שאלה חשובה....

שלומפיש

New member
שאלה חשובה....

ערב טוב לכולכם....!!! יש לי חברה עם אפילפסיה ,כרגע היא המשבר נפשי מכיוון שמנסה להרות ולא הולך לה היא מקבלת דפלפט במינון גבוהה יש לך התקפים של גרנד מאל ב3 חודשים האחרונים בתדירות של פעם בשבוע-שבועיים, יש לה כבר ילד כבן 5 ,ולדעתה ההחמרה במצבה הבריאות החלה מאז הלידה. האם לדעתכם זה יכול להיות קשור? האם כדי לה בכלל בשלב זה לנסות להרות? האם יש סיכונים לעובר(בגלל התרופה)? מה היא יכולה לעשות במצב כזה? הבנתי ממנה שהרופאה שלה אמרה לך שהכישלונות להרות לא יכולים לנבוע מהתרופה האם זה מדוייק? ואיך אני יכולה לנחם ולהרגיע אותה ? בבקשה עיזרו לי , תודה!!!

ידוע שלחץ יכול להוות טריגר

וגם שינוי בשיגרה.. זה יכול להיות קשור שתבדוק עם עצמה מה שונה(חוץ מהעובדה שיש ילד), מה השתנה בה. להרבה נשים יכולות להיות בעיות בניסיון להרות, לבני האדם בכלל הריון זה לא דבר פשוט כמו לשאר בעלי החיים. אם היא רוצה עוד ילד, שתנסה אבל שתתיעץ עם רופא, בהקשר של התרופה, יש תרופות שאסור לתת לנשים בהריון ובגלל זה הריון לנשים עם אפילפסיה כדאי שיהיה מתוכנן.. כלומר.. אם צריך להוריד במינון או לשנות תרופה.. כי באמת יש תרופות שבשבועות הראשונים משפיעות על העובר. לחץ גם לא יעזור כשמנסים להרות, לא סתם יש אלפי סרטים וסדרות על סוג לחוץ שמנסה להרות ולא מצליח.

למעלה