שאלה חשובה

moti729

New member
שאלה חשובה

אמא שלי נולדה בצרפת וישר הוריה עלו לארץ, הבעיה שלא נשאר לה שום מסמך,אחים שלה זוכרים את שם העיר וביה"ח בו היא נולדה איך אני יכול להיתאזרח בנסיבות הלאלו שמעתי שיש עורכי דין שמתמחים בעיניינים כאלה,מישהו מכיר? הבנתי שגם אזרחים זרים יכולים ללמוד בצרפת בחינם,זה נכון?

אלוניס

New member
היו מספר מחנות מעבר

ליהודים בצרפת כך שסביר שבית החולים היה בקרבת מקום. משפחתה של אימי למשל שהתה כמה חודשים בקרבת מרסיי. מה שאתה מתאר דורש עבודת בילוש לא מועטה וגם לא בטוח שזה יעזור לך כי לפי הזכור לי זה שאימך נולדה בצרפת לא ממש נותן לך זכויות כלשהן. ממליצה על חיפוש בפורום ובגוגל בנושא ואם אתה יודע צרפתית - יהיה לך ככל הנראה קל יותר ותוכל להתמקד על אתרים צרפתיים.

moti729

New member
שאלה לאלוניס

מה זאת אומרת "לפי הזכור לי זה שאימך נולדה בצרפת לא ממש נותן לך זכויות כלשהן." לפי מה שקראתי במאמרים מי שנולד על אדמת צרפת זכאי לאזרחות,לא? אימי נולדה במרסיי, יש לך מושג איפה אני יכול למצוא מידע בעיברית(אני לא יודע צרפתית) חוץ מבפורום,את יכולה לספר לי מה את עוד יודעת על הנושא

Nobilis

New member
שאלה

רק נולדה בצרפת, או שגם ממש הייתה אזרחית צרפתית? (כלומר, האם הוריה צרפתיים?) לגבי שכר הלימוד - שכר הלימוד בצרפת נמוך מאד עד חינמי ברוב האוניברסיטאות, לזרים ומקומיים כאחד.

moti729

New member
תשובה

רק נולדה,כשהמשפחה של אימי עלו לארץ ממרוקו הם עברו "במחנה מעבר" (כמו שרשם אלוניס) בצרפת סבתי היתה בהריון אם אימי ואימי נולדה בביה"ח במרסיי לאחר מכן הם עלו ארצה. הוריה של אימי לא אזרחי צרפת. אתה חושב שניתן לעשות משהו?

Nobilis

New member
בהערה אחת

במקרים נדירים לידה בצרפת תקנה אזרחות גם אם ההורים אינם אזרחים צרפתיים. לדוגמא, אם הילד נולד ללא אזרחות. כך, לדוגמא, אם מרוקו לא העניקה אזרחות לאמך בעת לידתה, יתכן והיא אזרחית צרפתית. בכל מקרה, זאת אפשרות סבוכה למדי. אם אתה מוכן להשקיע בעניין, שווה להתייעץ עם עו"ד, או במינימום להרים טלפון לשגרירות.

moti729

New member
איפה אני מוצא עורכי דין שמתעסקים

בעניין הזה? יש למישהו המלצות

amor0

New member
זו אפשרות קשה אבל קיימת גם במדינות

אחרות באירופה

למעלה