שאלה טיפה מוזרה...

miti 84

New member
שאלה טיפה מוזרה...

אני סטודנטית מתחילה ומתלבטת אם לקנות מחשב נייד מסדרת IBM thinkpad R50E ואם מספר הדגם אומר לכם משהו - 1834-J8G... ורציתי לשאול אם יש מישהו שמכיר וממליץ או פוסל... והשאלה המוזרה - העכבר (הנקודה האדומה הזו באמצע המקלדת) נראה לי מאוד לא נוח... זה עד כדי כך נורא, או שאפשר לחיות עם זה? תודה רבה!

miti 84

New member
מפרט

מעבד- intel 1.7 זיכרון- 512 מגה בייט דיסק קשיח - 60 ג'יגה מסך 15 אינץ' צורב דיוידי עכבר trackpoint מערכת הפעלה XP HOME משקל - 3 קילוגרם נראה לי שאלה הדברים החשובים... ושוב תודה

Jan22

New member
כרטיס מסך ?

נייד לא רע בכלל ,בהנחה שיש לו כרטיס מסך של GMA או ATI הנייד הזה הוא פשוטו כמשמעו - נייד תותח ,אבל נראה לי שהכרטיס הוא INTEL EXTREME יש מצב ?

miti 84

New member
אכן,

intel extreme... ולגבי כרטיס המסך יכול להיות שזה TFT? אני די גרועה בהבנת המפרט...
אז כדאי ללכת על זה? אגב, המחיר הוא 6500... באופיס דיפו - אבל כנראה שאני אקנה במקום אחר...כך שאולי זה יהיה מעט יותר נמוך...

Jan22

New member
אופיס דיפו תמיד יקרנים ועושקים ..

תראי INTEL EXTREME הוא כרטיס די ממוצע ואף פחות ,הוא לא מיועד למשחקים ולתוכנות גרפיות כך שאם את זקוקה לנייד לגלישה/אופיס וכד' הנייד הזה הוא בחירה מעולה ,כמו כן לסרטים הוא יפעל בסדר גמור . ראיתי בכמה מקומות מחירים שלא עברו את ה6000 כך שאופיס דיפו מנסים להרוויח קצת ריבית ..

miti 84

New member
לא נעים לי להציק

אבל שוב אשאל אם מישהו שיש לו דגם IBM עם האצבעון האדום בתור עכבר - איך זה? נסבל?

Ice Age

New member
יש כאלה שאוהבים

ויש כאלה שלא. תלוי למה מתרגלים. אני אישית חושב שזה לא נוח, והכי טוב זה המשטח (שקיים גם ב-R50E, למיטב זכרוני). אבל יש כאלה שיגידו לך "רק גולה!".

עדימ

New member
שאלה כלבבי!

אני שנים חלמתי על מחשב נייד. מאז שאני זוכרת את עצמי. ושנים נהגתי לשחק ולהתנסות במחשב IBM של חבר של הורי לעבודה. וכן! העכבר זה הנקודה האדומה! ובעבורי זה היה סיוט! כך שאני כלל לא ממליצה על כך! מורה שלי לשעבר המליצה לי על הגולה אף לא יצא לי לראות כזה או להתנסות בה. הכי נוח לי זה המשתח המגע המרובה שנמצא מיד אחרי המקלדת בסדר של מסך מקלדת עכבר. או עכבר חיצוני מיני גם נוח מאוד!

Ixion

New member
לא שמשטח מגע זה כזה נוח,

זה בהחלט יותר נוח מהנקודה הזאת שמשייפת את האצבע. עצה שלי, לקנות עכבר אופטי של מיקרוסופט ב60-80 שקל, הintellumouse explorer האלה. מאוד מאוד נוח, אם כי לא הכי "נייד"..

senseBOP

New member
תמיד מציק לי שאנשים קוראים לזה

"גולה". זו לא גולה. היא לא מסתובבת במקום, ואין לה בכלל צורה של גולה. אם כבר, אז זה מחק. מחק של עפרון, ליתר דיוק. אני חושב שיותר משאני לא אוהב את המחק, אני לא אוהב את ה-TouchPad. תמיד אין בו מספיק שטח גלילה (גרירה), ותמיד כשאני בא להקליד אז זה מזיז לי את הסמן ולוחץ על משהו שלא רציתי. הכי טוב זה לחבר עכבר אופטי. אפילו מיני. הם מוחים, זולים, ולא דורשים שום "תקופת הרצה".

מאז שגיליתי את הכפתור האדום זה

במחשב החדש שלי והתרגלתי אין לו תחליף ממש ממש נוח

senseBOP

New member
העכבר הזה דורש קצת התרגלות אבל...

הוא די נוח. אני אישית לא אוהב אותו, כי הוא מציק באצבע אחרי זמן מה, אבל אנשים שלא קונים נייד אם אין בו TrackPoint. רוב האנשים אוהבים אותו כי זה מאפשר להם להשאיר את היד על המקשים, ובכך לחסוך זמן, ולאמץ פחות את היד.

milford

New member
יש לי HP אבל גם שם יש "גולה" ו

משטח גלילה ואחרי נסיונות החלטתי שאם אני השימוש במחשב הוא במקום עם שולחן כמו בית או ספריה או בית קפה אז אפשר לקנות מיני עכבר ושלום על ישראל . ובשאר המצבים אפשר להשתמש במשטח . לגבי הגולה , נו טוב גם לזה לא ממש התרגלתי. אבל בגדול נראה לי שהכל עניין של הרגל ובנייח התרגלנו להשתמש בעכבר ולכן קשה לנו להתרגל לגולות ולמשטחים של המחשבים הניידים

senseBOP

New member
לא בדיוק.

היתרון של המחק הוא שאין לו גבול גרירה. אתה יכול לזוז מקצה לקצה במסך בלי להרים את היד. לעומת עכבר, או משטח, שבהם איזור הגרירה מוגבל. יתרה מזו, עם עכבר, לעומת משטח, אתה יכול להמשיך לגלול מאותה נקודה על המסך בה הפסקת, פחות או יותר. במשטח, כשאתה מרים את היד ולוחץ שנית, הוא מעביר לך את הסמן למקום אחר על הסמן. הרבה יותר מאשר המרחק שעכבר אופטי עלול להעביר אם אתה מרים את היד לא נכון.

Jan22

New member
הTOUCHPAD בהחלט אחד הדברים

היותר טובים של ניידי HP ,הגולה של IBM די שנויה במחלוקת ,יש שאוהבים ויש שמתעבים ,תמיד אפשר לקנות עכבר USB לניידים שהוא יחסית די קטן .

בקשר לנקודה

כאחת שיש לה IBM רק עם הנקודה האדומה (יש דגמים שיש בהם גם את המשטח), אחרי שבוע של הסתגלות, אבא שלי כל כך התרגז שאני לא משתמשת בעכבר רגיל (היה לי רק אחד על הנייח והתעצלתי כל פעם להוציא ולהחזיר), וקנה לי עכבר. עד היום העכבר הזה לא מגיע לידי שימוש... אלא רק כשחברות שלי משתמשות בנייד לפעמים. לדעתי הנקודה האדומה הזאת היא המצאה גאונית

למעלה