שאלה חשובה!

DA4DA

New member
שאלה חשובה!

מה הסולו גיטרה הכי יפה שאתה מכירים? האהוב עליי זה STIRWAY TO HEAVEN של לד זפלין:D

Anuerysm

New member
יש מלא

The Rolling Stones - Sway Pink Floyd - The Gold Is In The.. Ten Years After - Id Love To Change The World The Who - Heaven And Hell The Beatles - Taxman The Kinks - Top Of The Pops דרך טובה להכיר שירים

epitaph

New member
יש הרבה...

למרות שתכלס אני לא ממש מת על גיטרה ככלי מרכזי ביצירה. אני אזרוק כמה כמה שמות שנראים לי מתאימים: Yes - Sound Chaser Lynyrd Skynrd - Free Bird Dire Straits - Sultans of Swing King Crimson - 21st Century Schizoid Man Mahavishnu Orchestra - Meeting of the Spirits Derek & The Dominos - Layla Rush - 2112 Return To Forever - The Romentic Warrior Camel - Rhayader Goes To Town אולי יעלו לי עוד כמה שמות מאוחר יותר...

epitaph

New member
כן, כבר אמרו לי את זה פעם...

ידעת שיש גם גיטריסטים שלא מתים על גיטרה ככלי מרכזי, אותי אישית זה מאוד הפתיע.

epitaph

New member
אני מכיר כמה ישראלים...

אחד אפילו נסע איתי פעם לאיזו הופעה, עכשיו אותו אחד גם הוא מעריץ גדול של קרימזון ואיכשהוא הגענו לזה שהוא אימץ את הפילוסופיה הזאת מרוברט פריפ, זה עדיין נראה לי מוזר אבל מסתבר שזה נכון, כשבדקתי בראיונות עם פריפ מסתבר שהוא אשכרה אומר את זה: מתוך Guitar Player , May 1974 בתגובה לשאלה: "What guitarists do you listen to?" חלק מהתשובה שמתייחסת לענייננו:"I've never really listened to guitarists, because they've never really interested me. In fact, I think the guitar is a pretty feeble instrument. Virtually nothing interests me about the guitar." בקישור שהבאתי אפשר לקרוא את הראיון המלא, המשך התשובה לשאלה שהבאתי די מפתיעה...

Welsh

New member
קישור מעניין הבאת, תודה!

מצד אחד אפשר להעריך אותו, את פריפ, על כך שהוא עושה מה שנוח לו ולא מה ש'נראה טוב', מצד שני הוא אמר שקלפטון בנאלי אז עוד לא החלטתי מה העמדה שלי בנוגע אליו

Anuerysm

New member
הנה עוד צד ליישב לך את הדעה

הוא מעדיף את התקופה המאוחרת של קרימזון האם זה בגלל שהיא התקופה המאוחרת שיותר קרובה אליו או בגלל שהוא באמת חושב שהיא נשמעת יותר טוב? הוא הפסיק בעקבות זה לבצע בהופעות שירים מהתקופה המוקדמת ולכן אני שוקל אם ללכת להופעה של קינג קרימזון כשתקפוץ עלי ההזדמנות

Welsh

New member
לא עוזר הרבה../images/Emo13.gif

אין אומן שיעז לומר שהשיא שלו מאחוריו.

epitaph

New member
לא לגמרי נכון...

לגבי זה שהוא הפסיק לגמרי לבצע שירים מהתקופה המקודמת הכוונה, בתקופה מאז שהם הוציאו את Power To Believe הפלייליסט שלהם בהופעות די קבוע.כשהם רק הוציאו את PTB באמת לא היה אף שיר מהתקופות המוקדמות, אחר כך, מבערך אמצע סיבוב ההופעות הם התחילו לנגן מעט שירים מהתקופה המוקדמת, אבל תמיד אותם שירים: Red (כמעט תמיד), Elephant Talk, Frame By Frame ו- Three of a Perfect Pair. נראה לי שבכמה הופעות בודדות אפשר למצוא גם את לארקס החלק השני אבל אל תתפוס אותי במילה. הוא באמת מעדיף את התקופה המאוחרת של קרימזון, אבל זה רק בגלל שהוא מרגיש שהוא לא מיצה את זה כמו את התקופות הקודמות של קרימזון, לפי החוברת של The Great Deciever, ווטון טוען שפריפ מאוד קשור רגשית לתקופת האלבום הראשון ולהרכב של שנות השמונים, כך שייתכן שהוא בחור נוסטלגי אבל לא מספיק כדי שהוא יבצע יותר מדי שירים מהתקופות האלה בהופעה חיה. (כנראה הוא מספק את הנוסטלגיה שלו בהוצאות של הופעות חדשות מהתקופות האלה, אני אישית תמיד בעד)

epitaph

New member
אגב...

לגבי אם ללכת להופעה או לא, לדעתי פשוט כדאי להקשיב לאלבום שייצא, בתקווה שייצא לפני המסע הופעות ואז תוכל לדעת אם שווה לך ללכת או לא.

Anuerysm

New member
שמע, בתכלס

כמה הופעה כזאת יכולה לעלות? אריק קלפטון לוקח 70 דולר.. אז הם לא יכולים לייקר מדי, נלך להופעה, רק בשביל להגיד לילדים שלי שראיתי את קינג קרימזון זה שווה (זאת אומרת, אני לא חס וחלילה רוצה שהם יהפכו לפרוגרים, אבל אם כן..)

hkatsman

New member
יש כמה

Metallica-Nothing Else Matters שלא תטעו ותחשבו שאני שומע את הזבל הזה פשוט זה סולו טוב. Pink Floyd-Mother The Rolling Stones-Sway אינפקציה-זכוכיות על הלשון. יש עוד אבל אין לי כח לחשוב.

לא יכול להחליט על אחד:\

Deep purple - Child in time Jimi Hendrix - All along the watchtower Dire straits - Sultans of swing Rush - Spirit of the radio The Clash - Complete control Iron Maiden - The trooper

Anuerysm

New member
וואו, שכחתי באמת את וואטצ'טאוור

שגם הוא הולך טוב על המפוחית

הוד11

New member
יש הרבה

מקום ראשון אליס אין צ'יינז- דם בונז מקום שני פרל ג'אם - רד מוסקיטו יש גם את פרל ג'אם- אלייב מטאליקה- מסאטר אוף פאפטס דה הו- וי ונט גט פלווד אגיין ג'ימי הנדריקס- אול אלונג דה ווטצ'טאוור ג'ימי הנדריקס- וודו צ'יילד הגיטרסיט של צביקה פיק- נאסף תשרי (סולו ענק חבר'ה!!!!) אורפנד לנד- דה סטורם סטיל רייג' אינסייד ויש עד הרבה לא עולים לי לראש כרגע

SaintJohn

New member
מצטרף להמלצות על

Dire Straits - Sultans of Swing Lynyrd Skynyrd - Freebird Pearl Jam - Alive ומוסיף: Aerosmith - Amazing Aerosmith - Draw the Line מתוך אלבום הלייב Rockin' the Joint

למעלה