שאלה חשובה

Master Answer

New member
שאלה חשובה

ראיתי היום את בנימין נתניהו בטלויזיה והוא אמר שם דבר נורא מעניין: קודם כל נכה בתשתיות הטרור ונגרש את ערפאת ולאחר מכן נצור הפרדה. זהו אינו ציטוט מדוייק אך זה בערך מה שהוא אמר. השאלה שלי ממה שאני הבנתי את הדברים היא האם יכול להיות שבנימין נתניהו תומך בדרך כזו או אחרת בהפרדה חד צדדית בשלב מסויים? מכל המתיימרים לייצג את בנימין נתניהו אני דורש הבהרות בעניין.

Alder

New member
../images/Emo104.gif תן לי "לחדש" לך...

הוא אפילו תומך במתן אוטונומיה מסוימת לרשות. מה ההשתוממות הגדולה שלך?

Charlie

New member
Master Answer זה תלוי....

תלוי בסקרים כמובן. כשרוב העם תמך באוסלו, דיבר מר. נתניהו על מדינה פלסטינית שבירתה י-ם. הוא לא אמר זאת במילים הללו אך הוא דיבר על אנדורה ופורטו-ריקו. אלו הן מדינות. במקום י-ם הוא אמר "אבו-דיס" - חלק אינטגרלי מהבירה. כיום כידוע לך השתנו פני הדברים והעם מבולבל אך נוטה לכיוונם של שוללי השלום עם הפלסטינים. כעת נתניהו מדבר על סילוק עראפת (אותו כינה "ידיד אמת" ועוד) והפרדה "ביטחונית" (מה זה?! לביבי הפתרונים) לאחר מכן. בשורה התחתונה? חכה לסקר סופה"ש של מעריב-גאלופ ושל מכון "דחף" בראשות מינה צמח.

דובי123

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

ועוד שאלה אחת

וזאת מופנית לכל משתתפי הפורום: לאחרונה נתקלתי יותר ויותר באפשרות שמשום-מה לא עלתה בראשי (וגם לא בשיח הציבורי) - העמדתו לדין של ערפאת. מדוע שישראל לא תלכוד את ערפאת, תעמיד אותו לדין שקוף ותקשורתי, שבו ימצא אשם כמובן, ובסיומו - במקום להתקע עם יאסר ערפאת כלוא בתחומי ישראל, היא תגרש אותו מתחומה? במקרה (שיקרה) שאף מדינה לא תקבל אותו, הוא ישאר כלוא באיזה כלא על גבול ישראל-מצרים. מה דעתכם?

Charlie

New member
מר. חיימוביץ´

האם בית המשפט הישראלי מתכוון להחליף את בית הדין הבינ"ל בהאג? ראשית, אני בספק אם הדבר בסמכותנו. ככלות הכל, מדובר במנהיג ובאתוס, הבן-גוריון וההרצל של הפלסטינים. זה לא מרוואן ברגותי או דיראני. שנית, המשפט (בהנחה שיתקיים) יהפוך להיות משפט מנדלה 2 ות"א תהפוך לקייפ-טאון מזרח-תיכונית. ערפאת יהפוך מנאשם למאשים וישראל מתובעת למתגוננת. כל זאת חוץ מהלחץ הבינ"ל ואף התדרדרות אזורית מסוכנת. בשורה התחתונה - גם אם הדבר היה אפשרי (והוא לא), לדעתי זה פשוט לא כדאי.

די עם הצביעות !

הבלגים עם נאור ונחמד, רצו להעמיד את אריק שרון לדין. על מה ? על כך שכמה נוצרים טבחו כמה מוסלמים. את אריק שרון מותר לדרוש להעמידדלין, את ערפאת לא ? רק להם יש אתוסים ומיתוסים, לנו אין. לצערי אנחנו שותפים בהלקאה העצמית ולאורך כל הזמן. עד מתי ??? די עם הצביעות וההתחסדות כלפי אומות העולם.

Master Answer

New member
זאת בסך הכל

שאלה של פרגמטיות. בכל מקרה מה שלא יהיו תוצאות משפט זה הן יהיו בלתי רלוונטיות מבחינה בינלאומית לכן באותה מידה ניתן לגרש את ערפאת (אם מעוניינים בכך גם ללא משפט). ההשלכות יהיו זהות. בנוסף לכך מה לעשות שאנחנו לא חיים בואקום ולדרך בה רואה העולם את המציאות המזרח תיכונית יש חשיבות עצומה בעבורנו.רק לציין שהתביעה כנגד אריאל שרון הוגשה ע"י פליטים פלשתינאים לבית המשפט הבלגי ובאותה מידה ניתן להגיש תביעה זהה כנגד ערפאת. לכן השאלה היא לא האם ניתן להעמיד לדין אלה מה יהיו ההחלטות המשפטיות שיקבעו. בית המשפט הבלגי מייצג בעניין זה את עמדת העולם כולו.

Master Answer

New member
בינתיים

אני חושב שהעולם הגדיר באופן חד וחלק כיצד הוא רואה את אריק שרון. העובדה היא שהוא איננו מוקצה והוא נחשב כמנהיג לגיטימי בעיני העולם. ניתן לזהות זאת גם ע"י קביעתו של הנשיא בוש שאמר שאריק שרון הוא מנהיג ששואף לשלום.

קימי

New member
משפט לערפת..

משפט כזה יראה בתודעת העולם הדמוקרטי ההומני, כאשמת שווא, כהתעללות במנהיג של אומה,לדעתי היה צריך להרוג אותו ביום שנפלו בניני בתאומים, ביום זה אירוע כזה לא היה מקבל אפילו 4 ס"מ במדור לצרכנות, העולם היה אז עסוק באסון פנימי שלו, וכן בכעס על פעילות מוסלמית,צריך לחכות אולי לאסון שיפקוד את האומה האמריקאית, ואז לטפל בערפת, לדעתי אין מקום לשום משפט לאיש המתועב הזה, שאומות האולם החופשיות וההומניות תומכות בו.

נכון

גם לדעתי צריך על פשעים נגד היהדות ועל ניאו-נאציזם, בשיא הרצינות לגרש אותו לא יעזור, אז יגרום לטרור דרך הטלפון...

הצעה טובה יותר

אני מגיע ישר לסוף. בלי שום משפט ובלי שום ראווה. ננצל את המצב שהוא במצור. נהרוג אותו וניפטר ממנו לנצח. וגם אנחנו כמו כל אומות העולם ניטען שמי הרג אותו, לקה באי שפיות רגעית, כתוצאה מלחץ או שזו היתה טעות או כל תשובה אחרת מהעולם, שקורה ומותר בו הכל ורק לנו אסור.

זו הבעייה של השמאל

כשמישהוא מציג רעיון אחר, בעינכם זה הופך וחוסר היגיון. אין לכם מונופול על כלום, לא על החשיבה,לא על הארץ, לא על ההיסטוריה שלה ולא על הבנייה של הארץ. מעניין מה הגיוני בעינך ?

Master Answer

New member
הגיוני בעיני

"אין לכם מונופול על כלום, לא על החשיבה,לא על הארץ, לא על ההיסטוריה שלה ולא על הבנייה של הארץ." נכון מאוד מה שהגיוני בעיני הוא כל מה שמתרחש במציאות ומוכתב על ידה. כל זה הגיוני וגם לגיטימי בעיני מעצם קיומו. מה לא הגיוני? דברים שלטעמי הסיכוי שהם יתבצעו הוא קלוש ואפסי. עונה לך על השאלה??? ועכשיו תענה לי ברצינות ולא מתוך שאיפת לב. האם אתה באמת חושב שמה שהצעת ישים כמדיניות הממשלה?

מעניין

לצערי לא. בתוך תוכי, ובתוכם של רבבות זה הרבה יותר ממשאלת לב. אז יצעק העולם שבוע שבועיים וישתוק. את גנדי רצחו והעולם שותק. בצרפת מתיימר לעלות לשלטון נאצי והעולם שותק ( הצרפתים אולי מתחילים להתעורר ). אם זה לא היה מפחיד הייתי אומר מגיע לצרפתים. זה שערפאת עדיין חיי, גם בעתיד אנו נמשיך לומר : " מגיע לנו " - העתיד יוכיח שצדקתי.

um2

New member
תראו הטמבל חזר

איפה היית אמא פוצצה לך חצ´קון?

למעלה