הוצאתי רישיון. האם כדאי לי לקנות רכב? ואם כן, איזה רכב כן כדאי, איזה לא כדאי. מדוע למה איפה וכמה? כמה יעלה לקנות, כמה לתחזק, ביטוח. ובאופן כללי, האם כדאי לי, שאני בן 17, כיתה י"א, לקנות רכב, שאני לא הולך להשתמש בו כל כך הרבה?
בוא נגיד את זה ככה... מה אתה מחפש מאוטו ? רק לביה"ס וחזרה ?? אתה יכול לקנות רכב ישן ואמין וזה ישרת אותך... כמו דיהטסו שרייד, או סוזוקי סוויפט, אבל בעצם הכל תלוי בתקציב.. ובמטרות
בכל מקרה, הוצאות שנתיות קבועות (מונח כלכלי שמשמעותו כמה כסף זה עולה לך בשנה, לפני שנסעת מילימטר) הן באזור 3000 ש"ח לרכב ישן ו-5000 לחדש, מינימום. הנ"ל כולל טסט וביטוח (חובה + צד ג / מקיף). תוסיף עוד 1000 ש"ח לטיפול או שניים שגרתיים. לסיכום: 4 עד 6 אלף לפני שקנית כל רכב שהוא. כעת נחזור לשאלת התקציב הראשוני - חשוב להפחית ממנו המספר הנ"ל, ואז לראות מה יש לנו, ואז ניתן לגשת ולברור רכב כרצונך ויכולתך. יש כאלה שהוריהם קונים/מסייעים להם, ויש כאלה שרוכשים בכוחות עצמם.
אני סתם חשבתי לי על איזה אוטו קטן ישן ולא מזיק, בתחום ה 5000-4000 שקלים למרות שעכשיו כשאני רואה כמה זה עולה ההוצאות השנתיות אני יורד מהרעיון... וסתם שאלה לבכלל: אוטו ישן - כדאי לקנות? אני מתכוון ישן ברמות של 1980+, כמו סובארו, פולקווגן, רנו (השלם את החסר...)... כי אז זה עדיין לא רכב אספנות - לא צריך עדיין טסט כל חצי שנה ומצד שני זה רכב ישן, מבחינת תחזוקה כמה בעיות צפויות להיות בו וכמה כסף אני עלול או צפוי להשקיע בו למרות ההשקעה ההתחלתית שהיא דיי קטנה.
קודם כל אל תתקרב לפולצווגן של אותם השנים... ממש ממש אסון המומלצות ביותר הם סובארו,דייטסו,סוזוקי,ופייסטה. ואחי שמכוניות כאלו הכל שאלה של מזל... יש לי חבר קנה פיסטה 84, כל יומיים נוסע איתה מחוץ לעיר. ולעומת זאת יש לי שני חברים עם פיסטה ו איביזה שנוסעים יום ושבועיים במוסך...