שאלה חשובה...

שאלה חשובה...

שלום לכם אנשים, פעם ראשונה שלי פה... יש לי שאלה ואני מקווה שתוכלו לעזור לי. עשיתי כסרט גמר בביה"ס סרט דוקומנטרי על סבתא שלי כאשר בתוכנו מוצג היופי של התרבות הטריפוליטאית והמנהגים וכן על הרדיפות של הערבים שהיא, משפחתה וכל היהודים סבלו מהם. קיבלתי ציון של 95 והמורים שלי כל כך התלהבו עד שהציעו לי לשלוח את זה לערוץ 8... עכשיו, אני יותר ריאלית ויודעת שבערוץ 8 אף אחד לא יסתכל בכלל לכיווני כולה סרט ראשון שלי... אבל מה שרציתי לשאול זה האם יש סיכוי שבYES דוקו ישקלו בכלל לשדר את הסרט? יש סיכוי בכלל?? אורכו של הסרט הוא בסביבות ב11 דקות... תודה רבה לכל מי שיוכל להגיב ולגאול אותי מהציפייה חסרת ההגיון הזאת.. ציבעונית :)

ESPN

New member
על סמך הסברים שניתנו פה בעבר

ממה שזכור לי, ומשיטוט קצר בארכיון הפורום, גיורא יהלום (מנהל הערוץ) הסביר פה בעבר שבכדי לקדם סרט לקראת המטרה שהוא ישודר בערוץ, הדבר היעיל לעשות זה קודם כל לפנות לחברות הפקה ולנסות למצוא אחת ש"תאמץ" את הסרט ותפיק ממנו את המיטב אליו הוא יכול להגיע. האינסטיקט הראשוני שלי אומר לי שסרט של 11 דקות קצר מידי בשביל להיות משודר בערוץ ויהיה צורך להוסיף לו נפח. אופציה אחרת היא להגיש מועמדות לפרוייקט יס דוקו שבו הערוץ בוחר סרטים שהוא רוצה לשדר. הגשת המועמדות נעשית פעם בשנה (בסביבות אפריל אם אני לא טועה). זה בפשטות מההבנה שלי (יש לציין שאינני עובדת בערוץ). בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

ציבעונית

יס-דוקו לא צריך להיות ברירת מחדל,הערוץ איכותי פי כמה מהמקבילה שלו בכבלים..

לא אמרתי ברירת מחדל!...

אני שואלת אם כאן יקבלו את הסרט כי יס דוקו ידוע בתור ערוץ שמקדם יצירות ישראליות ונותן הזדמנות גם למתחילים בדרכם. מעולם לא זילזלתי בערוץ הזה! אני יודעת עד כמה הוא איכותי..... ותודה על התגובות... :)

model77

New member
אבל זה מה שמשתמע

מהדברים אותם כתבת, למרות שכעט ניסית לייפות זאת. מדוע שלא תנסי את הערוץ הקהילתי. יש לציין לשבח את ערוץ יס דוקו.

אז בואו נעשה סדר...

לטובת כולם, בואו נעשה סדר: למרות כל הכוונות הטובות, אנחנו מעדיפים לוותר על הקרנת סרטי גמר מבתי ספר (הכוונה לתיכוניים - לא השכלה גבוהה) מפני שלמרות שהם מעניינים, הם אינם סרטים "מקצועיים" ובולטים מאוד (ולא בהכרח לטובה) על רקע סרטי תעודה אחרים שאנו מקרינים. אין זאת כמובן אשמת היוצר הצעיר. ליוצר ותיק יש יותר כסף ויותר ניסיון כדי לעשות את הסרט שלו. העניין הוא פשוט שהמסגרת הכללית של שידורי הערוץ תדגיש את חולשת הסרט "הצעיר" והיוצר יהיה הראשון להפגע מכך. מה שכן, אכן, יש לנו מכרז להפקת סרטים חדשים. בעבר היה מכרז אחד בשנה. מעתה יש כבר שניים שאחד מהם פתוח ממש עכשיו (הנה הלינק: http://www.yes.co.il/special/docu.aspx) וכל אחד מוזמן להגיש הצעה לפיתוח סרט תעודה חדש מקווה שעזרתי, גיורא

למעלה