו.. ז"א, תמיד יש לו עוד משהו בשרוול.. תמיד הוא יכול לעשות דברים מהר יותר, נקי יותר, חלק יותר... אבל הוא עושה מה שהוא מרגיש שהוא צריך לעשות. אלוהים רק יודע אם הוא ניגן את זה ב2 אצבעות או לא ^_^ מוזר לי שלא שמעתי או ראיתי אותו מנגן ב3 אצבעות אף פעם עד עכשיו..

שרiןבן

New member
תגיד משהו

היית שם את עצמך בהופעה מבלי לתת את המקסימום ? לא נראה לי שזה מה שפאקו או כל אמן אחר עושים. יש התרגשות לפני כל הופעה ואם יש משהו שאתה לא רוצה לעשות, זה לא לתת את המקסימום. כשאתה מסתמך על שמיעה בנוגע ליצירות מנוגנות, אתה נעזר גם בידע שיש לך מנסיון ותירגול טכניקות, יתכנו טעויות, אבל לרוב אתה תדע לזהות. לפי מה שאני שומע נראה לי שהוא אכן עושה זאת עם שלושה אצבעות, תקשיב למעברים. יש הבדל בצורת הנגינה שלו בין שניים לשלושה אצבעות. תקשיב לקטע מהתחלה. ואכן יכול להיות שאני טועה.

Shinkan

New member
אממ...

שמע, כשיש לך נסיון הופעות של 50 שנה, כן, אתה כבר לא כ"כ מתרגש לפני ההופעה ולא נראה לי שאתה כ"כ מנסה לתת את המקסימום.. אתה כן מנסה לתת את המקסימום מבחינת דיוק וזה, אבל לא מבחינת טכניקה... דווקא להפך, לא כדאי לדחוף את הגבולות בהופעות שלא יהיו פאשלות. אממ... יש באמת איזשהו מעבר שם, כאילו רגע אחד הוא מנגן לאט, ופתאום הוא מתפרץ במהירות מטורפת... אבל זה מוזר שלא ראיתי אותו משתמש ב3 אצבעות אף פעם, וקשה לי להסתמך רק על זה... ולא הייתי מתפלא לגלות שפאקו יכול לנגן במהירות הזאת עם 2 אצבעות. טוב, אולי קצת.

שרiןבן

New member
מותקן לך "וורד" של אופיס ?

הקובץ הוא קובץ WORD של אופיס. מתוכו מפעילים את קובץ האאודיו.

impetu

New member
הררדו נוניז משתמש ב-3 אצבעות

בוידאו שלו בסידרה של Encuentro הוא מדגים את הטכניקה ונותן פלסטה שמשתמשת בזה. אין שום דבר פסול בזה, להיפך בשביל פיקדו טוב צריך לשלוט בכל הקומבינציות: I-M, I-A, M-A ו-I-M-A. ולהשתמש בהם לפי הצורך היכן שזה נוח ומתאים. הררדו נותן תרגיל ואומר לנגן אותו בכל הקומבינציות ולהגיע לאחידות ואותה מהירות בכולם.

למעלה