שאלה חשובה

מצב
הנושא נעול.

fahrenheitt

New member
שאלה חשובה

שאלה חשובה
אם אני עובד מספר שנים בחברה מסוימת וברצוני לעזוב מבחירה שלי את העבודה אני אהיה זכאי לפיצויים של כל השנים שעבדתי או בגלל שעזבתי מרצוני זה יפגע בפיצויים שאקבל?

מדובר בחוק פיצויי פיטורים

שאלה חשובה
אם אני עובד מספר שנים בחברה מסוימת וברצוני לעזוב מבחירה שלי את העבודה אני אהיה זכאי לפיצויים של כל השנים שעבדתי או בגלל שעזבתי מרצוני זה יפגע בפיצויים שאקבל?
לא בחוק פיצויי התפטרות. ובכל זאת, יש בחוק רשימה של עילות התפטרות המקימה לעובד המתפטר זכות לפיצויי פיטורים. הסבר מה סיבת ההתפטרות אולי יש לך זכות לפיצויי פיטורים.

fahrenheitt

New member
אי אפשר להתפרנס

לא בחוק פיצויי התפטרות. ובכל זאת, יש בחוק רשימה של עילות התפטרות המקימה לעובד המתפטר זכות לפיצויי פיטורים. הסבר מה סיבת ההתפטרות אולי יש לך זכות לפיצויי פיטורים.
אי אפשר להתפרנס
מהמשכורת שאני מרוויח ..מדובר בחצי משרה וגם אני רוצה להתרכז בלימודים בלי להיות קשור לעבודה שלי אז מגיע לי פיצויים או שאנסה לגרום להם לפטר אותי? אגב יש לי גם ימי חופשה מצטברים..אם אני עוזב מרצוני...הימי חופשה נאבדים לי או שאקבל אותם עם או בלי הפיצויים?

פדיון חפשה,עבור ימי החפשה

אי אפשר להתפרנס
מהמשכורת שאני מרוויח ..מדובר בחצי משרה וגם אני רוצה להתרכז בלימודים בלי להיות קשור לעבודה שלי אז מגיע לי פיצויים או שאנסה לגרום להם לפטר אותי? אגב יש לי גם ימי חופשה מצטברים..אם אני עוזב מרצוני...הימי חופשה נאבדים לי או שאקבל אותם עם או בלי הפיצויים?
תקבל את תמורתם.

fahrenheitt

New member
ובקשר לפיצוי פיטורים?

תקבל את תמורתם.
ובקשר לפיצוי פיטורים?
בהנחה שאני לא זכאי לפיצויים מכיוון שאני עוזב מרצוני..אז כדאי לי לגרום להם לפטר אותי? למשל לקחת ימי מחלה...איחורים לעבודה, להעדר מהעבודה ליום יומיים בלי להודיע וכו'?

במקרה של התנהגות כזו

ובקשר לפיצוי פיטורים?
בהנחה שאני לא זכאי לפיצויים מכיוון שאני עוזב מרצוני..אז כדאי לי לגרום להם לפטר אותי? למשל לקחת ימי מחלה...איחורים לעבודה, להעדר מהעבודה ליום יומיים בלי להודיע וכו'?
במקרה של התנהגות כזו
אתה עלול להיות מפוטר תוך שלילת זכותך לפיצויי פיטורים.

הם מפטרים

למה שלילה?
זה הם מפטרים
הם מפטרים
כי אתה היית הגורם לכך שיפטרו אותך. עשית מעשים כדי לגרום להם לפטר. אותו הדין הוא אם מעביד עושה מעשים כמו: העלבת העובד, השפלתו, לא משלם משכורת במועד וכו' הכל כדי שהעובד יתפטר ובכך להמנע מלשלם פיצויי פיטורים הרי במקרה כזה מחייב החוק את המעביד לשלם פיצויי פיטורים כי המעביד היה הגורם להתפטרות. זה עובד בשני הכוונים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה