שאלה חשובה

M a t h 0 0 7

New member
שאלה חשובה

אני מאוד מתעניין במתמטיקה ורוצה לגשת לכיוון של תואר 1 באונ' העברית. עפ"י נתוני אני מתקבל לשם ללא בחינה פסיכומטרית. רציתי לשאול, באם אהיה מעוניין בעתיד לשלב את המתמטיקה עם מדעי המחשב - האם אוכל ללמוד לתואר במדעי המחשב (לאחר שסיימתי מתמטיקה)? האם אהיה מחוייב בבחינה פסיכומטרית גם לאחר סיום הלימודים במתמטיקה? אני רוצה ללמוד מתמטיקה אבל להשתלב בעולם ההייטק. משמע - תכנות וכל מה שסביב עולם המחשבים.

enash

New member
תשובה חלקית

אם תקבל תואר ראשון במתמטיקה אז תוך חמש שנים אם זה לא השתנה תוכל ללמוד להמשיך ללמוד ללא תנאי קבלה כמובן שכל מקום והסדר שלו אבל בגדול אם יש לך תואר ראשון אז זהו אתה מסודר אולי רק מבחן קטן לבדוק שאתה עדיין בעניינים ובמיוחד מתמטיקה - מדעי המחשב זה יהיה הכי קל נראה לי תוכל להשיג תואר במדעי המחשב תוך שנה אחח בלבד בנוסף חלק מחברות היי טק יכולות לקלוט אותך ללא תואר במדעי המחשב ולתת לך הכשרה מתאימה

M a t h 0 0 7

New member
אני לא מבין כמה דברים

1. כיצד אפשרי שאסיים תואר שני בכל כך מעט זמן? 2. כשאומרים "תואר שני במדעי המחשב", הכוונה לתואר המכיל חומר של תואר ראשון? או שמא מדובר בתואר 2 "רגיל", כמו שאלו שמסיימים תואר 1 במדעי המחשב יכולים לעשות לאחר סיום לימודיהם? 3. האם אפקטיבי ללכת בדרך שאני חושב? כלומר, ללמוד מתמטיקה בהיקף מלא באוניברסיטת העברית ואז לאחר סיום התואר הראשון להתחיל לימודי מדעי המחשב ע"מ להשתלב בענף ההייטק? תודה מראש על התשובות.

M a t h 0 0 7

New member
בנוסף..

אני יודע שייתכן והחשיבה שלי לא נכונה, אבל אחד השיקולים שלי הוא כלכלי. הקבלה שלי לאוניברסיטה מותנית רק בבחינת אמי"ר (שהיא די פשוטה ממה שהבנתי). מהבחינה הכלכלית, על מנת לבצע פסיכומטרי בציון מספק אני אאלץ לעבור קורס הכנה וגם בטח לעשות את הפסיכומטרי מס' פעמים (שכן לא מצליחים בפעם/פעמיים הראשונות).. כל העניין הזה גם מבזבז זמן וגם דורש השקעה כספית מסויימת שאני מעדיף להשקיע אותה בתשלום שכר הלימוד באונ'. בכל אופן, אשמח לתגובות בנוגע לעניין. הבנתי שמדעי המחשב זה בעצם מתמטיקה המיושמת במחשבים. אני לא חושב שצריכה להיות בעייה. כמו כן, שאלה נוספת: כאשר אתחיל ללמוד מתמטיקה בהיקף מלא, האם אוכל ללמוד גם במסגרת החוג למדעי המחשב? כלומר, האם אוכל לקחת משם גם קורסים? אני יודע שהלימודים קשים ועמוסים, אבל הנושאים הנ"ל (במיוחד מתמטיקה) ממש מעניינים אותי והצטיינתי בתיכון.

גיל14

New member
אני לא מכיר את העברית

אבל עקרונית - הבנתי שכן. אפילו זה דרוש במספר מקומות - לקחת קורסים "כלליים" או קורסים שאינם בתואר.

M a t h 0 0 7

New member
תודה על ההתייחסות

כמו כן, תוכל להגיב על השאלות שלא הבנתי (קצת יותר למעלה, בשרשור)?

vinney

Well-known member
תואר שני בשנה אחת לא תוכל לעשות

הוא כנראה התכוון ללימודי תעודה, שכבוגר מתמטיקה, תוכל לעשות במדעי המחשב תוך לכל היותר שנה באמת. תואר שני במדעי המחשב לא מכיל את כל הידע של תואר ראשון, טבעו של תואר שני זה התמקדות - לוקחים תחום, או מספר תחומים, שנלמדו בתואר הראשון, ומתעמקים בהם. תואר ראשון מהווה לימודי תשתית בסיסית, שמקנים לך ידע רחב אבל לא מעמיק במיוחד במגוון תחומים שונים ומשונים. תואר שני מתמקד ומתעמק רק בחלק מהתחומים האלה. אתה לא צריך ללמוד מדעי המחשב כדי להשתלב בתעשייה, אתה יכול להשתלב יופי גם עם מתמטיקה בלבד. לימודי מדעי המחשב אומנם מועילים לאלה שהולכים לעסוק בפיתוח, אבל גם בתור מתמטיקאי אתה תלמד את זה, כי הרי מדעי המחשב זה בסך הכל ענף במתמטיקה. השאלה היא פשוט במה תתמקד, אם תתמקד במתמטיקה יישומית - כנראה שתדע את מה שבוגר מדעי המחשב יודע, אומנם בלי רקע באלגוריתמים (אבל זה תוכל ללמוד לבד, אם יש לך ראש לזה, תקרא את קורמן וסגרת עניין), אבל עם ידע בסיסי טוב מאוד וראש פתוח לניתוח ואנליזה. אם תתמקד במתמטיקה טהורה תיאורטית, כנראה שתצטרך לעשות תואר שני במתמטיקה

M a t h 0 0 7

New member
תגובה

ראשית, אני מודה לך על ההתייחסות. כמו כן, מאוד חדש לי כל הפרק הזה של בחירת כיוון ואני מתנצל מראש אם שאלותיי קצת "חפרניות" או לא מובנות. האם לא אוכל ללמוד מתמטיקה טהורה (לא מצומצם אלא מלא) בעברית ואז להמשיך לתואר שני במדמ"ח? כמה זמן זה יקח לי (התואר השני)? בכמה השלמות מדובר? אם אקח קורסים במהלך התואר הראשון שקשורים למדמ"ח, האם הם ייחשבו גם בתואר השני ויקלו עלי? בנוסף, לא ממש הבנתי למה התכוונת שאני יכול להשתלב טוב בתעשייה גם עם תואר שני במתתמטיקה. השאלה שלי היא, בעצם, באיזה מסלול אני צריך ללכת באונ' העברית על מנת לעשות גם תואר שני במדמ"ח ולעסוק בתחום האלגוריתמים במדעי המחשב? שוב, תודה מראש.

vinney

Well-known member
זה דיבורים באוויר

אנחנו לא יודעים מה ידרשו בקבלה לתואר שני במדמ"ח עוד 5 שנים. מתמטיקה ומדמ"ח אלה תחומים קרובים, אבל לא זהים. יתכן מאוד שידרשו ממך השלמות מסוימות. כמה השלמות? אילו השלמות? זה תלוי באיזה קורסים תקח וכמה תצליח בהם. בטח שאנחנו לא יודעים את זה עכשיו. אם אתה רוצה לעסוק בתחום האלגוריתמים ולעשות תואר שני במדמ"ח, הייתי ממליץ לך לעשות תואר במדמ"ח או לכל הפחות מדמ"ח+מתמטיקה, זה הרי ברור.

enash

New member
התכוונתי ללימודי תעודה

סליחה ממך על זה שלא הייתי מספיק ברור

vinney

Well-known member
עקרונית עם תואר ראשון במתמטיקה

אין בעיה להמשיך לתואר שני במדעי המחשב, עם השלמות מסוימות (אלא אם כן תקח את הקורסים האלה במסגרת התואר הראשון). מה בדיוק תדרש להשלים קשה להגיד מראש, אבל זה כנראה יהיה מספר קורסי ליבה של מדעי המחשב (אלגוריתמים/סיבוכיות/חישוביות)

yaronCT3

New member
אתה בטוח שאתה רוצה ללמוד מתמטיקה?

מתמטיקה זה דבר נפלא ללמוד אבל לא כל אחד אוהב את זה. אין כל קשר בין "מתמטיקה" שלומדים בבי"ס למתמטיקה שלומדים באונ', ורק אחרי שתלמד כמה קורסים במתמטיקה תוכל לדעת אם זה באמת הכיוון שלך

M a t h 0 0 7

New member
התייחסות

מעבר לזה שהתאהבתי במקצוע בתיכון, למדתי גם חומר אקדמי שבהחלט נתן לי חומר למחשבה. אני מתכוון ללמוד את המקצוע הזה, בידיעה שהולך להיות קשה. וברור לי שיהיו רגעים שאני אתחרט על זה אבל בסופו של דבר אני מאמין שהמקצוע יכול להועיל לי מהמון סיבות שלא אפרט כאן. בכל אופן, אני מאוד מתחבר למקצוע ומודע למה שאמרת. כמו כן, יש יתרונות (לדעתי לפחות) בלמידת המקצוע: 1. אני מתקבל ללימודים ללא צורך בפסיכו' (רק בבחינת אמי"ר). בכך, אני חוסך כסף שמאוד יקר לי (כי עבדתי המון וחסכתי וכל שקל חשוב לי) שבהחלט יכול להספיק לשכר של קורס או שניים. 2. כמו שאמרתי, המקצוע עצמו מהווה בסיס טוב ללימודי המשך במקצוע שעוד יותר מעניין אותי - מדעי המחשב, לתואר 2. חשוב לי לציין שאינני עצלן מבחינה לימודית ויש לי המון שאיפות ומוטיבציה. הרוב הוא חשיבה כלכלית, מכיוון שהורי לא תומכים בי מהבחינה הזאת.

neko

New member
התוכנית שלך דורשת ממך ללמוד

3 שנים תואר ראשון, שנה השלמות לפחות, ועוד שנתיים לפחות לתואר שני. בשביל 6 שנים ללא הכנסה (ועם הרבה הוצאות) כבר עדיף לך ללמוד ישר תואר דו-חוגי במתמטיקה ומדעי המחשב, אפילו אם זה ידרוש ממך קצת השלמות. אז לפחות במישור הכלכלי, זה לא נשמע יעיל.

M a t h 0 0 7

New member
הכוונה שלך היא...

שאלמד מתמטיקה באונ' העברית בהיקף מצומצם, ואלמד קורסים בדו-חוגי בחטיבה לימודית של מדעי המחשב? אם כך, מה מהות התואר הראשון שיתקבל בדרך זו? זה נקרא - תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב? אשמח לקצת יותר פירוט על הדרך שהצעת. משום מה אני חי בחשיבה כזו שתואר דו חוגי הוא פחות מקיף ושאין אפשרויות תעסוקה איתו. אני חושב שדו-חוגי "נחות" מהבחינה של התמקצעות ולמידה. האם יש בזה משהו?

M a t h 0 0 7

New member
אגב...

אני מתקבל לחוג למתמטיקה בעברית ללא פסיכומטרי. באם ארשם ללימודים באונ' הנ"ל, אוכל להתקבל גם לחטיבת לימודים במדעי המחשב ללא פסיכומטרי ולהתחיל תואר דו חוגי? מודה לך על התשובות.

למעלה