שאלה טיפשית

תפוזית

New member
שאלה טיפשית../images/Emo3.gif

שאלה לי: האם US יכול להרוס, אם למשל היה כבר ביוץ, והרופא בדק אותי (US), האם יתכן שזה יכול לפגוע ? שאלה אולי טיפשית אבל אני דואגת כיון שהרופא אמר לי שלפי הUS כנראה שבייצתי כבר. ושכחתי לשאול האם זה מסוכן שהוא בדק אותי. נשמע שאלה טיפשית אני יודעת אבל בכל זאת רוצה לדעת מה אתן חושבות, או יודעות על כך.

אפרסקה

New member
לא 100% בטוחה אבל לא נראה לי

אני יודעת שבתחילת ההריון לפעמים עושים US וגינלי, כך שנראה לי שאין בזה חחש. הרי את גם לא מפסיקה לקיים יחסי מין (אני מקווה
)

טלטל11

New member
US בשום פנים ואופן לא הורס כלום

אין לזה שום השפעה (תחשבי כמה US עושים במהלך ההריון...
)

טלטל11

New member
משרשרת פה שאלה, אם אפשר ../images/Emo9.gif

בעיקרון אין לי בעייה שידועה כרגע
כבר הייתי בהריון פעם אחת (IUI שני על מחזור טבעי) אבל ההריון הסתיים בשבוע 13. לאחר 3 IUI שלא הועילו הוחלט להתחיל עם איקקלומין(כדור אחד ביום, 5 ימים). המחזור שלי הוא קצר יחסית- כל 24-26 יום, ביוץ בד"כ בין היום ה- 12 ל-14, אבל היתה גם פעם אחת שקרה ביום ה- 10, ופעם אחת (אחרי ההפלה) שהתרחש רק ביום ה- 16. התחלתי עם האיקקלומין ביום ה- 5 , ואמרו לי לבוא למעקב ביום ה- 12 - שזה יום ראשון- אז גם יגידו לי מתי להזריק את הכוריגון, ומתי תהיה ההזרעה. אני חוששת שביום ה- 12 זה יכול להיות מאוחר מדי ושאפספס... האם כדאי לי ללכת למעקב כבר ביום ה-9, שזה מחר?... האם בעיקרון איקקלומין מאחר את הביוץ? לא משפיע על המועד? מישהי יודעת?...

אצלי איקקלומין איחר את הביוץ

אבל יש כאלה שאצלן זה מקדים. בתור מי שהפסידה שלושה מחזורי טיפול בגלל פספוס של הביוץ - הייתי רצה למעקב כבר מחר.

טלטל11

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo39.gif

מין הסתם אני אכן אלך מחר- מקסימום זה יהיה מיותר...
עדיף מלפספס!

פּוֹנְג

New member
גם אצלי איקקלומין איחר את הביוץ

אני חושבת שהוא מקדים את הביוץ רק למי שיש לה מחזורים ארוכים.

טלטל11

New member
../images/Emo45.gif למרות שהזקיקים שלי כבר

הוכיחו את עצמם כסרבנים, לא ממושמעים, ולא תמיד הולכים לפי הספר
אז אני אנסה בכל זאת ללכת למעקב מוקדם ממה שאמרו לי, כדי להיות רגועה שאני לא מפספסת... אז עוד יום לקום ב- 6:00 , לעמוד בתור, לקבל דקירות, ולאחר לעבודה... קטן עלי!

נועם@בת

New member
במחזורים קצרים האיקקלומין מאחר את

הביוץ, אבל אם את נורא מודאגת את יכולה "להתבלבל" ולהגיע מחר. לדעתי זה מיותר, אבל אני לא לוקחת אחריות על מה שהביוץ שלך יחליט לעשות
. בהצלחה נועם

טלטל11

New member
אז הלכתי היום... ../images/Emo13.gif

שזה היום ה- 9
וראה זה פלא, זקיק של 21 מ"מ
אז IUI ראשון מחר
מקווה שהביוץ יקרה במהלך השישבת ואז לא אצטרך עוד הזרעה
בכל אופן על ההיענות המהירה והעזרה ONLINE !

פּוֹנְג

New member
טוב שהלכת עם תחושות הבטו שלך

כי לפעמים האיקקלומין לא משפיע ... בהצלחה.

טלטל11

New member
../images/Emo51.gif הוא כנראה השפיע, אבל ../images/Emo4.gif

רק לרעה
- על הרירית... הוריד אותה ל6.6 היום (בדר"כ בשלב הזה היא עומדת על 8-9 לפחות..) אבל יש עוד יום-יומיים לביוץ- אז היא בטח עוד תשגשג קצת עד אז

טלטל11

New member
עד כמה שאני יודעת

7-8 זה בסדר גמור, 9-11 זה מעולה, פחות טובה זה 6 , ודקה זה 5 ומטה. אבל שמעתי על נשים שהרו גם ברירית 5.5 - אז זה לא מתימטיקה, כנראה

צהלולים

New member
מחדדת את השאלה (הלא טיפשית)...

האם הג'ל הזה, של האולטרסאונד, יכול לפגום בזגע/איכותו/תנועתיותו וכ"ו? היה נדמה לי ששמעתי פעם איזה רופא אומר על זה משהו. אולי דימיינתי.?

נועם@בת

New member
הג'יל יכול לפגוע בתנועתיות של הזרע

אם הוא נמצא בנרתיק ביחד עם הזרע. כאשר מקיימים יחסי מין במטרה להרות מומלץ לא להשתמש בשום חומר סיכה. כשעושים הזרעה לא מומלץ לעשות US לפני כן (כך הסביר לי פעם דר' קלדרון). בכל מקרה לפני ההזרעה מנקים היטב את קצה צוואר הרחם, ותאי הזרע מוחדרים לתוך הרחם הרחק מהג'ל הסורר. נועם

למעלה