שאלה חשובה!!!!!!!

מצב
הנושא נעול.

liatha

New member
שאלה חשובה!!!!!!!

שאלה חשובה!!!!!!!
בבקשה תיכנסו, אשמח לקבל כל מידע אפשרי. אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים לשאלה שלי: רציתי לדעת האם הורמון הפרוגסטרון יכול להעיד על עוד דברים מלבד ביוץ, ביציות? כלומר האם יכול להיות מצב שלאישה שאין לה ביציות ייצא פרוגסטרון גבוה בבדיקת הורמונים? אם כן, איך? על מה ההורמון הזה מעיד? תודה, ליאת.

ayoosh

New member
לא יודעת לענות... אבל מק../images/Emo78.gif

שאלה חשובה!!!!!!!
בבקשה תיכנסו, אשמח לקבל כל מידע אפשרי. אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים לשאלה שלי: רציתי לדעת האם הורמון הפרוגסטרון יכול להעיד על עוד דברים מלבד ביוץ, ביציות? כלומר האם יכול להיות מצב שלאישה שאין לה ביציות ייצא פרוגסטרון גבוה בבדיקת הורמונים? אם כן, איך? על מה ההורמון הזה מעיד? תודה, ליאת.
לא יודעת לענות... אבל מק

אני מקווה שאחת המומחיות שלנו (וסביון בראשן...
) תראה את השאלה וגם תדע לעזור לך... אגב, הבדיקות האלה לא נבדקו עדיין ע"י רופא?

liatha

New member
הבדיקות נבדקו ע"י רופא

לא יודעת לענות... אבל מק

אני מקווה שאחת המומחיות שלנו (וסביון בראשן...
) תראה את השאלה וגם תדע לעזור לך... אגב, הבדיקות האלה לא נבדקו עדיין ע"י רופא?
הבדיקות נבדקו ע"י רופא
עשיתי אולטראסאונד, אין שחלה אחת ובצד השני ישנה רקמה שדומה לשחלה ללא פעילות בתוכה. פרוגסטרון יצא מאוד גבוה, לדברי הרופא יכול מאוד להיות שהייתי בביוץ בזמן בדיקת הדם. שאר ההורמונים בסדר ותקינים. לאחרונה עשיתי MRI ושם לא ראו בכלל שחלות. משהו כאן נראה לי מאוד סותר, לכן אני שואלת.

ayoosh

New member
והרופא לא אמר כלום על הסתירה?

הבדיקות נבדקו ע"י רופא
עשיתי אולטראסאונד, אין שחלה אחת ובצד השני ישנה רקמה שדומה לשחלה ללא פעילות בתוכה. פרוגסטרון יצא מאוד גבוה, לדברי הרופא יכול מאוד להיות שהייתי בביוץ בזמן בדיקת הדם. שאר ההורמונים בסדר ותקינים. לאחרונה עשיתי MRI ושם לא ראו בכלל שחלות. משהו כאן נראה לי מאוד סותר, לכן אני שואלת.

ayoosh

New member
סליחה, אבל נראה לי שאיבדתי את

הנימוסין שלי... כי קודם כל- אני לא חושבת שהיית כאן בעבר... אז ברוכה הבאה
...

liatha

New member
תודה,

הנימוסין שלי... כי קודם כל- אני לא חושבת שהיית כאן בעבר... אז ברוכה הבאה
...
תודה,
הלוואי ולא הייתי צריכה להיכנס לכאן, עם כל כמה שזה אולי נשמע רע... אבל תודה.

liatha

New member
עדיין לא הייתי אצל הרופא עם

תוצאות ה-MRI , לא יודעת אם את מכירה אותו אבל הוא מומחה מס' 1 בארץ בבעיה שיש לי - תסמונת רוקיטנסקי, שבה בד"כ השחלות לא נפגעות ויש ביציות. אבל הוא מומחה לתסמונת הזו, הוא לא מומחה פריון.

יעלה ר

New member
הבהרות

תוצאות ה-MRI , לא יודעת אם את מכירה אותו אבל הוא מומחה מס' 1 בארץ בבעיה שיש לי - תסמונת רוקיטנסקי, שבה בד"כ השחלות לא נפגעות ויש ביציות. אבל הוא מומחה לתסמונת הזו, הוא לא מומחה פריון.
הבהרות
ליאת שלום נראה לי שהיית קצת נסערת כשכתבת את ההודעה, אני לא הבנתי כמה דברים. מהי תסמונת רוקיטנסקי, נולדים איתה? שחלות לא התפתחו בכלל? תסבירי לנו קצת אם אפשר. למה עשו לך MRI בדיקות דם ואולטרהסאונד, ובת כמה את? סליחה על כל השאלות, אבל אולי זה יכול לסדר את התשובות. יעלה

liatha

New member
הי יעלה,

הבהרות
ליאת שלום נראה לי שהיית קצת נסערת כשכתבת את ההודעה, אני לא הבנתי כמה דברים. מהי תסמונת רוקיטנסקי, נולדים איתה? שחלות לא התפתחו בכלל? תסבירי לנו קצת אם אפשר. למה עשו לך MRI בדיקות דם ואולטרהסאונד, ובת כמה את? סליחה על כל השאלות, אבל אולי זה יכול לסדר את התשובות. יעלה
הי יעלה,
תסמונת רוקיטנסקי זו תסמונת שנולדים איתה ומשמעה מערכת רבייה לא מושלמת. בדרך כלל היא פוגעת ברחם ובנרתיק כך שקיימים רק שרידי רחם או שאין רחם בכלל ובנוסף אין ווגינה (נרתיק) או שיש נרתיק מאוד קטן את בעיית הנרתיק פותרים בניתוח. בגלל בעיית הרחם נשים עם תסמונת זו פונות לדרך הפונדקאות לשם הבאת ילדים לעולם. בדרך כלל אין פגיעה בשחלות. במקרה שלי יש לי בנוסף רק כליה אחת ימנית ושחלה אחת באותו צד. הצד השמאלי נפגע - אין כליה שמאלית ואין שחלה שמאלית. כמובן שגם אין לי רחם ויש נרתיק מאוד קטן. כל הבדיקות נעשו כדי לבדוק מה יש ומה אין והשחלה שקיימת נראתה ללא פעילות בתוכה ולכן נעשו בין השאר בדיקות הדם. ליאת.

סביון1

New member
שלום ליאת וברוכה הבאה

שאלה חשובה!!!!!!!
שלום ליאת וברוכה הבאה
מצטערת אבל אין לי תשובה בשבילך. אני מציעה שתשאלי בפורום פוריות, שם בטוח ידעו לענות לך. אני יכולה לנסות לבדוק בספר שיש לי בבית "המדריך המלא לפיריון" אבל אגיע הביתה רק אחרי תשע בערב.

שיר5520

New member
נשמע כמו שאלות לרופא..

שאלה חשובה!!!!!!!
נשמע כמו שאלות לרופא..
מצטערת שאני לא יודעת לענות. אני רק יודעת שאם את לוקחת כל הורמונים שהם (כולל גלולות למניעת הריון, פרוגינובה, פרוגילוטון..) אז זה יכול להעלות את הפרוגסטרון. אם את לא לוקחת ממש כלום אז זה באמת נראה כמו ביוץ. למרות שאולי יש עוד תופעות שלא מוכרות לנו. כדאי להתייעץ עם הרופא. בכל אופן, ברוכה הבאה ומקווה שלא תצטרכי אותנו! בהצלחה!

סביון1

New member
עוד רעיונות

שאלה חשובה!!!!!!!
עוד רעיונות
ליאת, את יכולה לנסות לשאול בפורום פריון האישה והגבר. חוץ מזה במקרה ביום רביעי הזה יתארח אצלנו בפורום דר' אלי גבע, שהוא גיניקולוג המתמחה באנדוקרינולוגיה של הפריון. אם עד יום רביעי עוד לא תקבלי מידע מספק, תוכלי לשאול אותו. שבוע טוב, סביון

ליאת בוקר טוב

שאלה חשובה!!!!!!!
ליאת בוקר טוב
יש מספר פורומים של רופאים שיוכלו לתת לך תשובות : 1. בתפוז, פורום רפואת נשים = 549 בניהול ד"ר בני אלמוג. 2. doctors.co.il פורום רפואת נשים - גניקולוגיה בניהול פרופ' פלדברג + ד"ר חיים קריסי. 3. doctors.co.il פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית בניהול פרופ' זיידמן. 4. doctors.co.il פורום גניקולוגיה בניהול ד"ר אילן אטלס, ד"ר דניאל רוזנק, ד"ר אבינועם צברי.
ו

מצב
הנושא נעול.
למעלה